Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 фев. 2020, 12:03 ч.

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 12

 • 24 651
 • 816
 •   1
Отговори
# 495
 • Мнения: 398
На ДЗИ ще се падне теза от 6-токласния материал? JoyJoyJoyJoyJoy
Да! И трансформиращ преразказ на "Под игото" от името на Бойчо Огнянов

# 496
 • Мнения: 1 362
Не ми е лошо от виното Joy

Интересувах се просто от процедурата, без дори да мисля за връзкарство и прочие конспирации. Замислих се в контекста на лесно/трудно НВО, дали ще се даде целенасочено теза от 6 клас, от хрумка на незнаен експерт ли зависи....

# 497
 • Мнения: 398
Не ми е лошо от виното Joy

Интересувах се просто от процедурата, без дори да мисля за връзкарство и прочие конспирации. Замислих се в контекста на лесно/трудно НВО, дали ще се даде целенасочено теза от 6 клас, от хрумка на незнаен експерт ли зависи....
Знаех, незнаен все ще е хрумка 😂😂😂

# 498
 • у дома
 • Мнения: 6 245
Абе хора, вярно че съм на чаша вино, ама се върнах да си чета своите постове, да видя толкова ли не е ясно какво питам. Ще опитам пак.
Темите, от които ще се изтегли НВО как и от кой се подготвят, как е уредено запазване на тайната и т. н.


Аз си признавам,че не те разбрах,ама сигурно защото тази вечер пропуснах виното... Реших,че питаш дали трудността на вариантите е подобна и затова пуснах онези линкове Blush

# 499
 • Мнения: 1 362
Светле, и това е интересно и е част от въпроса.
Препратката на Дидева отговаря на въпросите.

# 500
 • у дома
 • Мнения: 6 245

Дали с темите, дали след 4-то класиране, все ще има връзкари и според мен е по-лесно да не зазубриш темата, а направо да кацнеш, та едва ли изчат.

За  сега нямам идея дали изтичат ,но преди години,когато не беше НВО,а просто изпит по математика,включващ 1 алгебрична задача и 1 геометрична с по 2 подточки съм сигурна,че изтичаше.

# 501
 • Мнения: 1 581
]Честит Национален празник, дами!
Без да имам познанията на Дидева по повод въпроса на Солничка, мога да разкажа следното:

За изпита по история в НГДЕК моята хубавица беше забравила листчето с входящия си номер /под който става разпределянето в зали и след това обявяването на резултатите/. Бях застанала до нея, най-отпред, за да обясня, че детето си знае номера, да го настанят на съответното място и да гарантирам, че до края на изпита ще донеса бележката, ако я искат.

Вместо това директорката излезе и посочи 4-5 родители от първите редици до вратата, и отреди те да бъдат свидетели на тегленето на изпитната тема. Така се озовах в комисия по изтегляне на темите.

Подготвени били в МК/културата/. В точен час /не помня какъв, но близък до началото на изпита/ на мейл на учиището се изпратиха темите. Мисля че бяха 6 варианта /не помня вече/. Запечатиха се малки пликчета с номерца, поставени в по-голям непрозрачен плик. С тях отидохме в една от залите и дете изтегли плик. Отвори се пред всички и се обяви номерът на темата.

Започа суета по разпечатване на материалите - едновременно на няколко принтера.

На родителите от комисията предоставиха всички варианти. "Посадиха" ни в една стая и ни заставиха да ги четем. Нямаше съвпаащи въпроси или теми /изпитът беше подобен по структура на БЕЛ - с тестова част и историческа тема/. Трудността беше съпоставима, а темите "шареха" из целия обхват на историческото време, заложено в конспекта. Накрая съставихме протокол, в който удостоверихме, че изпитното задание е изтеглено пред нас на случаен принцип и Ръководството на училището не е имало достъп до заданията преди....часа.

Предполагам, че с НВО по БЕЛ/Мат е подобна процедурата, без да знам как технологично става разпечатването в .......броя - за цялата страна.

# 502
 • Отвъд алеята зад шкафа
 • Мнения: 3 848
Честит Празник! Днес може да сме горди, че сме свободни хора и да си спомним за тези, които са се борили за тази свобода.

Спомням си преди време, че даже имаше журналистическо разследване за продажба на отговорите. Обява във фейсбук, превеждаш парите и ти ги дават. Надявам се, че сега това не е възможно.

# 503
 • Мнения: 1 342
Честит празник!
Светле, пробутах задачите с хиляди уговорки. Казах, че повече няма да го пращам на ПИ извън тези в неговата школа. Че ще решава само стари НВО и т.н  
Той взе да мърмори, че задачите са много. Аз обаче го уверих, че са много лесни, независимо, че изобщо не ги бях разглеждала.... Реших, че старите изпити са наистина по-лесни. Благодаря ти за коментара. Вече наистина започвам да си мисля, че на ПИ прави грешки от разсеяност. И без това учителите му ме уверяват, че няма никакъв проблем с материала. Но непрекъснато казват, че неглижира НВО. Да го мотивираме!  На един от ПИ в неговата школа щял да заспи.... Беше петък следобед, преди ваканция
Не знам как да го мотивирам, вече се чудя дали да не измисля някаква материална награда като нов компютър. Знам, че не е възпитателно , но.....
Ха-ха, теза от 6 клас на ДЗИ:smile:

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 08:34 от Amanda.D

# 504
 • Велико Търново
 • Мнения: 5 327
Честит празник, момичета!
Тъкмо чета за новите грипни ваканции - силно се надявам тук да няма, защото и без това трудно наваксват материала от предната.
Снощи и у нас имаше изстъпление - излизам до магазина - всичко беше наред, усмихнато дете, спокойно, връщам се след половин час - истерии. Отдавна ме мъчи с пазарлъци за нов телефон, нейният е на 3 години, нещо се бъгна, но още има "хляб у него", разбрахме се уж, че в гимназията ще получи нов. Пак се беше присетила, и започна да ми обяснява как била събрала пари и иска да допълня за Iphone нам какъв  си модел. Тя за такъв телефон намила от 2 години, но аз й обяснявам, че имам /а би трябвало и тя да има/ здравомислещ максимум, до който може да дам пари за определена вещ - значи, за телефон 1000 лв. няма да дам, ако ще и заплатата ми да е 5 000 лв. И без това никнат нови модели като гъби, ей там може да го изпусне и потроши...Ама не и не, що рев рева, тръшка се  и се оплаква колко е несправедлив света и не й се стои вкъщи...аз изтърпях стоически и мълчаливо целият спектакъл. След един час дойде да се извинява и да каже, че и тя не знае защо така е избухнала, не искала да я мисля за сноб заради Iphone-а Laughing , но отдавна искала такъв телефон.
Абе, търпение и говорене си трябва, ама на моменти съм на изчерпване....

# 505
 • Мнения: 4 781
Честит празник!
Моят и материални награди трудно го мотивират. Нещо за нов компютър бяхме говорили, не виждам да се е засилил за него.
Ново колело взехме с парите, които спестихме от школата, нали уж се съгласихме, че от нея няма полза и ще решава задачи вкъщи. Е, решава, но все с ръчкане, мърморене. По принцип часове наред подканям, той отлага и накрая свършва всичко за час и малко. Не може ли още в началото да си свърши работата за един час и така нито аз ще мърморя, нито той!? Всички ще са доволни, ама не му увира главата.
С малкия ми е по-лесно. Охка, пъшка, обаче свършва максимално бързо това, което съм му възложила и после шапка на тояга.

# 506
 • София
 • Мнения: 217
Честит празник, да се поздравим, че сме българи и живеем в свободна България!

Успокоявам се, че не само вкъщи положението е тръшнато и все на кавга. Има и понякога разумни и спокойни моменти, но са рядкост. Като цяло, задушевните разговори не са на почит, изживява си нещо вътрешно и почти не споделя. Бил си споделял със себе си, аз да съм си споделяла, като искам, със сестра му, нали сме били жени. А пък питам ли го за момичета, направо ме гони от стаята. А пък коментира със съученици някакви девойки и излизат заедно. Относно ПИ - ако не е задължително, трудно мога да го накарам нещо, а и няма много време, направо се чудя кога ги правите тези неща.

# 507
 • София
 • Мнения: 572
Честит празник!
Миналата година бях обещала нов телефон на баткото, защото имаше нужда, ако влезе там, където искаше. Е, не успя, но сега е доволен от новото училище и е с моя стар телефон. Беше наказан почти цялата година без технологии и телефон. Не се представи така, както му се искаше, но пак резултата му беше отличен. Опитвах се по всякакъв начин да го мотивирам, успявах на моменти за около 5 минути го държеше.
Сега в новото училище е с един от най- ниските успехи в класа. Завърши срока с 4.75. Все още няма никаква мотивация.
Наборката е друга "бира". Тя сама си гони задачите и се е мотивирала за края на годината да има пълно 6. Недоволна е от допуснати грешки на ПИ. Нея гледам да не я пренавивам. Ако не постигне желания резултат на НВО може да го преживее много зле, а нито едно елитно училище не си заслужава толкова мъките.

# 508
 • Мнения: 7 945
Телефони в къщи се сменят на две години и на двете. Като съм задала бюджет.
Те си избират ние ги взимаме, получи се чудесно понеже минава и за Коледен подарък Wink

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 20:57 от rummi_pl

# 509
 • Мнения: 442
Здравейте,
Честит празник!!!
Евентуално някой да си пази решенията на задачите от Математическото състезание "Акад.Никола Обрешков"-Бургас от 15 февр ...защото има 4 задачи с които се мъчим днес и нещо не получаваме верния отговор...Благодаря предварително

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 18:04 от dani777

Общи условия

Активация на акаунт