Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 829
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Мими, хубаво си пуснала и прочуваш за други опции, но все пак мисля, че 2 опита не са за сбогуване с док.

Имаше тема тук за добавки за Мф, ако вярвате в добавките и витамините, консултация с андролог ако не сте правили.

Стискам палци.

# 481
mi.mi, добре си направила. Мисля си, че Турция е добра опция във вашия случай. Най-малкото да направиш една консултация и да премислиш. За стимулациите честно казано не знам защо е било това бързане наистина. Не е много в негов стил. А и някак не е редно да си пропилявате още един опит по фонда. Не, че ако се самофинансираш не е още по-зле. За ЕЦ ми се струва доста трудно да го навиеш особено при МФ.
Едно само ще те посъветвам от сърце. Следвай интуицията си. Не се доверявай сляпо. Движи се свободно в посоката, в която чувстваш за правилна. И си постави граници. 2-3-4 опита. За всеки е различно. Просто сега постъпи така, както няма да съжаляваш в бъдеще.

# 482
С Турция изобщо не е опция а момента и това не се знае до кога ще е така . Всички влизащи в Турция са под 14 дневна карантина , Освен да чакаш да отмине това но като цяло края може и да е другата зима по прогнози .
Аз лично мисля че в адела се са с супер точна спермограма и без попоръчала да си направите експеримент с две поредни разширени в различни места . По мои наблюдения Малинов е най ок . Пускали сме на всякъде където се сетиш и поредни включително .

# 483
Естествено, че говорим за бъдещето. В момента никой никъде не работи в страната. В чужбина не може да се излиза. Така че всички почиваме принудително няколко месеца докато положението се стабилизира.

# 484
И аз мисля, че не е добре толкова често да се правят стимулации. Почини си сега и обмисли как да действаш в бъдеще. Където и да отидеш едва ли наистина ще убедиш някого за ЕЦ при условие, че вадиш по толкова много яйцеклетки и сте с МФ.
Турция е добър вариант, да не казвам най-добрия, но ще трябва да почакаш. Доколкото съм чела там ембриолозите им са много добри и успешно преодоляват мъжкия фактор. Естествено трябват си лични финанси, така че и това трябва да предвидиш.

# 485
Момичета, при нас и вторият опит приключи без трансфер. Въпреки големият брой оплодени яйцеклетки (13), пак много фрагментации и до ден 4 всички спряха да се развиват. Не знам вече на къде да тръгнем.

Ситуацията при нас беше сходна, с единствената разлика, че на третия ден направихме трансфер на две. Всичко останало замина до петия ден. И на нас ни препоръчаха да си направим кариотип, който ако не друго няма да навреди като изследване...

В момента сме в изчакване на резултат и естествено да премине вируса. За Турция и аз съм го мислил, може и до там да стигнем. Финансовата част, разстоянието, езиковата бариера, чуждата държава са все неща, които малко ме смущават, но не го изключвам като вариант. Не съм се замислял фонда покрива ли процедури в чуждестранни болници?

# 486
Kpe10, не покрива. За Турция специално се изисква и брак. Не се работи с донорски материал. Но наистина са много хвалени за МФ. А и като цяло. Разбира се човек трябва да опита, защото винаги, както доволни има и много недоволни. Но наистина не е за всеки. И на мен ми беше много краен вариант преди няколко години. За съжаление в Бг няма много опции. Ако сега се борех за първо дете и ми беше на живот и смърт, сигурно щях да се реша.

# 487
Mi_mi ще ти пиша на лични.
Bling, напълно съм съгласна със съветите, които си дала.
Аз си бях поставила граница и спрях с инвитро опитите, считам че организмът ми има нужда от нещо друго, а не от поредната интервенция ,хормонален, емоционален, психически натиск, за финансите не знам дори как да ги дефинирам-много са, един хубав недвижим имот, да речем и никак не ми е смешно дори, това са много, много пари.
Нека всеки послуша сърцето си!
Надявам се да постигна успех и тогава да споделям опит и да давам съвети.
Успех момичета, който не се е отказал само той не е успял Hug

# 488
  • русе
Здравейте! Минавам само да се оплача, че и за мен приключват явно нещата - отрицателен  уринарен тест на десети ден след трансфер на тридневен ембрион.
Пожелавам успех на всички! Heart

# 489
!Diva!, ще успееш, защото няма да се откажеш. Но наистина нека е в подходящия момент Purple Heart
mipart, въпреки всичко ти пожелавамм този тест да е фалшив и да имаш изненада на кръвния Innocent

# 490
  • русе
Благодаря от сърце! Кръвният е утре обаче, и с оглед на това, че останалите ембриончета не се развиха, разчитам на чудо. Нямам идея, често ли се случва да дават грешки уринарните?

Днес съпругът ми има рожден ден. Така ми се искаше да го зарадвам...

# 491
  • София
mi.mi - добре обмислете варианта с Турция и не прибързвай, казвам го от опит. Турция не е панацея, а си е и сериозно финансово изпитание. Имах 1 опит при Калчев, от 5 ембриона нито 1 не се хвана, аз съм с тубарен фактор и всичко друго ни е наред "уж". Толкова бях ядосана, че не се получиха нещата, че казах ГАЗ и в Турция, ами да ти кажа не приложиха нищо различно и ембрионите не бяха по-добри от ембрионите в БГ.  Там отговора пак е : Ами "мал шанс", не търсят проблема, не гледат витамини, не гледат микробиология. Не признават имунология, не признават ниски генетични мутации. Попитах ами поне ПИД, да направим, а няма нужда , ти си имала бремености така, че няма нужда е да ама явно си има някакъв проблем щом и турските ембриони не се хващат.Така че помисли, само трансфера ти е 1000 Евро.
Ако все пак решиш  можеш да ми пишеш да ти обясня по-детайлно. Аз бях в Бахчеджи.

# 492
mipart, ако трябва да съм честна го казах, за да не те отчайвам. Мен никога не са ме подвеждали пикливите. И тествам много от рано. Но все пак зависи и от конкретните тестове. Има много, които дават фалшиви  резултати. Но по-скоро в обратна посокоа -изпарителни черти. Има случаи, в които не отчитат толкова рано. Много е относително.

# 493
  • русе
Обратното е по-гадно, да покаже наличие на бременност. А да не е вярно. Както и да е, благодаря за подкрепата. Аз съм силно момиче, приемам нещата.  Много жалко, но така ни е било писано.

# 494
аз ще ти дам надежда че при мен винаги са отрицателни пикливите и само кръвния е положителен . Когато и да пикам .

Общи условия

Активация на акаунт