ЮЛИ месец наближава, коремчето голямо става - Тема № 4

• 40 847
  • 691
  •   1
Отговори
# 75
Biz да, в групата съм, но не съм особено активна 🙂 При Желязкова съм чак на 28ми за ФМ. Преди това ме прати при д-р Христов за ехокардиография. Не ми е казвала, че има нещо притеснително даже напротив, всичко е наред. Предполагам, че е превантивно и по-скоро колегиално ме праща 😄
И мен ме изпратиха при него преди следващия преглед при Желязкова на 25.02. Тогава ще ми е втората ФМ. Иначе и на мен ми каза че профилактично ме пращат. Една приятелка също я беше пращала на преглед при Др Христов. Така че споко, явно превантивно си го правят, за успокоение на всички Simple Smile

# 76
Да следя ги с ПИК от НОИ.
И аз забравям в началото беше много зле положението забравях почти всичко.Сега от време на време блокирам 😁

# 77
Аз имам проблем със счетоводството, объркали са декларациите за осигуряване за март 2019 и все още не могат да намерят време да ги оправят.. Някоя от Вас запозната ли е това дали по някакъв начин се отразява на майчинството, ако не ги оправят дотогава? И болничните ми ги бавят с по 2-3 месеца пред НОИ.. Да помрънкям малко и аз.. 😔😔

Не би трябвало да влияе на майчинството като си ги оправят, ще ти е на сумата, която са поправили. Но самия болничен не знам дали не намаля сумата. А на теб изпратиха ли ти писмо от НОИ и какво пишеше в него? Че и аз имам болнични от декември и ми казаха, че спират изплащането им и правят проверка на фирмата и вече почти 1 месец нищо, и жалба подадох..

# 78
Записвам се и аз за новата тема. Днес бях на ЖК. Бебчо е добре.  310 гр. в 20 седмица.. май е мъничък. Моята АГ е голям темерут.. все мълчи, нищо не обяснява дори и когато я питам нещо отговаря едва-едва.. Предния месец ми каза, че имам гъбички, днес я питам кога пак ще ги изследваме тя ми каза чак като изляза болничен 45 дни преди раждане... а това си е много време... цитонамазка не ми е вземала... чакам си ФМ другата седмица, за да получа повече инфо

# 79
МамаНаПринцеса трябва да имаш преведен за Януари от 16.01 до 31.01. А Март ще получиш от Февруари което ти е.Аз пуснах болничен от 02.01 до 16.01 и след това се продължи до 14.02 и от НОИ имам изплатено за Януари само.
Нямам нищо за втората половина на януари. Изплатени са ми около 10-11.01 за 10 дни от януари и това е. Ни вест, ни кост от тогава. А си ми излиза, че болничният е представен и нали уж в 10-дневен срок от подаването изплащат- уви.

# 80
Записвам се и аз за новата тема. Днес бях на ЖК. Бебчо е добре.  310 гр. в 20 седмица.. май е мъничък. Моята АГ е голям темерут.. все мълчи, нищо не обяснява дори и когато я питам нещо отговаря едва-едва.. Предния месец ми каза, че имам гъбички, днес я питам кога пак ще ги изследваме тя ми каза чак като изляза болничен 45 дни преди раждане... а това си е много време... цитонамазка не ми е вземала... чакам си ФМ другата седмица, за да получа повече инфо
Като не я харесваш, защо не я смениш? Имаш такова право.
Моят даже ме пита имаш ли въпроси. Аз имам обаче съвсем изключвам като отида и казвам, че нямам. А той ме посъветва да си ги записвам и да го питам, ако се сетя нещо. Blush

# 81
Biz да, в групата съм, но не съм особено активна 🙂 При Желязкова съм чак на 28ми за ФМ. Преди това ме прати при д-р Христов за ехокардиография. Не ми е казвала, че има нещо притеснително даже напротив, всичко е наред. Предполагам, че е превантивно и по-скоро колегиално ме праща 😄
И мен ме изпратиха при него преди следващия преглед при Желязкова на 25.02. Тогава ще ми е втората ФМ. Иначе и на мен ми каза че профилактично ме пращат. Една приятелка също я беше пращала на преглед при Др Христов. Така че споко, явно превантивно си го правят, за успокоение на всички Simple Smile

Цял отбор на Желязкова се събрахме Simple Smile много е готина.
Всички праща при Христов, което е хубаво. И миналата бременност ходих и сега записах час за 25.02.
Моника, Тара, а и Маги, всички ви е извикала за втора фетална около 28.02 а мен чак за 10.03. странно ми е. Тогава ще съм 22 седмица. Сега съм 18та....

# 82
Biz аз на 28ми ще съм точно 22 +1, така че спокойно. 😊 Явно предпочита да е по-късно, за да може да огледа всичко.

# 83
Момичета и на мен ми казаха за втората ФМ, че е най-добре около 22 г.с.
Аз да се оплача - от 2-3 дни имам много силна болка в областта на опашката, отляво, направо място не мога да си намеря🙁. Ще споделя с АГ, когато съм на ЖК. Има ли и други като мен?

# 84
Аз да се оплача - от 2-3 дни имам много силна болка в областта на опашката, отляво, направо място не мога да си намеря🙁. Ще споделя с АГ, когато съм на ЖК. Има ли и други като мен?
И мен ме боли точно там, но вече пия магнезий и се масажирам с магнезиево олио и нещата са една идея по-добре .

# 85
МамаНаПринцеса не знам защо нямаш преведен за целият Януари.Отиди в НОИ там би трябвало да ти обеснят каква е причината.

# 86
МамаНаПринцеса не знам защо нямаш преведен за целият Януари.Отиди в НОИ там би трябвало да ти обеснят каква е причината.
Сега ще им напиша имейл. Ако няма реакция или раздвижване, тогава ще ходя по институциите.

# 87
НОИ имат национален телефон за въпроси. Аз съм звъняла веднъж/два пъти за миналата бременност и отговарят много ясно на въпросите.

# 88

Аз бях така около 14 г.с., не можех да си намеря място от болка в опашката и в ляво на дупето, седалищния нерв, нищо не пих, потърпях и за една седмица отмина.

# 89
И аз нямам преведен за целия Януари. Всъщност чакам за втората половина от януари. Моят болничен включва и 2 та месеца, за това на 2 пъти ми го изплащат. Другото което е ,че на работа са изключително смотани и много бавят внасянето му в НОИ.

Редактирам се: Сега видях,че е внесен и се обработва. Вчера не беше.

Вчера като коментирахме с док
Моята драма със (предполагаемата тромбофилия) каза да си пусна за фосфолипиден синдром щом се притеснявам. ИНАЧЕ от резултатите от БХС няма нужда да пускам никакви допълнителни изследвания.

Ще ходя утре да го пусна , както и за ново направление. Сменям я тази АГ по ЗК,че ми писна от нея. Не искам да подценявам лекар учил сума ти години и т.н Ама изглежда е практика при нея да плаши хората и да им пуска СКЪПИ изследвания. То само болнични да ми дава ,след като си ходя и на частно. Но тя ми излиза по-скъпа от прегледите на частно. Никой в града ни не взима 50 кинта за 2 мин преглед и през останалото време да си чати по телефона и да яде.И уж по ЗК. Всички знаем,че пари не се жалят щом става.въпрос за здравето ни и живота на бебенцата ама поне да си струва. Айде измрънках  пак ама много ме е яд на таз.

Знам,че някъде беше коментирано ама като не намирам.
Боядисвате ли си косата? Имам оцветяващо шампоанче и искам да се намажа,че хич не си харесвам естествения цвят.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 10:59 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт