Искам да кажа ... (168) през март 2020

• 67 026
  • 1 670
  •   1
Отговори
# 1 515
  • На брега на реката
Забравих снощи , да благодаря на Али, че ме подсети за "Часът на земята".  Бях забравила и като видях поста ѝ, веднага изгасих осветлението. Е, не беше час, ама пак се включих.
Али, Flowers Four Leaf Clover!

# 1 516
Бубе 🤗 Мен мама ме сети, аз нали не гледам телевизия, а соц. мрежи само с корона вирус ме облъчват, та не бях разбрала. Но идеално се получи,  даже мисля да го превърна в ежедневна практика.  Обичам свещи, а по това време вече сме приключили с вечерята и сме обърнали на приказка с питие 😁

# 1 517
  • на Мелмак
Добро утро!

И аз от наспаните Simple Smile

Бъни, точно вчера открих в къщи и аз червен ориз, черен ориз, някакъв с трюфели, ще търся рецепти също Grinning

Филе от пастървова сьомга взех, това ще ни е за днес, плюс гювече от вчера, за утре пиле на тигана със зеленчуци. За децата, ако не искат спагети.
Бубе, завиждам ти. Аз няма къде да се разходя, но пък мога да отида до свекърва ми, без колата, че снощи пак викА бърза помощ. Днес е по-добре, дано така изкара.
И на Алечка завиждам за шатото.
Може гоблен да изкарам, да бода.
Питки взех, ама от тънките, нямаше по-дебели. Ще ги правя като Тути. Yum

# 1 518
  • На брега на реката
В последните години, много млади, пък и не толкова млади хора, не гледат ТВ. Дори имам познати, които си продадоха всички телевизори.
Големият  ми син, също отказва да си купи. Снахичката обаче си сложи един в кухнята, да си гледа не, че зяпа по цял ден, ама ей така, да ѝ чурулика нещо.  Аз, по цял ден не го пускам и признавам си, не ми липсва, но ММ гледа новините в 19 ч., а аз зяпам развлекателните предавания след това. Случвало се е, като съм сама по 2-3 дни, да не се сещам за ТВ.

# 1 519
  • на Мелмак
При нас ММ не може без ТВ, на мен не ми пречи, на филмови канали съм основно, НВО винаги гледам да има в пакета на ТВ.
Толкова ми харесва да е тихо и птичките да пеят Simple Smile

# 1 520
  • На брега на реката
Ети, дано свекърва ти да се закрепи и да не се тревожите за нея.  Тя сама ли живее?

# 1 521
Бъни, арбориото е за ризото. Съдържа много нишесте и ястието с него става креместо.

Събудих се в 4:00 и не можах да заспя повече. Въртях се половин час, па станах и си направих кафе, пуснах си сериал и те така. За обяд има пълнени чушки с яйце и сирене, за вечеря съм предвидила лазаня. Едната част ще е със спанак и рикота, а другата - болонезе. Опитвам се да угодя на всички, че сега сме много народ в къщи и всеки си е с претенциите Rolling Eyes. Буболечето е лесно, иска супа с "мъфта" (мръвка) Joy. И един кодрит кадир ми се върти в главата, ама ако почакам още малко може пък и да ми мине.
Вчера беше чудно време, дано и днес се задържи такова,  да можем да поседим повече на двора, че нали пак го дават да вали през седмицата.

Не можем без ТВ в къщи. През деня обикновено върви някой музикален или научно-популярен канал за фон. Другото е, че предпочитам да свалям сериалите на флашка и да си ги гледам на телевизора, а не да се мъча на лаптопа.
Спокойна неделя.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 09:44 от 2в1

# 1 522
Бъни, аз нищо не направих с тоз ориз. Уж спазвах рецептата, помня имаше бяло вино, пък бульон, бъркаш. Абе, нищо не стана 😂

Вкъщи ли съм тв-то работи, може да не го гледам, ама нещо да вдига джангър.
Иначе филми гледаме, НВО-то, хистори и виасат.
Мастър шефа и Съни бийч гледам от нашите, но ги спряха.

# 1 523
Ети, защо така твоята свекърва...

Аз в къщата нямам ТВ и не планирам да купувам. В квартирата има един и МсЧ оня ден ми се смя, защото не знам как да го пусна 🤣 Напоследък вечер пуска новините докато гласим вечерятя, обаче аз на 5тата минута почвам да се карам с телевизора (вбесяват ме тия неграмотни мисирки, направо превъртам играта) и той пуска NG 😁 Слушаме музика на лаптопа и пак там гледаме филми, което също е рядко, защото имам уникалната способност да заспивам като пор, независимо какво гледаме и дали съм легнала или седнала 🤣

Рязко се разчистих и разготвих 😱 Купих телешки жили оня ден и сега ги варя, което е мнооого дълъг процес, като имаш 1 брой обикновена тенджера 🤣 Та викам докато се варят да позачистя и то стана една....
Ще ги правя с картофи е тава, под фолио (защото и гювеч нямам нали 😁). И един пилаф с пилешко. Тегава работа с това ядене, няма какво да обядвам като съм в офиса и трябва да нося, което значи, че трябва да се готви... И, понеже в работни дни МсЧ се грижи, викам дай сега аз да съм бяла и добра...

И не можах да си боядисам косата вчера, защото се оказа, че ми няма четката.  Или съм я хвърлила или е на къщата. Та трябва да скокна да си купя нова и това да отметна. И изобщо толкова много задачи ми се струпаха, че май няма да има шато, ам пот и манджи в апартамента...

# 1 524
Али, аз ли да те уча, когато е твой ред избирай не толкова връткави яденета 😂

Ето, аз днес ще правя кюфтета на фурна и картофено пюре. Някъде към 2-3 трябва да ми е готово, затова сега ще убия малко време със сериалче, докато Бошка, Мими и Сиси се грижат за чистотата на дрехите и съдовете вкъщи 😂😂😂

# 1 525
  • София
rummi, така като гледам какво сътворих, май ще си го ям сама тоз арборио Grinning

# 1 526
  • Бургас
Добро утро!

ТВ у нас гледат основно децата, но и за тях има ограничения във времето. Гледаме, докато се храним, новини или някой от каналите за животни. Докато вървят разните музикални предавания, заглеждам и тях, но само ако се сетя, не ги следя. Преди да се родят децата сутрин включвах първо телевизора и кафемашината. Сега, ако зависи от мен, няма и да имаме телевизор. Понякога слушам едно испанско радио /само музика, без новини/ и ми е предостатъчно.

Али, с гледането на филми съм същата. Малко са тези, които съм изгледала докрай Joy

Ети, да се закрепи свекърва ти!

Ние днес имаме супа топчета, от снощната мусака и с останалата кайма ще направя странджанки Stuck Out Tongue Winking Eye Моите обаче още спят, та едно хранене май спестихме.

# 1 527
ЖДН спах до 10.00 ч!

Още не ми е омръзнал информационния поток, който ни залива. Единствено ББ като говори натискам муте - то, 'щото, нали... Има дни, в които ТВ-то работи нон стоп и други, в които въобще не го включвам - различно е, според зависи.

Тиквички за обяд и кюфтета за вечеря. Това е днешното меню.

Спокоен ден!

# 1 528
  • На брега на реката
То скуката е голяма работа. Омесих хляб, сега го чакам да втаса и ще го пека. Вчера на разходката, набрах коприва, та сега я почистих и вероятно ще врътна една каша.  Добре, че ще излизам на разходка, та хем няма да мисля какво да сготва, хем ще изразходвам калории, че познайте кой изяде, по-голямата част от козунака. Animal Pig

Щом заспах на "Бохемска рапсодия" и то в киното, никой не мож да ме мине! Joy

# 1 529
Бубе, Бохемска рапсодия е тъп, така че не се брои 😁
Колкото и да харесвам Рами Малек като актьор, за мен категорично преигра.

Рир, не че нещо, ама 1 час спане ти се губи от тази нощ 😉

Дали има шанс да ни оставят лятното часово време. Знам, че при изследването почти 60% са пожелали него, но пък кога ли нашите управляващи са се съобразявали с народа.

Общи условия

Активация на акаунт