Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 1 674
Поведението на въпросната болна е толкова неприемливо, че аз, ако съм работодател ще намеря по кой член да я освободя. А тя нека се лекува алтернативно.

# 31
 • Мнения: 45
Не е правилно като цяло някой да работи повече,защото колегата му е болен,но това като цяло е задължение на шефовете да си имат достатъчно персонал за да може да се покрие когато някой отсъства.

# 32
 • Мнения: 1 084
Не е правилно и някой да работи повече, да остава или да идва по-рано, защото друг е с малки деца, но и това се случва. И двете са некоректни и неколегиални. Ако работодателят отреже разни допълнителни стимули на подобни "колеги", те само ще се замислят за поведението си. Като му бръкнеш в джоба на човек, започва да вижда нещата по друг начин.

# 33
 • Мнения: 45
На всеки може да му се наложи да отсъства,факт.Но затова има работодател,управители,хора които правят графици и т.н.Не са виновни служителите,че някой не си е изчислил колко персонал му трябва.Пък вече ако има недоволства към конкретен служител,съкращава го и готово.

# 34
 • Мнения: 1 037
Не е правилно и някой да работи повече, да остава или да идва по-рано, защото друг е с малки деца, но и това се случва.

Има фирми , които  не наемат хора с малки деца , защото често боледуват .

# 35
 • Мнения: 33 912
Това е друго и не е редно да е така.
Но тази госпожа е решила, че може да отсъства до безкрайност.

# 36
 • София
 • Мнения: 2 898
Обострен синузит не се лекува с магическа пръчка и отнема време, независимо дали с или без лекарства. И жената не е виновна за болестта си. Грозни са коментарите тук. Дано не попадне на тях. И добре, че е само синузит, а не онкологично заболяване, което може да се проточи с години или бременност.

# 37
 • Мнения: 45
просто явно масово работодателите искат служители копито не боледуват,нямат деца,не забременяват ( не всички разбира се,аз личо съм попаднала на чудесни работодатели).Лошото е че когато някой боледува,колегите хем пред шефовете поемат повече работа без да се оплакват,хем после се жалват.

# 38
 • Мнения: 35
Знаете ли поговорката:" Сит на гладен не вярва"?.Е ,същото е и със здравия и болния.Но , никой не е застрахован за никоя болест.В този ред на мисли, на авторката на темата пожелавам никога да не разбира от личен опит колко бързо се лекува синузит.

# 39
 • Мнения: 33 912
Никой не спори, че има случаи на дълги болнични.
Само че, тук случаят е особен, тъй като оздравяването се базира на нетрадиционни методи и се протака ненужно дълго.

# 40
 • Мнения: 5 067
Сравненията с онкологично заболяване са абсурдни. В темата става дума за нарочно удължено отсъствие, защото има дупка в системата (приятелски настроен мениджър), която позволява нарушаване ритъма на работа и претоварване на другите колеги.
Сега е синузит, вчера е било обикновена настинка, лекувана 2 седмици, вместо една. Това са стандартни болежки, всеки ги е карал, може да направи сравнение - събира 2+2 и вижда, че алтернативно настроената колежка го гласи и не само това, ами и с благословията на шефката. Не е приятно и предизвиква размисли за напускане. Особено като има намесени и таргети, които заместникът не може да стигне, защото Катя пие чай.
Към авторката, бих ви посъветвала да не забравяте здравите деца покрай болничкото, за да не останете без служители, докато трае чаеното лечение.

# 41
 • Мнения: 52
Не знам как може да има такива хора, аз лично много се притеснявам да си взимам дълъг болничен. Гледам да се възстановя бързо, за да не натоварвам колегите, информирам се кой ще ме замества. Имало е случаи, в които даже са ми предлагали по-дълъг болничен, но съм отказвала. Явно и моето е прекалено!

# 42
 • На остров
 • Мнения: 12 706
Недопустимо е коментиране на причина за болничен по принцип, а още по малко я форум. Кой как се лекува е личен избор. Въпросната фирма има нужда от специалист по управление на персонал.
Болничните не редно да се отразяват на останалите колеги и те да недоволстват и да се настройват срещу колегата в болнични. Редно е да има заместник при болничен повече от три дена, нищо странно няма в това нито се открива топлата вода по този начин.

# 43
 • София
 • Мнения: 4 492
Оспорете болничните в НОИ. Като разберат, че личният лекар дава толкова болнични и разучат случая, няма да ги приемат и няма да ги платят. Три седмици не се ли дават от ЛКК?
"Съгласно чл. 13 от Наредбата за медицинската експертиза болничен лист за временна неработоспособност се издава на осигурено лице еднолично от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина до 14 календарни дни непрекъснато за едно или повече заболявания, но не повече от 40 календарни дни, с прекъсване в рамките на една календарна година. След изтичането на отпуска от 14 дни без прекъсване или 40 дни с прекъсване в една календарна година, лекуващият лекар/лекарят по дентална медицина, при необходимост от продължаване на временната неработоспособност, насочва осигуреното лице към ЛКК за издаване на болничен лист."
А личният лекар при такива проблеми, ще спре да дава болнични, за човек който не се лекува по предписанията на лекаря.
В службата е много лесно - поради намаляване на обема на продажбите и оплаквания от клиенти се понижава в длъжност и се назначава друг на нейното място.

# 44
 • Мнения: 5 067
Недопустимо е коментиране на причина за болничен по принцип, а още по малко я форум. Кой как се лекува е личен избор. Въпросната фирма има нужда от специалист по управление на персонал.
Болничните не редно да се отразяват на останалите колеги и те да недоволстват и да се настройват срещу колегата в болнични. Редно е да има заместник при болничен повече от три дена, нищо странно няма в това нито се открива топлата вода по този начин.
Допустимо е да си свериш часовника. Недопустимо е да те гласят с глупави оправдания като 'личен избор'.
Заместници явно има. Обаче се замества и проявява колегиалност двупосочно. Да не се лекуваш, докато друг ти върши работата - това не е колегиално и не е човечно.
И стига с тази мантра за свободния личен избор. Правото на такъв свършва в момента, в който умишлено поставяш другите в кофти положение. Никой не избира да се разболява, нормалният човек обаче полага усилия да се лекува. Даже не за другите, а за себе си ги полага. Все още е зима, пък и се позатопли - перфектно време половината фирма да се окаже болна или 'болна'.
Аз не бих стояла на такова място. Личен избор - хубаво, аз си имам лично мнение пък, че това са кръгли глупости за невежи и недочели и абсолютно вярвам, че аз съм по-правата в случая - милиони хора по света и стотици години развитие на медицината доказват моята правота.

Общи условия

Активация на акаунт