Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 644
Аз съм на 29,моят мъж на 30...чувстваме се в разцвета на силите си.Имаме си цели,мечти,знаем какво искаме,дерзаем по тях.Забавляваме се по един различен начин от ранните си студ. години,демек-кръчми,механи,пиенето се измести от други по-приятни,разтоварващи,интересни дейности.
Хич не ми пука кой как се обръща към мен или някой друг.Чувала съм и "госпожо"да ми казват,и "кака" и са ме лельосвали...голям праз.
Голям процент от народа изтъпява,наглее,злобарства,разединен по всеки параграф.-  това ме притеснява,това не ти ли е правило впечатление по кръчмите?!Или само какви обръщения се използват?

# 16
 • Varna
 • Мнения: 17
Аз не разбирам, на теб, какъв ти е проблемът?
Че хора на твоята възраст (и по-млади) си играят на възрастни и се състаряват зорлем; а 40-годишните майки (като мен) ходят по дискотеки, въпреки че (о, ужас) си имат семейства и деца? Това ли е?

А защо ти пука, как се обръщат хората един към друг? Ако не искаш да си чичко, батко, татко - не бъди!
Има и по-лошо от лелка (леля). Тетка!
нямам никакъв проблем Simple Smile  Не ми пука и нито е от значение, но просто споделям факт!  Прави ми впечатление, все пак това тук е форум, и се пускат какви ли не теми.  Млад съм и ми е любопитно да търся отговори, но това не значи че всеки един отговор е верен, а всеки човек си има различно мнение. Оппс, обърках думата, мнения вместо отговори.

Аз съм на 29,моят мъж на 30...чувстваме се в разцвета на силите си.Имаме си цели,мечти,знаем какво искаме,дерзаем по тях.Забавляваме се по един различен начин от ранните си студ. години,демек-кръчми,механи,пиенето се измести от други по-приятни,разтоварващи,интересни дейности.
Хич не ми пука кой как се обръща към мен или някой друг.Чувала съм и "госпожо"да ми казват,и "кака" и са ме лельосвали...голям праз.
Голям процент от народа изтъпява,наглее,злобарства,разединен по всеки параграф.-  това ме притеснява,това не ти ли е правило впечатление по кръчмите?!Или само какви обръщения се използват?
Ето тук  сте/си,   прав/а!
Голям процент от народа изтъпява, злобарства и са големи дразнители.  Прави ми впечатление, обаче се започва от обръщение, но е безсмислено да коментирам до къде се стига.

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 13:46 от Не се сърди, човече

# 17
 • Мнения: 4 761
Себеусещането е последствие от възпитание, среда, интелект, нагласа за света, начин на мислене. В кръчмите може и да си какат и баткат, такъв им е манталитета, толкова си могат. Не е до години, до акъл е.
Наречи един професор дядко или чичко, де. Или художник, скулптор "дядо Вежди" (за Вежди Рашидов, примерно).Smile
По-нагоре са го казали – има си етикет за възпитание и към непознати хора подобно фамилиарничене с леля, кака, чичо, батко издава по-скоро простащина. Не касае години, а определен етикет, възпитание при общуване с непознати хора.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 805
Цитат
Прави ми впечатление за новото младо поколение, младежите на 25 години се чувстват чичаци, всякаш че животът свърша на 30 години, ето така се държат и силно ми прави впечатление....
второто ми впечатление е, че жените на възраст между 35-40 години се държат като тийнейджърки,излизат, забавляват се, дискотеки пиене, и хич  не ги спира това че някои от тях дори имат и семейства и деца.
Значи, освен че силно се впечатляваш, силно си и противоречиш;)

Как да не се почувстват младите около теб като чичаци и "сякаш;) животът им е свършил"? Явно се подготвят отрано.
Нали, според теб, хора на по 35-40 години трябва да спрат да излизат и да се забавляват, особено ако имат деца и семейства.

(В моето обкръжение нямам такива наблюдения - да се "лельосват-чичосват" и "какосват" хората. Затова не мога да разбера темата.)

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 13:38 от Trill

# 19
 • Мнения: 1 475
Една жена може да е баба /на нейното си внуче/ и под 25 години.

# 20
 • Varna
 • Мнения: 17
Значи, освен че силно се впечатляваш, силно си и противоречиш;)

Как да не се почувстват младите около теб като чичаци и "сякаш;) животът им е свършил"? Явно се подготвят отрано.
Нали, според теб, хора на по 35-40 години трябва да спрат да излизат и да се забавляват, особено ако имат деца и семейства.

(В моето обкръжение нямам такива наблюдения - да се "лельосват-чичосват" и "какосват" хората. Затова не мога да разбера темата.)
Не сте разбрали целта на темата!
Още повече, нито се впечатлявам, нито си противореча. Просто пуснах едно наблюдение, нямам го за цел, случайно наблюдение на младото поколение в днешно време. Не съм споменавал че хора на по 35-40 години трябва да спрат да се забавляват, а напротив, трябва Wink

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 13:47 от Не се сърди, човече

# 21
 • Пловдив
 • Мнения: 88
Абе.. Не знам. Гоня 30, но дечковци още ми викат кака.
Както се казва.. Леля е леля ти Simple Smile

# 22
 • Varna
 • Мнения: 17
И при мен е така!  Аз също съм батко пред децата, на 25-26 съм и децата ме баткосват. А колегите на по 35-40 години също ме наричат батко Grinning

# 23
 • Мнения: 1 555
На 33 съм, с малко дете. Изобщо не се чувствам по лелски, въпреки че периода на майчинството малко ме деформира физически и психически. Иначе се чувствам някъде към 25. Лелка не давам никой да ми казва, то и не приличам де. Леля съм само на племенника ми. Мъжът ми е на 27.

# 24
 • Мнения: 218
Това с обръщенията си е до манталитет. Имам племенници, и те ме наричат лельо, но съм леля само на тях, а не на всички на тяхната възраст. По принцип, ако някое дете в възрастта до 5 - 6 години ме нарече лельо или како, никак няма да ме убиди. Изначално възпитаваме малките деца да имат обръщение към по - големите, но това е до една възраст. След това мисля, че е редно да се обръщат с госпожо и господине и да говорят на Вие. Супер много се дразня, като например в магазина някоя майка се каже на детето си "Дай на леличката/каката да ти маркира шоколада" или нещо друго. В много краища на страната по селата, тези обръщения са признак на уважение към по - възрастния и остават за цял живот, но това е сред хора, които се познават. Ако в обръщението е вложен този смисъл, не мисля че би било убидно.

# 25
 • Varna
 • Мнения: 17
Реално погледнато, имате право че не е редно да се обръща човек на вън с лелка или чичко. По редно е госпожо, господин или по име.
И аз като някои други, не позволявам да ми викат чичко, и никой не ме е наричал така. До момента всякакви и по малки, и по възрастни от мен, ме наричат батко.
До потребител 20052018, много точно мнение.
Попринцип чичко лелка означава човек  на години, възрастен, категорията преди дядо или баба, батко и кака означава хора които са млади на години. Естествено мен ме наричат батко хора които са на по 45 години, дето е казано могат да ми бъдат като родители, обаче се обръщат към мен с момчето, младеж или бате, а ми става супер смешно. Въпреки че мога да бъда и баща на малките деца, имам предвид до 3-4 годишна възраст, пак ме наричат батко, не чичко. Аз имам чувството че ще запазя младежкия си дух и на 50+ години, ще се чувствам млад докато мога да съм на крака.
Относно, кризата на средната възраст която настъпва след 35 години, как я преодолявате и какво мислите?

# 26
 • Варна
 • Мнения: 20 301
На 42 съм. Супер се чувствам. Грам не ми пука като ме нарекат леля, защото отдавна приключих с моментите, когато ми пукаше за чуждото мнение. Смея да кажа, че сега по-рядко се отпускам да се забавлявам, поради наличието на дете и по-малкото свободно време, но пък се наслаждавам на по-малкото си излизания далеч по-пълноценно от преди, когато излизах всяка вечер.

# 27
 • Мнения: 450
Човек трябва да си живее живота както чувства и това какво е подходящо за определена възраст е много относително. Познавам и мъже и жени, които създадоха семейства в ранните си 20 години. Явно това им ебил приоритет тогава. Други познати и на 29-30 си живеят с мисълта "рано ми е", "нямаме финансова стабилност", "не съм си поживял още".
Има хора, които се ориентират кариерно чак на 35-36г. и записват да учат.  У нас все още не е разпространено да се преквалифицираш на "средна възраст", в други държави правят всичко възможно да улеснят такива хора - вечерни лекции, програми за подпомагане. Сигурно си дават сметка, че човек на 35 без осебено търсена квалификация има още 25-30 години да поработи преди пенсия.
За външният вид, поддържането, спортуването - много зависи от баланса работа-свободно време. Тук не е особено благоприятен за работещите, но пак има хора, които намират време.

# 28
 • Мнения: 8 004
На 47 съм. И нямам идея как трябва да се чувстват 47 годишните?
Живота ми е много по-смислен и пълноценен от този на моето двайсетилетие и много по-свободен от семейни ангажименти като в трийсетилетието. Тепърва имам
даже да живея и да се забавлявам истински - и енергия и желание имам в излишък..)

# 29
 • Varna
 • Мнения: 17
Автота
Всъщност пуснах темата да видя странични мнения.  Понеже много млади покрай мен са се отпуснали тотално.  Явно мозъкът им е промит по някакъв начин, а нямам идея по какъв.  Като ги попитам как са ко правят,  получавам следния отговор.  25 съм,  вече съм чичко   минало ми е времето да живея и някакви такива. Тотално са се предали,  държат се като истински чичаци,  в тях пред телевизора или компа,  с очилата някоя игра,  пиене и спане.  Е такъв човек кога ли ще се сватоса пък не знам. А хич не си показват носа на вън.  Тотално глупаво е да се чувстваш лелка или чичко на 30 години,  баш в разцвета си.  Една приятелка вчера ми сподели,  била на 28 години, нямала приятел, нямала деца,  а се чувства лелка и ми вика че и е късно да си търси приятел,  както и да има семейство,  Младо момиче!  
Не ми пука мнението на другите,  все ми е тая дали ще съм 20-40-60 пак ще си живея, ама съм загрижен за някои приятели от ученическите години.
За това исках да питам и вас,  какво мислите по въпроса и как се чувствате на младини.  Че нещата никак не тръгват на добре, по тази логика,  след 10 години поколението ще се мисли за възрастни още на 15 годишна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт