Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Удостоверение за тежести на паркомясто

  • 510
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 169
Здравейте! Предстои ми закупуване на нов апартамент с паркомясто и мазе. От банката за кредит ми искат удостоверение за тежести на всичко, което искам да закупя. Имам няколко въпроса - като подавам заявление в агенцията по вписвания, за всяко от трите ли трябва да пусна заявление или мога някак да ги обединя като прилежащи части? Паркомястото е вътре в сградата (не знам дали има значение).
Отделно, за ново строителство какви документи трябва да предоставя на агенцията? За имот или старо до колкото знам се предоставят всички нотариални актове за покупко-продажба и от там се взимат данните за собствениците. Но как стои въпроса за ново строителство?
Как се описват границите на апартамент в заявлението? Границите на парцела или?

Много ще съм благодарна за малко насоки, защото не знам към кого да се обърна.

# 1
  • Мнения: 22 543
На мен самият строител ми даде тези документи. Попитай го. Най-малкото ще ти даде точното описание. А за паркомястото не знам - то не е реален обект и не може да се опише - дефакто купуваш идеални части от подземния паркинг. Но за мен първата стъпка е да искаш помощ от строителя, не да откриваш топлата вода. 

# 2
  • Мнения: 6 522
Ако при закупуването от строителя ще има един нотариален акт, то и заявлението е логично да бъде едно. Аз имам такъв нотариален акт с мазе и таван, и всички са на един документ.

Общи условия

Активация на акаунт