Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 831
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Vervam, видя ли, че не е толкова страшно 😊 Важното е, че мина благополучно. Освен спешния ремонт, док успял ли да е огледа други неща?
С малко закъснение , извинявай .Да, всичко,което е видял и могъл е оправил.
Каза, че положението с Ендометриозата не е било зле и належащо за операция .Кистата пък изобщо.Тя даже беше още намаляла от последния път.
Имало е 2-3 огнища, оправил ги е .
Но дясната тръба си остава непропусклива.
Правил е какво ли не, не е поддала.Няма хидрослапингс(мисля така се пишеше), просто е като стеснена от наслагвания от към матката .
От другата страна е шил яйчника,защото е прокървил от кистата.Важното е , че всичко си е на мястото , позакърпено, но там.
Каза да изчакаме 2 цикъла , да си възвърне функцията яйчника и да действаме естествено.
Ако не стане до 6 месеца, почваме бързо инвитро.
Положително е настроен, но той винаги е така 😊
Странното е, че аз попитах и двамата опериращи (Калчев и Манчев) дали са видели нещо, което е било пречка за 4 години неуспех.
Като изключим тръбата, която би забавила само нещата , казаха категорично и двамата -Не.
Но Док отбеляза, че самото наличие на ЕМ понякога е пречка, дори да няма чисто механична такава .
За момента ще си почина хубаво един месец , ще гледам да се възстановя добре и след това ще мисля за бебета.
Искам малко да си успокоя съзнанието .И секс тъкмо няма да правим, защото и на ММ и на мен ми беше станало като задължение и...е, знаете 😊
Много дълъг пост , съжалявам за което.Исках всичко да си кажа 😋

# 466
Vervam, възстановявай се и ще го мислиш в бъдеще. Дано до тогава има някакъв напредък в благоприятна посока за всички нас.
Надявам се всички останали да сте добре. Пазете се Sparkling Heart

# 467
  • София
Момичета, при нас и вторият опит приключи без трансфер. Въпреки големият брой оплодени яйцеклетки (13), пак много фрагментации и до ден 4 всички спряха да се развиват. Не знам вече на къде да тръгнем. След предния опит променихме много в живота си - спрях цигари, алкохол така или иначе не пиехме, значително ограничихме бяла захар, бяло брашно и т.н., спряхме купешки пилешко и яйца, пием си дибавките и общо взето всичко, което беше казал доктора. И резултатът пак същият. Док иска да прибваме с 50 на 50 донорски сперматозоиди и от ММ, ама ние хич не сме стигнали до този етап. Все си мисля, че нещо изпускаме ама не знам какво. Малко се поотчаях ама все някак ще се събера и ще продължим. Успех на всички ви и се пазете!

# 468
Ех, Мими, съжалявам за неуспеха.

# 469
Мими извинявай а дали сте правили кариотип ?

# 470
Съжалявам, mi.mi Вие с мъжки фактор ли сте?

# 471
Съжалявам Мими.  Дано скоро се появят добри новини покрай теб и не стигнете до донорски материал.  Flowers Four Leaf Clover

# 472
  • София
С мъжки фактор сме официално. Всичко е зле в спермограмата. Но след предния неуспешен опит, док твърдеше, че понеже ембрионите са спряли развитие преди ден 5ти, когато започвал да действа сперматозоида, проблемът трябва да е в яйцеклетката. Ама сега вече и той май не е сигурен в кой е точно проблемът. По изследвания при мен всичко е супер, АМХ и хормони са идеални ама.... Утре ще пуснем SDI на мъжа. За кариотип не сме правили, само ми се е мяркало това по форумите, но не знам точно какво е и каква информация би дало. Някой може ли да даде малко инфо?

# 473
Не съм много про в областта, обаче мисля, че от кариотипа нищо няма да излезе и той не би повлиял толкова в начална фаза. Не знам.
Дели, включи се Flowers Hibiscus

# 474
Не знам но все пак мисля че е важно да го имаш предвид че инвитрото не е толкова лесно начинание . Със сигурност си направила толкова много неща че може да се отхвърли и това като опция .

# 475
mi.mi , съжалявам много ♥️ Кариотипът не е хич лоша идея. Това си е основно изследване, което е хубаво да се прави преди да се пристъпи към ин витро. Колкото и рядко да се случва, при някои хора изскача проблем, който директно налага ПИД.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 23:10 от 💎Bling-a-ling💎

# 476
  • София
Благодаря! И това ще направим, то какво ли не сме направили. Те лабораториите имам чувството, че вече сами си удържат от заплатата, толкова често съм там.

# 477
Преди да се хвърлиш на донорски материал, мисля, че е редно да провериш всички други варианти. Особено щом сте с тежък МФ. Помисли върху опцията за смяна на клиниката. Колкото и да ти е на сърце док, както и на всички нас, си има един преломен момент. Особено щом вече имаш два неуспешни опита. Дължиш го най-вече на себе си.

# 478
  • София
Ми ми, съжалявам..

За SDI - ако не сте пускали - пуснете. Ако е толкова зле спермограмата, потърсете консултация с някое от светилата андролози. Вижте също хормони холестерол, ТСХ на мъжа ти.

За кариотип не съм сигурна дали ще помогне. Случайните хромозомни аномалии се получават случайно при родители с напълно нормален кариотип. Ние пуснахме преди да почнем да правим ПИД на ембрионите.

Иначе донорския материал може да даде информация дали проблемът е в сперматозоидите или не. Не е необходимо да използвате ембрионите след това.

# 479
  • София
Преди да се хвърлиш на донорски материал, мисля, че е редно да провериш всички други варианти. Особено щом сте с тежък МФ. Помисли върху опцията за смяна на клиниката. Колкото и да ти е на сърце док, както и на всички нас, си има един преломен момент. Особено щом вече имаш два неуспешни опита. Дължиш го най-вече на себе си.
Ще продължа сега докато е лудницата, ако успея да го убедя за спонтанен, защото правих декември физиотерапия и да не отива на вятъра. Но вече сериозно започвам да проучвам как става в Турция. Пуснах и в Надежда документи за първичен преглед днес, ама там хич не ми се ходи май. Абе ще го мислим. Със сигурност още няма да минаваме на донорски. А и не съм ок и стимулирани толкова често да правя. Първият беше края на ноември, сега втория и док иска юруш да пускам документи, за да почваме трети. Ама то тоя организъм ще се бъгне тотално! Не съм съгласна, при положение, че не сме чак толкова спешни, все пак яйчниковият ми резерв е перфектен. Не разбирам какво е това бързане!

Общи условия

Активация на акаунт