Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 23
Здравейте.Имам син на 6 г,който е с умствено изоставане и липса на говор.Роден е в 8 месец в изключително тежко състояние.от 2-3 години проявява проблеми с поведението нервничи,плаче много,изпада в нервни състояния,От година и половина след ходене при психиатър неколкократно му изписа рисполукс.след приема нещата взеха да се поуспокояват,но не напълно.Миналата година се наложи след изчерпване в аптечната мрежа на рисполукс да бъде заменен с медориспер два пъти по 1 мг сутрин и обед,но психиатърката прецени че няма да му е достатъчно тъй като според нейните думи медориспера не бил толкова ефикасен като рисполукса и реши да му включи и конвулекс хроно,но той няма епилепсия поради тази причина аз се въздържах и по-скоро ме хвана страх да започна да го давам.Но от известно време той пак започна да изпада в нервни състояние дали защото пораства дали защото последните няколко дни не заспива рано а посред нощ  вмалките часове и на сутринта е изморен или поради незнам каква причина днес говорих и със специалистите в дневния център където ходи ,че напоследък и там дори безпричинно почвал да плаче и да нервничи.и сега незнам какво да предприема дали да започна конвулекса,защото дори и да отидем отново при психиатърката  той реално не го е приемал и незнам какво ще каже .А тези негови състояния не позволяват адекватно да се работи с него ,той отказва всичко да прави
Вече съм безсилна и незнам какво да правя,страх ме е да започна нещо което той реално няма епилепсия а да пие такова лекарство незнам как ще му с еотрази.Ако някой може да помогне със съвет ще бъда безкрайно благодарна..

# 1
  • Мнения: 1 233
Здравейте! Нямам опит с тези лекарства. Моето дете имаше проблеми с говора и поведението.
От прочетеното от вас мога да предложа 2 варианта: 1)консултация с друг психиатър
2) прием на конвулекс, както ви е предписан. На листовката на конвулекс пише, че не се приема само за епилепсия. Има и други показания. Разгледайте ги.

# 2
  • Мнения: 4 075
Консултирай се с друг психиатър, за конвулекса и питай какъв резултат очакват след даването му.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 323
Здравейте, синът ми взима Депакин хроно, защото има епилепсия освен нея има и аутизъм. Когато му го изписваха в св Георги Пловдив казаха, че се надяват да се подобри и поведението. Всички останали невролози се учудваха на тези думи и казваха, че си е за коригиране на нервната възбуда предизвикваща гърчове. И не би трябвало никакво въздействие да има на поведението.
Започнахме го, защото в нашия случай няма как. Но започна да нервничи повече. Обяснявах и питах защо така му действа. Повечето казват, не би трябвало да е от него. Но една невроложка много честно отговори - Ние все още нямаме обяснение при всеки отделен случай кое ангеепилиптично как ще подейства. Даваме и наблюдаваме! Така, че със всички лекарства действащи на ЦНС, не се знае какъв ефект ще има.
Задължително консултация с друг психиатър!
Ако трябва 3-4 мнение, некомпетентност много при лекарите.
Като стане нещо после пак ние майките си носим последствията.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт