Майчинството счетоводно-84

• 35 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 120

moni_85
Да, като има вероятност с дните за февруари, да ви изплатят и тези от март.
Благодаря Ала-Бала за отговора. А има ли шанс на 05.03.2020 да ми ги преведат за февруари питам, защото нали 03.03.2020 е почивен

# 121

moni_85
Да, като има вероятност с дните за февруари, да ви изплатят и тези от март.
Благодаря Ала-Бала за отговора. А има ли шанс на 05.03.2020 да ми ги преведат за февруари питам, защото нали 03.03.2020 е почивен
Според мен има вероятност и утре да ги изплатят.

# 122
Аз също имам въпрос свързан с болничния издаден от болницата след раждане с дата 31.01 - 12.03
За януари ми изплатиха 1 ден , и до там, някак странно ми се струва как е входиран...февруари никъде не фигурира ... трябва ли да ходя до НОИ да питам защо е така или да изчакам до март да видим дали ще ми преведат нещо.

# 123
Аз също имам въпрос свързан с болничния издаден от болницата след раждане с дата 31.01 - 12.03
За януари ми изплатиха 1 ден , и до там, някак странно ми се струва как е входиран...февруари никъде не фигурира ... трябва ли да ходя до НОИ да питам защо е така или да изчакам до март да видим дали ще ми преведат нещо.
Месеца не е свършил.Като свърши ще ти бъде изплатен около 5-10 число на март.

# 124
До кога трябва да представя болничния на работодателя си? Помня 3 дни от датата на издаване или се бъркам?
Да обясня ситуацията:
Платен отпуск съм до 28.02 включително, реших до края на бременността да съм в болничен, който ще започне от 02.03. Болницата обаче връчва болничните само вторник и сряда, което означава,че аз моя ще го взема на 05.03. Шефката ми обаче иска да и го дам още на 28.02, което е невъзможно. Тя обаче държи да си оправи явно документите и ми дава зор.

# 125
  • София
Е няма как да предадете болничен, който все още не е започнал.

# 126
  • София-Младост
Осигуреният е длъжен да представи болничния лист или да уведоми работодателя/осигурителя до два работни дни от издаването му.

# 127
Уведомила съм работодателя,че от 02.03 съм в болничен, но тя си държи да си го получи на мига. Болничния ще го взема на 05.03 и веднага ще го занеса, късно ли ще е за работодателя, при положение,че 03.03 е почивен ден?
Явно го прави с цел заяждане.

# 128
  • София
Не, няма как да е късно. Работодателя ще има срок до 10март да го предаде в НОИ

# 129
Тя иска да назначи нов човек на моето място и да обяви мястоно ми в Бюрото про труда, за това и трябвало болничен за по-дълъг период. Първо ще ми издадат болничен за 14 дни и после за месец и така до края. Чак съм изумена от отношението, при положение,че е счетоводител.

# 130
Тя иска да назначи нов човек на моето място и да обяви мястоно ми в Бюрото про труда, за това и трябвало болничен за по-дълъг период. Първо ще ми издадат болничен за 14 дни и после за месец и така до края. Чак съм изумена от отношението, при положение,че е счетоводител.

Моята шефка,която също е счетоводител също ми прави номера. Изгони ме направо ,защото били две заплати на мен и на заместничката ми ,която трябваше да обича. А бях останала един месец повече от предвиденото за да я обича,защото шефката ми не можа да намери човек на време. Сега като ходя до работа да се видя с колежките само едно здравей ми казва злобно. Не знам как щеше да обеднее фирмата с 540 лева от моята заплата ама ей го на.

# 131
Само аз ли нямам още превод за майчинство?

# 132
  • София-Младост
То и аз нямам, но и не чакам.
С ПИК какво се вижда?

# 133
  • София
В края на месеца не знам какво чакате. Майчинстовто се превежда в началото на месеца (за предходния)

# 134
С ПИК се вижда изчислената сума и пише По случая е започнало плащане. А питам за превод понеже всичките ми познати в майчинство имат такъв , инак знам кога се изплаща майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт