Професия учител - 8

• 39 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • оттам, откъдето започва България
А когато учениците нямат друго, освен телефон.

# 406
  • Ямбол
Пак ще стане, но то каквато и да е платформата ще е много изтощаващо на телефон.

# 407
Колеги, имате ли информация, че дистанционното обучение се удължава до 14-и април? Директорите на училищата били получили имейл и се чакало гласуването в парламента, за да влезе в сила. 

# 408
Моята неофициална информация е, че ще продължи до 21.04.

# 409
  • Ямбол
Аз днес научих, че имало заповед, но не разбрах чия, да не се ползват официално за часове - фейсбук, месинджър, и вайбър и подобни. Някой случайно да знае нещо такова и да ме насочи къде да я намеря.
Иначе ние получихме официално предупреждение от началника на РУО - да не претоварваме учениците - "Очакванията са комуникацията с учители, четене на материали и самоподготовката на малките ученици да е около 6 часа, а за големите около 7 астрономически часа. Да не се дават задачи и материали, които изискват отпечатване, класните ръководители не провеждат час на класа, а за такъв ще им се зачита работата по координацията на електронното обучение."

# 410
Не е ли това писмото от зам-министъра от понеделник?

# 411
  • Ямбол
 Не, друго е. От вчера. Може и да е само регионално. Опитах да го потърся на няколко места, но го няма. Има го само в пощите на директорите.

# 412
  • Пловдив
Прерових и пощата, и сайта на РУО и нищо не открих за сроковете. Само прием, ДЗИ-та и от този род. Единствено това ме заинтригува, дано се чете:

# 413
Ами, това е едно нищо Simple Smile между редовете да се чете: ако искате, продължавайте с Фейсбук, скайп или смс. Резил

# 414
  • Майничка
Лили, ние имаме такава вътрешна заповед от директора от миналия петък, дали повтаря нечия друга не зная.

# 415
  • Ямбол
Аз съм сигурна, че има, предложиха ми да ми я пратят със скрийншот, но аз реших, че ще я открия, но не успях. Освен да ги накарам все пак да ми я пратят така.

# 416
А мен ме интересува отпаднаха ли часовете по ФВС, ИТ, ИИ, ТП, АЕ, Музика във вашите училища? При нас тези колеги са в платен отпуск. На други, които водят и ИТ, паднаха часове. Как ще става заплащането? Има ли нови нормативи? Говоря за нещо официално.

# 417
  • Пловдив
Лили, шефът и на нас ни пусна вчера тази информация - била от РУО.

# 418
  • Ямбол
Никой не е в отпуск при нас, всички работят.
Нищо ново няма, освен графика за часовете - започваме в 9ч. с 30 минути час, 10 мин. междучасие и свършваме в 13,30ч. Даже и лекторските си вървят, СИП-ове, консултации, всичко.
Интересно ще ми е да си направим педагогически съвет. Май не сме гласували стипендиите на учениците.
Тонита, ако я имаш на файл, мога ли да те помоля да ми я пратиш.

# 419
  • Пловдив
Ох, вече съвсем съм изключила. Може ли да ми кажете какво точно търсим. (засамено човече)

Общи условия

Активация на акаунт