Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво не бихте могли да забравите?

 • 5 220
 • 61
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Какво бихте простили , но не бихте могли да забравите ? И какво мислите за хората , които са  непостоянни в отношението и мисленето си ?

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 16:26 от Анонимен

# 1
 • Мнения: X
С една дума ще ти отговоря - ВСИЧКО. Не мисля, че човек би забравил каквото и да е. Аз лично съм на принципа "Живей и остави да живеят" така че не мисля, че има/е имало/ще има нещо, което трябва да бъде простено, от моя страна.

# 2
 • Мнения: 24 345
Много неща забравям аз - химикали, чадъри, ръкавици, думи, даже пари и физиономии забравям.
И прощавам за какво ли не. Безразборно направо.

# 3
 • Мнения: X
Много неща забравям аз - химикали, чадъри, ръкавици, думи, даже пари и физиономии забравям.
И прощавам за какво ли не. Безразборно направо.

Хахахахххаххаха .... сега не говорим за материални неща ахах забавно

# 4
 • Мнения: 24 345
Ми то с нематериалните е като с материалните.
Който си забравя - забравя!

# 5
 • София
 • Мнения: 873
Лошите думи, лъжите.. мога да простя, но не и да забравя как са ме накарали да се почувствам. Ама знам ли, с времето се фокусирам върху по-важни и смислени неща за мен, така че и това забравям... гледам да съм на принципа - не прави с другите това, което не би поискал да правят с теб.

# 6
 • Мнения: X
Лошите думи, лъжите.. мога да простя, но не и да забравя как са ме накарали да се почувствам. Ама знам ли, с времето се фокусирам върху по-важни и смислени неща за мен, така че и това забравям... гледам да съм на принципа - не прави с другите това, което не би поискал да правят с теб.
Точно така начина по който са ви накарали да се почувствате..

# 7
 • Мнения: 2 220
Всичко мога да забравя и да простя, само да не е свързано с детето.

# 8
 • Мнения: 9 698
Всичко забравям и прощавам. Нищо не си слагам на сърце! Щом сме живи и здрави с децата, нищо друго няма  значение.

# 9
 • Мнения: 10 754
Нищо не забравям и нищо не прощавам. Въпреки, че когато човек ми поиска прошка я получава /ако прави грешка за пръв път/, аз все пак не я забравям и вътрешно никога не я прощавам. Ако направи още 1 - 2 грешки просто приключвам всичко с този човек. Крайна съм и харесвам това свое качество.

# 10
 • Мнения: 30 802
Аз много бързо забравям и трудно обвинявам, но някои хора са способни да ми напомнят защо това не е било добра идея. Тоест веднага се подсещам, ако същите номера и игрички почват наново. Но при някои хора примерно по няколко пъти съм настъпвала мотиката, преди да се усетя. Така че не забравям закономерностите.

# 11
 • Мнения: 56
Прощавам лесно и бързо(там ми е грешката), обаче не забравям, помня всичко, всяка лоша дума или лъжа. Мразя да ме лъжат-лъжа не прощавам, чувствам се предадена и губя доверието в хората.

# 12
 • Мнения: 172
Нищо не забравям и нищо не прощавам. Въпреки, че когато човек ми поиска прошка я получава /ако прави грешка за пръв път/, аз все пак не я забравям и вътрешно никога не я прощавам. Ако направи още 1 - 2 грешки просто приключвам всичко с този човек. Крайна съм и харесвам това свое качество.ЕЕЕЕ   Cassiopeia пълно подкрепа и от мен -евалааааа

# 13
 • Мнения: 7 629
Злопаметна съм. И да простя, помня с години. Innocent

# 14
 • Мнения: 2 414
Не бих могъл да забравя ... да вечерям! Изключено!  Simple Smile


П.п. Хайде да не съм най-големия спамер - мразя лъжата. По принцип не съм злопаметен и прощавам, но злоупотреби ли се с доверието ми повторно, слагам край на всичко.

# 15
 • Мнения: 1 896
Нищо не забравям, много съм злопаметна. Не знам това хубаво или лошо качество е. По принцип съм склонна да търпя много в името на добрите отношения, но прекалят ли в даден момент, сека с голямата брадва. Колко хора така ги разкарах от живота ми ехее..

# 16
 • София
 • Мнения: 19 287
Браво бе, ударничка на теми.
Да не забравиш да ни упоменеш в статийката.

Нищо не забравям, нищичко.
Прощавам избирателно.

# 17
 • Мнения: 6 194
Не забравям и не прощавам. Като слоновете.

# 18
 • Мнения: 2 220
Завиждам на злопаметните. Не мога да се сърдя и много бързо ми минава, а не искам да е така.

# 19
 • Мнения: 203
Нищо не забравям. И винаги съм смятала, че да простим не означава и да забравим.
Прощавам на някого веднъж, повече  е мекушавост, глупост и въртене в омагьосан кръг.

# 20
 • Мнения: 24 345
Истинска прошка без забравяне няма. Щом помниш - не си простил. И в това няма лошо.
Останалото са лексиконски мъдрости за малки деца.
Нормално е човек да не забравя и прощава това, което го е стресирало силно. За всички важи.

# 21
 • Варна
 • Мнения: 838
Като каза "лексиконски мъдрости", темите на авторката приличат точно на въпроси от лексикон.
Затова не трябва да оставяме децата си да скучаят по време на грипната ваканция.
Авторке, имаш интернет (очевидно), можеш да го използваш, някоя книжка да прочетеш. Безплатно.

# 22
 • София
 • Мнения: 2 830
Не съм злопаметен човек, умея да прощавам, но когато извинението е истинско, а не проформа. Аз съм над тези неща, но има много хора които си нямат друга работа и постоянно коментират някой без дори да погледнат себе си и осъзнаят собственните си постъпки и действия с тях се справям по друг начин, обръщам думите им на шега и шеговито ги слагам на мястото им.
Има нещо в моя живот, което няма да си простя, но за съжаление и няма как да върна нещата за да се случат по друг начин. Преди години баща ми се обади и каза дъще искам да ти кажа нещо, може ли днес към 14ч. да ти дойда на гости, а аз му казах тате днес не съм сготвила хайде да го отложим за утре, защото той си е месар и чревоугодник и беше абсурдно да не го посрещна подобавайки. Той ми каза абе тате не искам нищо щом държиш толкова ще ми сипеш чаша вода, но аз как така та това е срам и позор. С триста зора се разбрахме за утре. Дойде другия ден стана 14ч., но баща ми не идваше бях всичкo сготвила и направила, той тогава нямаше мибилен тел., звънях на стационарния, но не се вдигаше не разбирах какво се случва и продължавах да го търся. На следващия ден ме потърсиха от полицията да ми кажат, че баща ми е починал пресичайки улицата е паднал на тротоара и се намира в съдебна медицина. Така и не успях да го видя, нито да разбера какво искаше да ми каже.
Затова хора внимавайте какво правите, защото може да е непоправимо.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 10:35 от pepita5

# 23
 • Мнения: 1 120
Аз не бих казала "прощавам", ако знам, че няма да мога да забравям,

Бих простила много, почти всичко. Зависи от начина, по който е поискана прошката. Това е важният момент. Човекът иска ли я наистина, колко е важно за него и с какви жестови, и постъпки ще се бори за нея.

# 24
 • Мнения: 5 290
Прощавам, но не забравям когато някой, с който се е случило да имам конфликт, почне да ми се обяснява в писмена форма след конфликта. Rolling Eyes Нямаш ли очи и "смелост" да говориш с мен директно, не ми трябваш. Уважавам директните и спонтанни хора. Не съм в 5 клас, да се изяснявам по разни месинджъри, вайбъри, мейли и т.н. Направо игнорирам такива персони.

# 25
 • Плевен
 • Мнения: 1 431
По принцип не съм злопаметна и много бързо ми "минава".Но дойде деня,в който намразих така наречените роднини на мъжа ми.Лелята го окраде най-нагло,взе цялото наследство с измама.После се правеше на света вода ненапита,та никой не можа да разбере какво е направила.И така докато не изтече 10 годишния давностен срок за реакция.Докато сестра и се е мъчила в едната стая и е умирала бавно,тя в другата с баща си са обсъждали как да лишат единствения наследник на дъртия педал от наследство.Успяха със съдействието на адвокатите и съда разбира се.И сега се прави на сърдита.Благодарения на това сега имат 3 апартамента,а ние се "ширим" в 40 квадрата.Благодарение на нея ,мъжа ми си загуби семейното жилище и всички ценности,в последствие загуби и здравето си.Много благодаря на скапания живот за всичко.Не можем да забравим,нито да простим.Сега мъжа ми е без роднини,без помощ от никой.Всяка вечер сънува дъртите и не може да се успокои...Докара ни кошник проблеми тая яловата вещица.И благодарение на нея разбрах едно-яловата жена няма милост към никой,няма жал към никой.Пази се от такива,защото много проблеми могат да ти създадат.

# 26
 • Мнения: 1 281
Когато си влюбен, почти всичко прощаваш! После, като поотмине, започваш да цениш себе си, а като дойде детето, само то има значение.
Не мога да се примиря с лъжата и изкривяването на фактите, така че, да успокоят душата на лъжеца.
С времето, съм простила лошите думи и постъпки спрямо мен, тъй като съм си дала сметка, че в дадения момент, така са преценили хората, така са реагирали, водени от своята камбанария, морал и егоизъм.

# 27
 • Мнения: X
Мъжете пият по едно, две, три за да забравят.
Жените пият едно, две, три, па като започнат да си спомняяяят...

Simple Smile))))

# 28
 • Варна
 • Мнения: 838
По принцип не съм злопаметна и много бързо ми "минава"
Дообре.
Смятай, ако бяхте...
Цитат
Благодарения на това сега имат 3 апартамента,а ние се "ширим" в 40 квадрата.Благодарение на нея ,мъжа ми си загуби семейното жилище и всички ценности,в последствие загуби и здравето си. Много благодаря на скапания живот за всичко
Животът пък, с какво Ви е насолил:)
Цитат
Не можем да забравим,нито да простим.Сега мъжа ми е без роднини,без помощ от никой.Всяка вечер сънува дъртите и не може да се успокои.
Е па, успокойте се вече.

Цитат
Докара ни кошник проблеми тая яловата вещица.И благодарение на нея разбрах едно-яловата жена няма милост към никой,няма жал към никой.Пази се от такива защото много проблеми могат да ти създадат.
Ихааа
За жените с репродуктивни проблеми нямам такива наблюдения. Обаче, от глупави, ограничени и злопаметни хора, трябва да се пазим, да.
Скрит текст:
Не знаех, че роднините на мъжа ми (бившия, но все пак), са ни били длъжни.
Нито моите родители ми оставиха жилище (или каквото и да било друго), нито неговите. Дванадесет години живяхме под наем, докато си купим свое жилище. Голям кеф е да не чакаш от някого (или да го кълнеш, когато не дочакаш).
А, да! Благодарна съм за живота си, наистина. Не е лесен, но не и "скапан". Какъвто си го направим:)

# 29
 • Мнения: 1 120
Тази peten е навярно прототип на Бонка от един скорошен сериал.
НО... не е злопаметна!

# 30
 • София
 • Мнения: 2 361
Не забравям и хубавото, и лошото. Винаги питая топли чувства към хората, които са ми направили добро и с радост го връщам многократно. Помня и лошото, и не пропускам да го върна подобаващо, но след много време, иначе ме яде отвътре. Може това да ме прави лош човек, но не обичам хората, които вършат лошотии, измъкнали са се, изтръскали са се като мокри котки и си живеят безнаказано. Не съм видяла кармата да го върне на някого, затова действам като имам възможност, ако ще да е след години.

# 31
 • Мнения: 10 754
А защо е лошо да си злопаметен? Трябва ли да търпиш, да прощаваш и да забравяш, когато някой тенденциозно и напълно осъзнато ти е навредил само защото в един момент ти е поискал прошка, а след като я е получил продължава да те наранява? Много ми е смешно, когато някой ме определи, като злопаметна. Ами да, такав съм. Ако аз нараня някого и той ще го помни. Ама нали е на чужд гръб - тогава е много лесно да мислиш, че някой е длъжен да ти прощава. За мен няма такова нещо, като "нараних те без да искам". Това не е, като да блъснеш някой на улицата, просто защото си се зазяпал в телефона си. Когато един човек наранява друг, той е с ясното съзнание, че го прави и че иска да го направи. Ама, ако в един момент след време получат същото от мен започват да ми обясняват колко съм лоша, защото съм била злопаметна. А те са били бели и добри, защото някога ме били наранили без да искат.

А иначе по темата - не прощавам предателството. Никога и по никакъв повод! Винаги съм била готова да помогна или да изслушам някого. И, ако в момента на нужда не получа същото приключвам с този човек.

# 32
 • Мнения: 24 345
Не е лошо. Както писах - нормално е да помниш неща, които са те развълнували силно. Нормалните хора ги помнят, и рядко прощават лоши умишлени постъпки. Независимо какво казват и пишат.
С другото твърдение не съм съгласна. Напротив, човек може да нарани друг, без да иска и често пъти - без да знае. Тогава лично аз лесно прощавам.

# 33
 • Варна
 • Мнения: 838
Ако става дума за иронията към поста на потребителката Петен; тя твърди, че не е злопаметна:)
 Но от поста й лъха такава злоба (от която и на двамата с мъжа й им се влошило здравето), насочена към всичко и всички. Защото, видиш ли, животът бил несправедлив към тях и не им дал това - което им се полагало (изненада! Животът е такъв за много хора;)

Никой не казва, че трябва да търпиш и да забравяш; да прощаваш всичко и да обръщаш другата буза и дрън-дрън. Това граничи с глупост, разбира се.

В гореописания случай, ми се струва, са малко по-различни нещата;)
 Такава "зла памет", може да те изяде отвътре.
Обаче, вместо да си вземеш живота в ръце и да промениш нещо, ти продължаваш да тропаш с крак и да настояваш, че всички са ти длъжни.

# 34
 • Пловдив
 • Мнения: 3 945
Истинска прошка без забравяне няма. Щом помниш - не си простил. И в това няма лошо.
Останалото са лексиконски мъдрости за малки деца.
Нормално е човек да не забравя и прощава това, което го е стресирало силно. За всички важи.
При мен е обратното. Когато простя, винаги зная и помня защо е. И точно това, че помня отлично, ме е карало да съм благодарен на това, че е имало няколко случая, в които съм простил. От това сме спечелили и двамата.

# 35
 • Мнения: 1 482
Нищо не забравям и не мога да простя предателство, лицемерие и съзнателни лъжи.
Опитвала съм се многократно да простя на човек, когото обичах, но не се получи.
Обратното - намразвам го стотици пъти по-силно.
Имаше един човек, който ме предаде и нарани жестоко.
10 години не се бяхме виждали и почти не бяхме общували.
Наскоро се видяхме, говорихме, разказа ми, че в момента на него му се случва същото, което ми беше направил на мен, а и през тези 10 години хич не беше прокопсал.
Изслушах го, помогнах му финансово за определено нещо, казах му, че помощта ми е безвъзмездна, стана ми жал за него.
Но не получи прошката ми.
Вътрешно някак не мога да му простя и зная, че ще бъде лъжа, ако кажа, че съм му простила.

