Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 фев. 2020, 12:03 ч.

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 12

 • 24 571
 • 816
 •   1
Отговори
# 420
 • Мнения: 1 262
Аз бях голяма паника като ученичка, чак получавах болки в корема. Но това ме мобилизираше. Просто ми беше важно как ще се представя, да не се изложа...
При моето дете със сигурност не е паника, вероятно е комбинация от омаловажаване на ПИ с недостатъчно рутина, решаване на задачи.

# 421
 • Велико Търново
 • Мнения: 5 321
Живи и здрави да сте, момичета, и всички покрай вас!!! Kissing Face
И ние имаме вкъщи проблем с обличането - все й е топло, днес по тениска и яке излезе, а миналата седмица стоя вкъщи 4 дни с температура - не й увира главата...и за женски болести й говоря, и че трябва да се пази, и не - голите глезени, маратонки /само в сняг слага ботуши/ и това е.
Дадох й тест по математика от минали НВО - направо се втрещих като каза, че не помни как се решават повечето задачи от миналата година - решава само по тазгодишния материал. Започнах не на шега да се притеснявам, че изпита в АК чука на вратата, а тя не е преговаряла назад - по английски и по БЕЛ се упражнява, а по математика - само домашните от училище. Вярно, че там всяка седмица имат контролно, но все пак е върху материала от 7 клас.

# 422
 • Мнения: 4 432
Аманда, кога ти мина? Аз бях изключително спокойна до 2013 година и после нещо ми стана и за всичко се шашкам. Дори когато ми звънне непознат номер и ми става топка в корема, че нещо лошо се е случило. Сигурно аз съм предала моята тревожност на Ния, а хем пред нея съм бетон. Тя от малка е паника. Казвала съм, че на изпита за смг в 4ти клас припаднала, та квесторът я пръскал с вода. Сега последните седмици я хващам често да плаче. Дано са просто хормони и бързо да минава. Твърди, че не знае защо рязко се натъжава.

# 423
 • Мнения: 1 672
Говорене, говорене и пак говорене, от наша страна, трябва да ни е помощта за предстоящия изпит. Да успеем да им внушим, т.е. да ги убедим и да ни вярват, че света не свършва с резултата от НВО. Защото в огромна степен ние ги вкарваме в това притеснение и пак ние трябва да ги подготвим да са спокойни на изпита. Трудно е. И аз, която смятах, че  Димитър е непукист, се притесних когато каза, че ПИ са му треперели ръцете.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 09:27 от Дикси

# 424
 • Мнения: 1 262
В студентските години ми мина паниката за учене. Просто попаднах на място, в което всичко ми беше лесно...след училище:blush:
Иначе още съм си паника за ежедневни неща, все мисля, че нещо лошо може да се случи.
Трудно ми е да пиша от телефона, а ми се иска още по темата.. довечера

# 425
 • Sofia
 • Мнения: 521
и моето момиче е паника (отново също като мен)... станала по желание да бъде изпитана и докато стигнала до дъската вече не можела името си да каже... но гадните преподаватели, защото при нея мнозинството не стават и за овчари, злоупотребяват с нейното притеснение... (слава Богу малката попадна на повече педагози)

ние много повече се притесняваме за изпитите й заради психическото й състояние, а не заради знанията й...

не спираме да говорим с нея, но представете си дори и приятелките й я питали защо се притеснява, щом ние няма да се караме, ако оценката не е 6...

# 426
 • Мнения: 4 739
А моят е обратното - прекомерно спокоен. Може и само да си дава вид, той е малко неразгадаем в емоционално отношение.
И аз бях така. Все ми се чудеха преди изпити как може да ми е толкова спокойно. Не ми е било, но и никога не съм давала външен израз на притеснения. Може и той да е като мен. Сигурно и затова толкова се дърлим с него. Може би прекалено много си приличаме без да го осъзнаваме напълно.
Младежът ще пропусне днес училище, защото го боли гърло. В такива моменти много ме е яд на системата с извинителни бележки. Не можеш просто да се обадиш, да кажеш, че е болен и ще отсъства. Трябва да търчиш при личния лекар за заветната бележка, а там не ти казват нищо по-различно като лечение от това, което си знаеш.

