Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Успехът на младия Назарян и съчетаване на спорта с ученето

 • 943
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 17
В последните няколко дни чета доста за младия Армен Назарян. Впечатлена съм от постижението му, но се чудя как успява да съчетава тренировките си с ученето. Той е едва на 18, а толкова добър спортист се става с много време и усилия, вложени в подготовка. Несъмнено и баща му е изиграл ключова роля в кариерата му. Какво смятате за успехите на младия спортист? Имате ли наблюдения за този спорт и не отнемат ли тренировките много от времето за учене на децата?

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 20:16 от Albena_A.

# 1
 • София
 • Мнения: 25 133
Професионален спортист означава частен ученик. Това е.
Дъщеря ми беше начинаеща в леката атлетика. Изкара със страшен зор 7 и 8 клас и се отказа. 4 тренировки на седмицата идват много. Преди състезание са повече.

# 2
 • Мнения: 441
Зависи каква е целта! Когато се види, че детето има заложби, за сериозна спортна кариера, сигурно ще пострада ученето. Ако като нас, държите на спорта, но на първо място поставяте ученето, все пак е възможно и съчетаването им. Не знам как ще се случат нещата в гимназията, но за сега успяват. На 14 години е големият ми син. Вече 7 год. тренира волейбол. Малкият е на 12, тренира и футбол и волейбол, 6-7 тренировки му се събрат седмично по близо 2 часа. И двамата са отлични ученици, ходят и на школи по БЕЛ и Мат и АЕ. Амбициозни са...големия има желание да кандидатства в МГ.
Според мен, спортът ги учи на дисциплина.

# 3
 • Мнения: 17
MollyBy, Впечатлена съм, че успявате да съчетаете толкова тренировки, трите школи и училището. Ние засега сме с четири тренировки седмично, една школа и училище.

Free Agent, 7 клас е сложен във всяко отношение и времето все не достига.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 23:05 от Не се сърди, човече

# 4
 • София
 • Мнения: 25 133
8 също е тегав. Като се окаже, че трябва да стават в 5 и да пътуват през половината град. После свършват към 14, търчат на тренировки... Кога да ядат, кога да учат, кога да спят... И сериозното учене и сериозния спорт просто се разделят. Избираш едно от двете.

# 5
 • Мнения: 441
8 също е тегав. Като се окаже, че трябва да стават в 5 и да пътуват през половината град. После свършват към 14, търчат на тренировки... Кога да ядат, кога да учат, кога да спят... И сериозното учене и сериозния спорт просто се разделят. Избираш едно от двете.
Сигурно си права, за спорт на нивото на младия Назарян. Дано и нашите един ден стигнат до европейско първенство, за сега са само в клубните отбори. И тогава ще кажа дали става и учението и спорта да вървят на равно Simple Smile Не живеем в София и може би и това е в наша полза. Има дни когато спорта е до 10.30, а от 10.45 започва математиката и успява( разбира се с моя помощ за транспорта).

# 6
 • София
 • Мнения: 25 133
Имаше едно момиче, беше влязла в нашата гимназия, но се премести обратно в кварталното, заради спорта. Впрочем имаше успехи, медали. Но получи травма и сега май се насочва към съдийство. Е, все е нещо.
Въобще темата ми е много интересна и наблюдавам развитието в спорта на няколко деца от малки.

Дъщеря ми се оправя сама с транспорта, аз нямам възможност. Тя си поема извън класните ангажименти, тя си носи отговорностите. Тази година ходи на фитнес.

Все още има и спортни училища.

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 08:57 от Free Agent

Общи условия

Активация на акаунт