Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 56
Привет! Бебето ми от два месеца вече не иска да яде нищо с лъжица. Опитах всички варианти- купено, готвих, ни плод иска , ни каши, които преди омиташе с охота. Дори млякото не пие цялото. Отдавам го на никнещи зъби, защото ги вадим рекордно - още няма годинка а имаме 7. Постоянно си чеше зъбките и вечер се върти , нервен е , венците са много подути и бели, но иначе е много енергичен ,жизнен и засмян.  Да се тревожа ли,че сме само на мляко- тук-там отваря уста по някоя лъжица и край. Нормално ли е вече 2 месвца да трае такова безапетитие и да се тревожа ли или да го водя на лекари?

# 1
 • WonderLand
 • Мнения: 2 817
А пробвали ли сте да му дадете нещо, което сам да да си държи и гризка и същевременно да чеше венците. Коричка от препечена филийка е много приятна чесалка. Възможно ли е да отказва да бъде хранен и да предпочита сам? На първо време може да пробвате да му дадете храна на парчета инда видитв дали ще прояви интерес.

# 2
 • Мнения: 56
А пробвали ли сте да му дадете нещо, което сам да да си държи и гризка и същевременно да чеше венците. Коричка от препечена филийка е много приятна чесалка. Възможно ли е да отказва да бъде хранен и да предпочита сам? На първо време може да пробвате да му дадете храна на парчета инда видитв дали ще прояви интерес.
Пробвала съм. Не иска да яде сам. Не е от това.Давам на малки хапки хапва 3-4 пъти и край.

# 3
 • Мнения: 4 649
От зъбите е. Период е и ще отмине, но колко време ще отнеме - не се знае.  Колко хранения с мляко има? Принципно, не бих се притеснявала, понеже АМ на тази възраст продължава да бъде най-важната храна за бебето. Но ако до няколко месеца не се нормализира храненето, бих се притеснила. Моето на 9 месеца имаше 11 зъба. Поникнаха му кучешките и спря да яде всякакво месо и до ден днешен не вкусва месо (5 години). Когато му никнеха кътниците спря манджите и се върна на пюрета само няколко месеца. После се оправиха нещата.

# 4
 • Мнения: 44
И каши ли.не иска, чоже.да е период а от зъбките.може да е🙄

# 5
 • Мнения: 56
Благодаря ви, има 5 хранения с мляко. Сутрин и вечер сме си винаги на мляко . към 10-11 предлагам попара или каша и ако не иска си му давам млякото. На обяд с месно пюре пробвам или манджа пак откава, направо обръща глава на другата страна и  пак давам мляко да не седи гладен. Следобедното хранене по същия начин ,откаэва и десерта. И аэ гп отдавам на зъбките. По принцип резците излизат на чифт , при него единият проби преди месец, а явно другият още се мъчи да излезе . Иначе е много игрив, подвижен и жизнен и това ме кара да проявя търпение...

# 6
 • Варна/София
 • Мнения: 22 758
Период е. И малкият син ме беше шашнал на тези години с такъв период. Бях се видяла в чудо. Е, отмина, ама на мен ми останаха нервите, които потроших.

# 7
 • Мнения: 316
При нас беше същото, но на по-късен етап, когато вече и АМ беше отказал да пие. Съответно караше само на айран с или без бисквити. Ядосвах се и се занимавах 2 дни с неговото хранене, след което се климатизирах към отказа му от лъжицата. Бях решила, че е безсмислено да тормозя и двама ни и го оставих сам да реши кога ще яде отново с лъжица. Ужасен е този период, но отмина когато избиха всички кучешки и два предкътника. След него започна да яде дори повече като количество и по едра храна. Научи се и да гризе и дъвчи по-дълго време храната и за отрицателно време си върна старите кила та и отгоре качи още доста. Щом си пие АМ изобщо не се тревожи и просто изчакай да мине тормоза със зъбите.

# 8
 • Мнения: 56
Благодаря ви много! Особено на Alea

Общи условия

Активация на акаунт