Евровизия (Тема 26) Rotterdam

• 30 735
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • DE
Украйна

Испания

# 391
На който не му е интересно, просто да не чете за Виктория.

То не може "да не четеш", като е нонстоп. А и не се казва "на който", а "на коГОто не му е интересно". Говорим за хора, не за предмети. Темата е "Евровизия" - Ротердам, не "Виктория - Ротердам"

@дането , мерси за линковете. Блас Кантó участваше в Tu cara me suena (испанското "Като 2 капки вода"). Силните испански предложения за Евровизия бяха от 2001 до 2005 някъде... когато победителите от Operación Triunfo отиваха да представят Испания на Евровизия. И се стараеха за песните. След 2005 песните им бяха пълни простотии.... Чики-Трики.. Чикиликуатро и не знам си какви инфантилщини

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 23:25 от diziler

# 392
Разбира се, че може- аз не задълбавам в "бръщолевения" (мисля, че тази дума беше употребена по-назад), които не ме интересуват. Освен за Виктория, писала съм и за друго- за оттеглянето на Армения, за руската песен и др. Само че явно дразни точно това, че се коментира Виктория...
Колкото до другото- не сме в час по граматика и мисля, че е много лесно човек да се досети, че понякога телефонните редактори пишат каквото си искат. Wink
А когато не искам да чета даден потребител ми е най-лесно- просто не му чета мненията. Simple Smile
Испанската песен ще слушам с удоволствие по време на конкурса. Според мен, и тя, и естонската песен са подценени при букмейкърите.

# 393
Мен слабо ме вълнуват песнопойките на другите държави. Точно Виктория е глътка свежест и модерно звучене в измъчен конкурс за ретро песен.
И да- спестявах си мнението, ама щом ще си казваме всичко, което мислим, ей на- казвам си. Ако не са модерните български участия, нямаше и да гледам Евровизия.
Заради тях съм тук и ми е интересно.

# 394
Ако не са модерните български участия, нямаше и да гледам Евровизия.

Ами значи никакъв фен не сте на този конкурс. Какво общо има България с Конкурса за песен на Евровизия? Той датира от 1956 г., ... това са 65 години. Като България се присъединява чак през 2005 и то с няколко прекъсвания после. Дълга история, невероятни песни... Какво сте следили, какво знаете? Виктория минава и заминава. Конкурсът обаче остава и ще го има и без българско участие (както беше преди 2 години, не е спрял защото БГ се е отказала. Дреме им на...)

# 395
Не съм фен, да.
Темата не е само за фенове.
Вълнувам се за българското участие. Слушам песните и на другите участници. Свободно коментирам в общата тема за конкурса, но само това, което ме вълнува.

# 396
Хайде сега...ще си правим класация кой какъв фен е на Евровизия ли, откога гледа конкурса, колко знае?! Наистина ли? Joy България има общо с конкурса- все пак е една от 40-те държави в него. И кой въобще е казал, че без България няма да има конкурс? Wink
Харесвам и гледам Евровизия като конкурс, макар да има и големи изцепки понякога и странни класирания...Призът за най-голям фен ще оставя на друг. Вълнува ме участието на България, с удоволствие ще следя и харесваните от мен песни.
Още малко инфо за утрешния концерт:
https://m.dir.bg/life/shou/azis-dara-zueka-gero-i-oshte-golemi-z … atbNBSp4ALoHKdZG8

# 397
  • Испания
Мен слабо ме вълнуват песнопойките на другите държави. Точно Виктория е глътка свежест и модерно звучене в измъчен конкурс за ретро песен.
И да- спестявах си мнението, ама щом ще си казваме всичко, което мислим, ей на- казвам си. Ако не са модерните български участия, нямаше и да гледам Евровизия.
Заради тях съм тук и ми е интересно.

Напълно подкрепям мнението ти. Гледам и гласувам от всичките ни телефони, когато България участва. Другите не ме вълнуват.

# 398
  • Radnevo
"А и не се казва "на който", а "на коГОто не му е интересно". Говорим за хора, не за предмети." Браво, измислихте ново граматично правило, тези местоимения не се ползват в зависимост от това, дали говорим за одушевен или неодушевен обект! "Човекът, който се смее" - просто пример.
Към Евровизия не виждам, да има голям интерес. Качественото българско участие в лицето на Виктория, леко пораздвижва нещата, но явно не на всеки се харесва съвременна, смислена музика. Относно останалите участници - аз очаквах повече, много повече. Щеше да ми е много по-приятно да изгледам конкурсната програма, ако песните бяха на ниво.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 10:04 от sanian

# 399
Винаги съм възприемала Евровизия като песенен конкурс. Въпреки, че вече от доста години нивото му катастрофално се срива продължавам да гласувам за песен, а не за държава. И не смятам това за непатриотично. Именно изборът на песен не по музикални достойнства, а по други показатели, доведе до сегашното състояние. А беше време, когато Евровизия „произвеждаше” по няколко световни хита всяка година. А за всепризнати изпълнители да не говорим. Една Селин Дион например. Сега от там излизат еднодневки, и като песни, и като изпълнители.
Все още следя конкурса, всяка година с надежда за някаква приятна изненада. Но уви, отдавна не съм гласувала. Просто няма за какво.

П.П.  Поправям се. Всъщност миналата година имаше нещо, което ме впечатли. Но за съжаление тази година изпълнителят няма да участва.

# 400
Гледам и гласувам от всичките ни телефони, когато България участва. Другите не ме вълнуват.

И за Краси Аврамов (Човекът глас) ли си гласувала? И за Мариана Попова с Азис ли си гласувала? И за Дийп Зоун Проджект с фалшивата Йоанна ли си гласувала? И за Миро ли гласува? И за Софи Маринова ли гласува? Или за второто участие на Елица и Стунджи, което беше пълна катастрофа?  Разбирам "bulgar bulgar", тупането в гърдите, ама чак пък толкова...  Аз съм ходил и на голямата, и на детската Евровизия...  И е имало случаи, когато съм умирал от срам от българската песен. Когато бях през 2012 в Баку ни представяше Софи Маринова. Направо ме беше срам като ме питат "откъде сте?" и започнат да говорят за тази нелепа песен с още по-нелепата певица. И да, тогава си имах други фаворити и стисках палци за тях, а не за българската излагация.   Единствено двете участия на Поли Генова и това на Кристиан Костов бяха ОК за всичките тези години

# 401
O,испанската песен много ми харесва.Носи усещане (на мен) за Duncan Laurence - Arcade с която Нирерландия спечели.И нея много харесвам.

# 402
Испанската е добра, да. Дано тази година не се класират на опашката.

Браво, измислихте ново граматично правило, тези местоимения не се ползват в зависимост от това, дали говорим за одушевен или неодушевен обект! "Човекът, който се смее" - просто пример.

"Човекът, който се смее" в случая е подлог. Явно не сте запозната с граматическите правила. Говорим за допълнение, още повече предлогът го подсказва "на коГОТО не му е приятно"... Има ли предлог, значи е следващото е допълнение: от когото, на когото, за когото, с когото, към когото и т.н.  Затова се пита: на кого, от кого, към кого?  Щом можеш да го заместиш с "него", а не с "той", значи е допълнение, а не подлог! Примерът, който дадохте Вие е за подлог (Човекът, който стои). Нека не се излагаме повече! Първо.. малко мисъл и после пишем.

P.S. А това за предметите е абсолютно вярно, дори когато има предлог, казваш "на КОЙ стол да седна?" А като е за хора, казваш "на КОГО да дам..."  Дано схващате разликата

# 403
O,испанската песен много ми харесва.Носи усещане (на мен) за Duncan Laurence - Arcade с която Нирерландия спечели.И нея много харесвам.
И на мен ми носи същото усещане; мислех, че само на мен така ми се струва, но явно не. Simple Smile
Гласувала съм само веднъж- за Кристиан Костов от Италия. За Поли Генова исках да гласувам, но имах проблем с мобилния оператор. Съгласна съм, че трябва да се гласува за песен, не за държава. "Модерните български участия" считам, че са от последните няколко години.Мереленда поне за тях писа, та цитатът е малко изваден от контекста. Софи, Краси Аврамов и много от другите изброени дори не съм ги гледала на конкурса, камо ли да гласувам за тях... Joy На Deep zone песента ми харесваше като цяло, но не и изпълнението на живо. Има обаче и друга страна на монетата "булгар, булгар"- някои от най-грозните и откровено просташки коментари за Виктория видях онлайн именно от българи, но ако се класира на челните места или спечели...еее, тогава ще се появят много "булгар, булгар". Wink Няма да изчезнат напълно и хейтърите, естествено...и ще продължават да казват колко се срамуват от бг песента... Mask
Честно казано, не ми се нрави, че довечера ще ми се наложи да гледам Дара, Азис и някои други...Графа и Милена Филева са ми ок. И водещите...надявам се събитието да е обрано (максимално) от излишни неща и да не се получи нещо в стил Киркоров... Flushed
Тази година, според мен, някои държави сами се прецакаха с избор на песен.

# 404
Няма да изчезнат напълно и хейтърите, естествено...и ще продължават да казват колко се срамуват от бг песента... Mask

Ама за какви "хейтъри" става въпрос? Изобщо не сте в час. Ако песента  е ПЪЛЕН ШИТ и заявиш на глас, че за нищо не става и е пълен шит, това те прави хейтър? Ми на Вас харесва ли ви песента на Софи Маринова, дето пее (врещи) I love you на 12 езика? Друг е въпросът на какъв акцент и как произнася "обичам те" на всички тези езици? И като кажа, че е това е пълна излагация и ме е СРАМ тази жена да представя България, това ме прави хейтър? OMG... Нещо сте много далече от истината. Та тази женица беше отишла в Баку 2 седмици преди участието й на полуфинала (така и не стигна до финала, естествено) и ходеше с малкото цигане Лоренцо и с Драго Драганов на плаж, на каспийско море, всичко това на разноски на БНТ, тоест на българския данъкоплатец. Хотели, пътувания, всичко на разноски на данъкоплатците, които НЕ СА гласували за тази песен и също много от тях се срамуват. А в кулоарите на Crıstal Hall, където всички певци от други държави даваха интервюта, на английски ... нашата ромска перла не може без преводач да каже едно изречение! НА НИКАКЪВ ЕЗИК! Но по БНТ гордо заяви, че от 2 седмици не била яла семки, за да си пази гласа! И трябва да се гордеем с тази жена и с нейната велика песен? И да, СРАМ ме е от тази песен и от нейната изпълнителка. Този резил представи България пред света! И това, че ме е срам от нейното изпълнение и от безумно тъпата песен... ме прави хейтър? Я малко... мислете преди да пишете. Истината трябва да се казва каквато е, без да се спестява нищо! Защото някои хора летят в облаците и си мислят, че роса ги роси!

А врякането на Красимир Аврамов "човекът-глас"? И още по-безумната му песен? И това ли е повод за гордост? Това беше най-голямата ни излагация на този конкурс, класираха го предпоследен на полуфинала. Пълен РЕЗИЛ! И мисля ,че всеки българин се срамуваше от тази песен. Коментарите, може би помните какви бяха по форуми и ФБ

Общи условия

Активация на акаунт