# 36
 • Мнения: X
Браво бе, ударничка на теми.
Да не забравиш да ни упоменеш в статийката.

Нищо не забравям, нищичко.
Прощавам избирателно.
Не забравяй да четеш , ще те упомена с ника ти ! 😘

# 37
 • Мнения: X
Като каза "лексиконски мъдрости", темите на авторката приличат точно на въпроси от лексикон.
Затова не трябва да оставяме децата си да скучаят по време на грипната ваканция.
Авторке, имаш интернет (очевидно), можеш да го използваш, някоя книжка да прочетеш. Безплатно.
 Книги съм чела със сигурност повече от Вас , Госпожо , благодаря за Ви за мнението,не ми е интересно , всичко добро.

# 38
 • Мнения: X
Никога няма да забравя и да простя на майка ми за това, че навремето не се разведе с баща ми, а вместо това се зароби още повече раждайки сестра ми и обричайки ни да изживеем едно много трудно и нещастно детство.
Никога няма да забравя и да простя на баща ми, че през целия си живот обичаше повече майка си, отколкото мен и сестра ми. И предпочиташе да прекарва всяка свободна минута с приятели, а вечерите с майка си вместо с нас
Никога няма да забравя и да простя на баба ми, че в редките случаи, когато баща ми все пак имаше някакво желание да ни обърне внимание, тя винаги намираше начин да привлече вниманието към себе си. Защото не можеше да понесе, че баща ми може да обръща внимание на някой друг, освен на нея
Не ги обичам - нито един от тях. И не вярвам, че един ден ще ми липсват. Защото тях реално никога не ги е имало в живота ми

# 39
 • софия
 • Мнения: 4 026
Не забравям лъжите и доста рядко ги прощавам.

# 40
 • Варна
 • Мнения: 838
Мила Авторке, и що така с лошо? Да не си ги мерим, викам аз:)
Защото
"Достатъчно е човек да прочете през живота си 8-10 книги. Какви? За да разберете това, ще трябва да прочетете шестнайсет хиляди тома."
(Исак Бабел)


(Изпитах известно страхопочитание от Вашата информираност (особено след подчертаното "със сигурност") относно количеството прочетени от мен книги.
Ще Ви повярвам (няма да лъжете, я).

Мога само да адмирирам Вашата начетеност и скромно да взема пример.

# 41
 • София
 • Мнения: 19 287
Трил, Пантерката няма да те разбере и теб.
 Упс, няма да има интерес. Grinning
Авторке, да пуснеш линк!

# 42
 • Мнения: 2 091
Нищо не прощавам и нищо не забравям. Дори да ми "мине" и пак да се виждам с този човек, аз не съм простила и не съм забравила. И не пропускам момент да натяквам. Grinning Много съм лоша, знам. Но това е докато преценявам, че си струва. От един момент нататък човекът просто не съществува вече за мен.

# 43
 • там, където ми харесва
 • Мнения: 837
Не прощавам лесно,  даже с постъпките си човек ми става противен и нямам желание да общувам с него.Видяла съм много кофти неща и хора , които и грам усещане нямат и като те видят , че малко отстъпваш пак тръгват с лошото към теб , ей такива не заслужават никаква прошка.

# 44
 • Мнения: 11 147
Погледа на БНД, когато разбра, че съм бременна.

# 45
 • Пловдив
 • Мнения: 3 945
Не бих забравил добрина. Това е нещото, което винаги вдъхновява.

Скрит текст:
Погледа на БНД, когато разбра, че съм бременна.
Какво е "БНД"? Simple Smile За "ММ" зная, че се има предвид "моят мъж", но това го чета за пръв път тук.
 Има ли някъде тема, в която са обяснение съкращенията, които понякога се употребяват в този форум?
 Официалното значение на "БНД" е "Брутен национален доход", но едва ли си имала предвид това.

# 46
 • Мнения: 760
И какво мислите за хората , които са  непостоянни в отношението и мисленето си ?
Харесвам ги, интересни са ми. Аз имам такава черта от характера (колебливост) и разбирам хората, които са непостоянни в мисленето Simple Smile.

# 47
 • Мнения: 11 147
БНД - бащата на детето..)
Форумен израз за родител, с когото не живееш заедно.

# 48
 • Пловдив
 • Мнения: 3 945
Скрит текст:
БНД - бащата на детето..)
Форумен израз за родител, с когото не живееш заедно.
Благодаря ти за разяснението! Simple Smile

# 49
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 197
Дребни хитрувания мога да простя, но лъжа и предателство - не. Не мога да простя и премълчани истини, които пряко ме засягат.

# 50
 • Мнения: 11 147
Днес имах много нагледен пример как нещо не може да се прости.
Дете, което предава родител. И присвоява много пари, че и дори смее да търгува с тях и да иска приписване на имущество, за да върне парите. Гледано с любов, глезено и задоволявано от всякъде, изучено в скъпи училища и колежи. И очевидно безкрайно арогантно и безскрупулно.
Искрено съчувствам на родителите му за болката и тежкото решение, което им предстои.

# 51
 • Мнения: 2 605
Всичко хубаво,което ме е докоснало..Това изплува в мислите ми
Лошото обаче, остави отпечатък в поведението ми.

# 52
 • София
 • Мнения: 31 054
Помня доста добре. И лошото, и хубавото.

# 53
 • Мнения: 9 192
Любовта и приятелите, те са за винаги!

# 54
 • Мнения: 211
Аз прощавам и забравям лесно. Но ме дразнят близки роднини с дребните си тарикатлъци от рода да ме подпитват, да искат да разберат плановете ми, покупките ми, а аз като попитам-не ми отговарят, а дори ми показват, че са подразнени.

# 55
 • Мнения: 1 014
Може това да ме прави лош човек, но не обичам хората, които вършат лошотии, измъкнали са се, изтръскали са се като мокри котки и си живеят безнаказано.

Много добре казано!!!
Аз за съжаление не забравям лошото и съм склонна да се тормозя заради това.

# 56
 • Пловдив
 • Мнения: 305
Нито мога да простя, нито да забравя нещо лошо, което ми е било причинено с цел, умишлено. Ако някой ме нарани без да иска, ако ме е обидил в яда си - ок. Но да е поискал да ме заболи - това не мога да забравя и да простя. Грешки от глупост забравям, защото всички сме хора.

# 57
 • Мнения: 547
Като стана дума за прошка - изключително ценно, според мен, за отношенията в двойките:
https://bg-mam.ma/p/1201557/41086303

# 58
 • Варна
 • Мнения: 713
Забравям, но не прощавам. Доста гадна черта, но някой наистина наранил ме сериозно просто забравям, че съществува. Не ме интересувам приятел, познат или роднина. Спира да съществува.

# 59
 • Мнения: 2 605
И какво значи да простиш?
За мен е някак снизходително. Все едно притъпяваш това,което те е наранило.Все едно е действал необмислено,неучастно ,грешка ..
Предпочитам да приема човека с решенията и последствията от тях..Като негов избор..Ако ми е ценен и разбираемо,защо е постъпил така..
Приемам случилото се..
Прощавам на детето си ,все още..И не винаги.

# 60
 • Мнения: 2 039

Прощаването и забравянето са различни неща...

Осъзнавам грешките си, съмненията и слабостите си и не се надявам другите да ги нямат.
Проблемът за мен е намерението. Ако видя зло, не прощавам и не забравям, не правя проблеми, просто си тръгвам.

Понякога да кара човек да страда също е много трудно за този, който причинява проблема.Всички сме много сигурни в себе си, когато не сме в компрометирана ситуация...

Но, напомням ви колко погрешни са идеите на хората, когато нямат деца по отношение на това как трябва да се отглеждат деца.

Същото е за всички ситуации, в които все още не сме се озовали.

# 61
 • Пловдив
 • Мнения: 3 945
Не бих могъл да забравя, ако ми направи палачинки с шоколад. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт