Работа, CV-та, HR-и, съвети - 71

• 32 458
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Не се съгласявай, особено за София. Иначе тарикати има всякакви, един ми предлагаше 700 лв./ бруто, на което се изсмях. Беше много учуден, че не искам да работя за "великата" му фирма.

# 196
  • Бургас
О, не, аз работа си имам. Бих я напуснала ако намеря нещо наистина много по-добро. Иначе заплатата ми не е висока, но за сметка на това разполагам със някои екстри, които на този момент ми се струват по-важни.

# 197
  • Велико Търново
Soul Free, мога да бъда толерантна, но до някаква степен само. При предявяване на някои претенции, те трябва да имат и своята подплътеност. А написаното е първото, което се вижда и единственото, което остава. В случая дори не бих го нарекла нетолерантност.

Що се отнася до съотношението "изисквания - заплащане", а впоследствие и "задължения - заплащане", в много (даже и да не болшинството) фирми съвсем не е адекватно. Искат да си носител на Нобелова награда и да вършиш работа като за двама, ама ако може ей така за 800 лева.

# 198
  • тук-там
Някой знае ли дали SB tech в Пловдив набират персонал наистина?
За администрация - ЧР, не за ИТ.

# 199
Laughing
Искат висше, езици и какво ли още не, а заплатата е наполовината на заплатата на един общ работник на строеж.

„Диктатура на пролетариата“ му казват на този феномен. По-старите знаем за какво става въпрос – учили сме го в училище.
Какъвто и строй да се установи у нас, все ще е така... Умствения труд и образованието никой не ги брои, щом не махаш със сърпа и чука, значи не работиш, ами си клатиш краката. На сухо и топло при това, пестиш от домашните разходи за сметка на работодателя! Laughing

# 200
  • Бургас
Как' Сийка, аз си го обяснявам с това, че за офисна работа има стотици кандидати, а за работници на строеж, където работата е много тежка, по-трудно се намират кадри. Един познат има строителна фирма. Разказвал ми е, че много трудно си намира работници и буквално ги събира от кол и въже. Все пак нормално, на никой не му се работи тежка работа. Всеки иска да щрака на клавиатурката.

# 201
  • тук-там
.... Разказвал ми е, че много трудно си намира работници и буквално ги събира от кол и въже. Все пак нормално, на никой не му се работи тежка работа. Всеки иска да щрака на клавиатурката.

Искаш да кажеш, че зидарите и мазачите са се уредили в офис и затова са кът? Моля те.....
Те пак си зидаро-мажат, ама не тук. Ако познатия  ти плащаше както трябва, нямаше да търси толкова. Ама то като навсякъде....
И не всички в офиса са планктон, някои вършат тук там по нещо.....

# 202
  • Mars Hotel
Soul Free, мога да бъда толерантна, но до някаква степен само. При предявяване на някои претенции, те трябва да имат и своята подплътеност. А написаното е първото, което се вижда и единственото, което остава. В случая дори не бих го нарекла нетолерантност.
Wink

Не знам как стоят нещата във Варна, но по мои наблюдения, заплатата не зависи само от чистите умения (езици, ексел и т.н.), а от опита и умението да се продадеш. Друг е въпросът, че много хора уверено пишат ниво C1 в автобиографията, а като поговориш с тях на интервюто виждаш не едно, а две нива по-надолу. Не само по английски.

# 203
Абе, като гледах и гледам в София, целите помашки градове са там. Дори и без квалификация - общи работници. И издържат семействата си с това. Не съм се интересувала за заплати, но за майстори не било зле. Голяма част не плащат и нощувки
Шефът им на обяд купува храна.
Не съм чула, е поне от две години вече, за липса на работни кадри там. Абе и любовници издържат Simple Smile

# 204
  • Бургас
.... Разказвал ми е, че много трудно си намира работници и буквално ги събира от кол и въже. Все пак нормално, на никой не му се работи тежка работа. Всеки иска да щрака на клавиатурката.

Искаш да кажеш, че зидарите и мазачите са се уредили в офис и затова са кът?

Не. Искам да кажа, че бягат към чужбина или си търсят по-лека работа като шофьор например или ако са млади нещо друго.
Всъщност нямах предвид зидари и мазачи, а още по тежка работа като арматуристи и кофражисти. Много рядко някой такъв издържа повече от 10 години на такава работа.

# 205
Бе, Айша, шо кат' е помак. Да не би да му липсва нешо....  А да, едно ...

Ти се замисли за допълнителен доход, там няма да имаш проблем!

# 206
  • Сф
Като гледам как вървят нещата, едно съчинение свободен текст, или диктовка, ще покажат много повече кой става и кой не, от една диплома. За мен правописът говори страшно много за (не)моженето на един човек. Колкото и сериозно да е едно мнение, кандидат, СВ, веднага олеква, ако е пълно с грешки.

# 207
То СВ-то може и да си го понагласи,  ама после...
При мен се е случвало директор да настоява в писмо обръщението да не се огражда със запетаи, че " било грозно".

# 208
Мне... който си е неграмотен, и св-то му е такова. Как ще го насгаси, като не знае, че е зле?

# 209
  • Бургас
Може да е писано от някой друг по-грамотен 😁

При мен се е случвало директор да настоява в писмо обръщението да не се огражда със запетаи, че " било грозно".

Хаха, това искрено ме разсмя 😆
Но явно (не)грамотността не му е попречила да стане директор.

Общи условия

Активация на акаунт