Искам да кажа ... (168) през март 2020

• 67 020
  • 1 670
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Бургас
По обяд ми съобщиха,че от утре ще ни освобождават от работа!
Егати и ситуацията!
Надявам се поне да е със задна дата.Ще ни пращат на борсата.
Дай Боже да е за кратко време!
Очаквах го!
Държавата ни *бе майката на всичко и всички!
Сори,ама имах нужда да го измрънкам!

# 1 546
Ох, Карз, дано да е за кратко 🤗

# 1 547
  • София
Оризът стана много вкусен, задуших го с моркови, чушки и лук и му наливах по-малко зеленчуков бульон (съотношение 1:4), подправих го с риган и куркума. Свалих го от котлона преди да му изври цялата вода, после си я пое. Преборих го този арборио Grinning
карзче, дано след Великден ви назначат отново.

# 1 548
Карз, за кратко да е! Прегръдка!

# 1 549
Браво, Бъни.

Кекса стана уникален. Всъщност вече свърши 😂 При нас е като при Престиж - "ядеш сега или гориш"
Всичките ми орехи бяха паднали на дъното, но пък така образуваха един плътен слой 😁

# 1 550
Руми, и у нас като у вас. Нищичко не остана от голямата тава с баница:)

Пийнах едно фрапе на терасата, още духа, обаче, та и тази седмица няма да я пускаме в експлоатация:)
За малко става, обаче повече от 10 минути се усещат гадно на кръста.
Карзче, дано са те осигурявали на пълната сума и взимаш добро обезщетение от борсата.

# 1 551
  • Euskal Herria
Яна, дай пример за такива дейности? Ще ми е интересно да сравя как ще е при нас.
Мари, най-общо казано:
Цитат
Кои са съществените икономически дейности?
– Здравеопазване.
– Аптеки.
– Полиция, пожарна и гражданска защита.
– Производство на санитарен материал.
– Поддръжка и ремонт на санитарни помещения.
– Хранителен сектор: персонал на супермаркети, търговци на едро, фермери, земеделски производители, риболов и логистика.
– Транспорт на стоки от първа необходимост.
– Енергоснабдяване, вода, електричество, газ.
– Погребални услуги.
– Чистота.
– Транспорт и дистрибуция на горива.
– Производство на почистващи и хигиенни продукти.
– Поддръжка на пътищата.
– Частните охранители (vigentes de seguridad).
– Медиите (това каза Санчес специално тази събота) и телекомуникациите.
http://bulgaros.ovh/%d0%ba%d0%be%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80% … 1%81%d0%bf%d0%b0/

https://worldbg.eu/%d0%b8%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d … 1iivlAQipPZpG3agY

Малко е противоречива информацията от двата сайта (дейности разрешени и дейности под въпрос). Днес четох и че ръководителите на автономните области искат да им дадат право да решават коя икономическа дейност е важна за областта, но не мисля, че това е правилно. Все пак това е въпрос, касаещ цялата страна, не е нещо регионално. Ще видим. Дано тези мерки окажат влияние, защото като гледам вчерашните цифри - кошмарно е. Хубавото е, че за времето вкъщи на работниците ще се плащат заплатите. А после за тези 8 работни дни трябва да се отработят часовете - до края на годината.

Али, надявам се да оздравявам вече. Поне засега мисля, че овладях възпалението в ухото. Но ме наболява гълото и моят мъж периодично ме проверява - нали уж това бил един от симптомите на вируса. Хич да не си прави илюзии, имам си план-програма за тормоз да изпълнявам. Не е време за вируси сега. Grinning
Шегувам се.
Пазете се, момичета!

# 1 552
  • Бургас
Карз, за кратко да е!

Нашият сектор се оказа сред маловажните в Италия, та ако го определят и като такъв в Испания /според списъка на Яна така излиза/, която от дълго време ни е единствен доставчик, и нашата фирма ще е потърпевша. Утре ще го обсъждам с доставчиците и с шефовете.

# 1 553
  • гр.София
Привет!
Карзче, дано е за кратко 🤗
Ние сме на селското шато, хубаво е на двора, на биричка и мезета сме и баница от сутринта 😁
Правих гръцка баница "Спанакопита"
Страхотна стана, изгледах няколко гръцки клипчета и ММ каза, че била по хубава от Гърция!
Не ми се прибира, ако имахме интернет тук, щях да си постоя.
Янче, много ми е мъчно като чета какво се случва при вас!
Въобще се чувствам отвратително, като всички де!
Ето ви баничката за да завърша позитивно 🙂

# 1 554
Янче, как така без работещи аптеки? А без погребални агенции и хранителни магазини? Как ще се оправяте? Мислех и за чистотата да пиша, щото кой ще хвърля всичкия боклук, ще мие улиците? Няма ли да се разнася допълнително вируса?
Карз, дано да е за кратко.
Руми, аз без снимка не вярвам за кекса и хрупкавия пласт от орехи! Kissing Heart
И за баницата на Тути!
О, Деси! Много ти благодаря!

# 1 555
  • Euskal Herria
Карз, дано се наредят нещата добре при вас!
Мари, това са съществените икономически дейности - т.е. важните. Те категорично остават. Други са под въпрос, дори и за градския транспорт имаше споменато в тукашната преса. Защото сега автобусите се движат празни или само с един-двама пътника вътре.
За чистотата - всеки ден минават и мият улиците и тротоарите, извозват боклука. Те и преди си бяха така, няма промяна в дейността. Миналият ден улучих, когато миеха улицата - с дезинфектанти беше. Редовно мият и уличните кошчета така. Мобилизирана е и армията - специализирана част дезинфекцира летището, гарата, болниците, метрото, домовете за възрастни. Говоря конкретно за нашия град и областта.
В големите хипермаркети секциите с облекло, домашни потреби и пр. са оградени с ленти, за да не се пазарува. Само хранителните, перилните и почистващите стоки са достъпни.

# 1 556
Янче, помислих, че си изброила несъществените дейсности по- горе.... Сега от последния ти пост ми стана ясно. А и се върнах и прочетох отново, този път без грешка в четенето.

# 1 557
  • Mediterraneo
Яна, в Карефур всичко, освен храната, е оградено вероятно, нали? Надявах се да мога да си купя мишка за компютъра, ама май ще поръчвам онлайн. Не съм ходила в Карефур, откакто е извънредното положение, не знам как е.

# 1 558
  • Бургас
Благодаря ви,момичета!
И аз се надявам да е за кратко!
Имам и един резервен план,ама….не му е сега времето.

# 1 559
Карз, по-добре на борсата, отколкото неплатен, поне ще капе по някой лев. И това ще мине!

Янче, мъжки мъж си ти,  няма да се даваш! 🤗

И жилите и пилафът ми станаха уникатни! Голямо свинене ще пада!

Деси, аз на къщата нямам интернет, така и не го пуснах... Имам голям пакет мобилен и жуля с него, като си пускам на лаптопа при нужда.  Сега и служебния ми телефон е с голям пакет, та май изобщо няма да имам нужда...

Общи условия

Активация на акаунт