# 427
 • София
 • Мнения: 2 206
И при нас има момента със забравения материал от миналата година....Дано имат време да преговорят наистина.Уж няма пропуски ,та се надявам да е въпрос на припомняне...

# 428
 • София
 • Мнения: 4 040
Аз винаги съм се явявала на изпити със здравословна доза топка в корема. Simple Smile
Обаче беше по-скоро малкa доза притеснение, смесено с усещане за предизвикателство; все едно ехти Вагнеровия Поход на валкириите примерно. Grinning
Дъщеря ми няма нищо общо с подобно светоусещане според мене.
Тя по принцип е със стабилна психика; но може и просто да изглежда така, а вътрешното усещане да е друго.
Специално по математика вече съм сигурна, че изпада в някакъв нейн си уплах и въобще не знам докъде ще я докараме.

# 429
 • у дома
 • Мнения: 6 230
А моят е обратното - прекомерно спокоен. Може и само да си дава вид, той е малко неразгадаем в емоционално отношение.
И аз бях така. Все ми се чудеха преди изпити как може да ми е толкова спокойно. Не ми е било, но и никога не съм давала външен израз на притеснения. Може и той да е като мен. Сигурно и затова толкова се дърлим с него. Може би прекалено много си приличаме без да го осъзнаваме напълно.


О,аз съм осъзнала колко много си приличаме-и визуално и по характер и знам,че затова не мелим и се караме.Само където не е отговорен като мен и мързела нямам идея от къде е. Иначе даже сме една и съща зодия и понеже навремето преди 14год ме нервираха как да е името,та и напук го кръстих и на мен...

# 430
 • Мнения: 4 739
Материалът от пети и шести клас си го припомня постоянно. През тази година решава почти само някакви комбинирани тестове, тип ПИ. В някои преобладава текущият материал (книжките на Просвета и на Архимед за текуща подготовка), но и там има достатъчно количество задачи от предходния материал. Въобще подготовката му по математика тази година протича по много по-различен начин от предните години.
Вече съм решила, че и малкия ще го подкарам много по-рано с текстовите задачи за скорости, басейни и прочие. В тях материалът си е дефакто петокласен. След процент и част от число, няма нищо ново, което да се използва, а в училище всяка година отделят само по 2-3 учебни часа за тоя тип задачи, което е крайно недостатъчно.

# 431
 • Мнения: 1 150
Материалът ще си го припомнят, ще има да решават още 4-ри месеца предимно пробни тестове.
Проблемът с психиката и мен ме притеснява, в 4 клас той му изигра лоша шефа, дано  сега не се повтори. Затова не му давам и особено зор, а и както казах, помни какви задачи е решавал и ако познае някоя хич не я чете и малка промяна в условието го събаря
 

# 432
 • Мнения: 4 432
А литературата от 6-ти клас някъде преговаря ли се? Дали могат да напишат теза за нещо, изучавано в 6-ти клас или дори да познаят герой по описание? Аз се съмнявам Ния да може, но не съм я пробвала. По всички пробни, които прави тезите са само от седми клас.

# 433
 • Мнения: 387
А литературата от 6-ти клас някъде преговаря ли се? Дали могат да напишат теза за нещо, изучавано в 6-ти клас или дори да познаят герой по описание?
Преговаря в школата, даже с нея започнаха. Пишат и тези.
За училище - не ми се коментира, там е трагедия. При нас се получи така, че основата се дава в школата, а от училище ако се допълни нещо направо капа хвърляме.

# 434
 • Мнения: 3 953
Литературата от 5 клас не се включва в НВО за нашия набор, нали?
Че детето няколко пъти ме пита и аз уж бях много сигурна, а взех да се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт