Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Varna
 • Мнения: 17
Много правилно изказване за обидите. Когато няма за какво да се заяждат и започват да ти обиждат. Тук в форума разбрах че следното, дали си кака или лелка, батко или чичко, мислех че зависи от годините, а не от това на колко се чувстваш.
Сега, един 45 годишен може да се чувства млад, и да се гласи външно като млад, но на вън едва ли ще му кажат батко или младеж, а по скоро чичко, предполагам. До колко години човек се води младеж, знам от трудовата борса по закон младеж си до 30 години, а от 30+ на горе какъв се водиш вече, е не вярвам от 30+ да се водиш чичко ама..... За мен чичковци и лелки не са младите хора между 20-35, по скоро 40+ дето вече им е късно да живеят като млади, надебелели оплешивели, побелели, това разбирам чичко или лелка, бая бая възрастни. Много често обаче използват тези две думи и под 40 години. Например до колко години според вас трябва да се обръща така към даден човек. Правилно съм дал примера по горе, с 15-те години разлика. Значи аз ако съм на 25, съм батко пред 10 годишните например, обаче 40 годишните са чичковци пред 25 годишните, или батковци не знам, а все опираме до една и съща разлика.

Потребителя Unforgiven*
Много сте прав за това, разбрали сте ме правилно.
Мен лично силно ме дразнеше момента в който някои умишлено ми казваха че съм бил чичак на 23 години, а било невъзможно да съм бил млад или батко, не съм се вързал, това е мнение на малоумник. Въпреки това ме накара да се замисля, от една страна се зарадвах че като ми кажат чичко, вече съм мъж, от друга страна не ми харесва да ме застаряват, ама баш да пресилват нещата толкова. По тази гледна точка, ако на 25-26 съм чичко, на 40 да съм дядо ли Grinning  Не по роднинска връзка.

# 46
 • Мнения: 8 004
Лелка и чичко е вид излъчване и поведение, а не възраст.

# 47
 • Мнения: 3 270
Леля и чичо са роднински връзки, а не излъчване и поведение.

# 48
 • Мнения: 2 877
Авторът май не разбира, прекалено се е задълбал в чичосване и баткосване. Хора, които не са ми роднини, предпочитам да ме наричат по име, или госпожо. И с ММ съм го водила тоя спор, според него ако ме наричат "лельо", това показвало уважение като към по-голяма.

# 49
 • Terra incognita
 • Мнения: 5 087
Ама каква леля. Леля, извън контекста за роднинска връзка, за мен е нарицателно за жена с ролки и пеньоар, която вари лютеница пред блока 😀

# 50
 • Мнения: 15 645
Предполагам че всички сме чували за кризата на средна възраст.
Скрит текст:
А средната възраст настъпва едвам на 40 години, аз лично съм на възраст между 20-30 години, без да уточнявам. Запазил съм си младежкия дух, излизам, забавлявам се, чувствам се млад. Приятелка в момента нямам, скъсахме преди повече от година, но това никак не ме спира. Прави ми впечатление за новото младо поколение, младежите на 25 години се чувстват чичаци, всякаш че животът свърша на 30 години, ето така се държат и силно ми прави впечатление. Как си пропиляват живота на има, няма 30 години, младежите на 30 години се държат все едно живота им свършва,  а второто ми впечатление е, че жените на възраст между 35-40 години се държат като тийнейджърки, излизат, забавляват се, дискотеки пиене, и хич  не ги спира това че някои от тях дори имат и семейства и деца. Бил съм свидетел как викат чичко на младеж на около 23 години, бил съм и свидетел как викат батко на мъж на 34 години. Аз лично съм заместник началник в заведение, механа с над 250 места. Там следя държанието на голяма част от персонала, следя и работата и винаги се събираме в някои почивен ден или след работно време. Става ми смешно като някой младеж на около 25 години се мисли за чичко, а момичетата са на 30-40 години и се обиждат ако някой им каже лелка. Зависи кой как се чувства. Но споделям в днешно време как се чувстват повечето млади, на 30 си чичак, а на 40 си с единия крак в гроба. Това важи за мъжете, а жените все още се чувстват каки на 40 години, е само някои де  Simple Smile  
А вие как се чувствате? Чувствате ли се Чичковци и лелки на около 30 години, или каки и батковци?
На 53 съм и вече ме е нападнало старческото слабоумие....чувствам се на 20.   LaughingLaughing
Е, по дискотеки не ходя,  че там наобикалят основно боклуци...ама купона хич не ми е чужд.
И не, не се забавлявам с бебета.....има си хора за всичко.

Ето за това дете, Ваня Щерева спокойно може да бъде "лельо"....

https://static.dir.bg/uploads/images/2006/10/30/771394/768x.jpg?_=1526607516

За едно 3-4 годишно и 20 годишната може да стане "лельооо".....
За мен е просто обръщение към пораснала жена....
А пък който се обижда, ами, негов си проблем...

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 14:08 от Франсоаз*

# 51
 • Мнения: 1 555
Angel_wing, никога не бих познала на колко си точно, изглеждаш супер!

# 52
 • Varna
 • Мнения: 17
На мен 6-12 годишните ми викат батко.  Никога чичко,  аз съм на 26. Мисля си че е редно батко пред децата, ама не знам пак,  чичко викат на баща ми който е на 50 години. Така е редно предполагам.
На снимката по горе виждат кака и дете, ако тази младата е леличка, то какви ще са по възрастните жени,  леличките на по 50 години.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 15:52 от emvix

# 53
 • Мнения: 3 270
Авторе, ще ме прощаваш, но мисля, че имаш някакви проблеми. Все едно и също си мелиш. Ти си батко, та батко...
Ако нямаш по-малък брат никакъв батко не си.

# 54
 • Varna
 • Мнения: 17
Авторе, ще ме прощаваш, но мисля, че имаш някакви проблеми. Все едно и също си мелиш. Ти си батко, та батко...
Ако нямаш по-малък брат никакъв батко не си.
Нещо не сте разбрали правилно.  Изобщо нямам подобно предвид.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 17:57 от Не се сърди, човече

# 55
 • Мнения: 644
Авторе, ще ме прощаваш, но мисля, че имаш някакви проблеми. Все едно и също си мелиш. Ти си батко, та батко...
Ако нямаш по-малък брат никакъв батко не си.
Мъчат го човека разни...екзистенцилни въпроси Grinning.

# 56
 • Varna
 • Мнения: 17
Никой с нищо не ме мъчи.  Просто питам от ваша гледна точка.  Simple Smile  Това ми е първата тема тук. С сигурност не е последната.

# 57
 • Варна
 • Мнения: 805
Ох, едно и също. Явно те е засегнал този "някой", който те е нарекъл "чичко", защото въртим-сучим, все натам се връщаме. През един пост повтаряш, че не си чичо - батко си. На 26 години си. Ами, хубу! Разбрахме те.
Ти, обаче, очевидно не схващаш, какво ти казахме (някои, като гледам, и по няколко пъти:)

И пак си противоречиш:
Цитат
Сега, един 45 годишен може да се чувства млад, и да се гласи външно като млад, но на вън едва ли ще му кажат батко или младеж, а по скоро чичко, предполагам. .....За мен чичковци и лелки не са младите хора между 20-35, по скоро 40+ дето вече им е късно да живеят като млади, надебелели оплешивели, побелели, това разбирам чичко или лелка
(Е, нали уж си бяхме супер - 40+ годишните?)

Пак ще кажа:
на 45-годишния, който се чувства млад, му е през онази работа - дали ще му кажат батко, или сватко, или младеж:)
Гледай и ти да стигнеш до подобно ниво на мислене, защото това втренчване (отсега) в "какво и как ти казват хората", няма да ти се отрази добре на здравето;)

(Това че настоящата - няма да ти е последната тема, прозвуча малко като заплаха, честно;)

# 58
 • Мнения: 690
Един път,докато бях на работа, един дядо каза на внучето си: “Подай това на леличката”. После ми каза: “Не стойте не стол, изправяйте се... Вие сте едра, голяма жена.”

Аз съм на 23 и съм слаба. Той е на около 65 и е по-нисък от мен.
Ама за комплексите няма възраст.
Явно го потискам.

ПП Чичо ми е на 34 години. И си му викам
“чичо”от малка. Ама всяка друга жена на моята възраст да му каже “чичка” е странно.
Направо си е селения и невъзпитание.

# 59
 • Мнения: 277
Авторе, малко излизам от темата за обръщенията.
Какви са наблюденията ти относно посещаващите заведението, в което работиш, които на са на възраст 50+? Как се чувстват /за да съм по темата/?

Общи условия

Активация на акаунт