Модни тенденции в прическите. Тема 13

• 36 714
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Прави сте,че вероятно не трябва да я реша,но така съм свикнала. Ще пробвам предложените начина. Въпроса е,че косота стои някак като мръсна на 2-я ден, изобщо не е. На плитки и кокове спя доста често. Вълните,които се получават на такава равна коса с плитките никк не стоят добре. Честно казано много не ми се искаше да я режа....но беше многж изтощена и се наложи. Сега имам спешна нужда от фризьор.

# 631
Много ти отива с начупената коса, Мис Каролин Бингли Heart
Аз така и не се научих да се суша с дифузер.
И аз съм за подстригване, но ще трая, че и без това сега съм с една никаква дължина и ако ме подстрижат, пак има да чакам дълго време, докато ще мога да си хвана косата на опашка.

# 632
Мис, косата ти е много хубава на вълни. Права - не.
Споделям за един неочакван ефект във връзка с вълните. За първи път снощи на мокра коса сложих от крема на Елсев Дрийм лонг. Изсуших я и се изненадах от ефекта - косата ми стои на оформени вълни все едно, че е с гел. Но не стои на клечки, а на меки вълни. Сутринта я сресах и намачках с вода. Останаха същите оформени вълни. Честно не очаквах точно този ефект, защото крема го ползва дъщеря ми и на нейната коса не стои по този начин.

# 633
beauty_magnolia твоята коса чуплива ли е? Аз от всички форми и прически най-много си харесвам начупена. И е най-естествено и най-близко до моята си форма. Изпраена е добре също,но не и с тази черта. Имам чувството,че ни приличам на себи си и много ми изостря чертите. Абе,не ми харесва с една дума.

# 634
Скрит текст:
beauty_magnolia твоята коса чуплива ли е? Аз от всички форми и прически най-много си харесвам начупена. И е най-естествено и най-близко до моята си форма. Изпраена е добре също,но не и с тази черта. Имам чувството,че ни приличам на себи си и много ми изостря чертите. Абе,не ми харесва с една дума.

Да, косата ми е чуплива /може би затова харесвам чупливи и къдрави коси/. Само веднъж след подстригване една фризьорка ме беше изправила и след това трябваше да взема детето си от градината... Ами и моето дете и другите деца ме гледаха странно и не ме познаха в първия момент... Сякаш имах някакъв шлем на главата си ...
Иначе всяка сутрин сресвам косата си, разхвърчава се и после я намачквам с мокри ръце. Ако не я среша много се заплита.

# 635
Някоя от вас беше споделила че си мачка косата с гел от ленено семе и се начупвала като с лак. Ако може да сподели как го приготвя?

# 636
  • София
Мис, със съвет за начупването не мога да помогна, но наистина с чуплива коса изглеждаш страхотно Heart

# 637
  • Light of Zartha
Здравейте! Извинявам се, че така нахълтам в темата, но не знаех къде другаде да попитам. Боядисвам се червена от почти 7 години, използвам едни и същи марки козметика за коса, понякога пия витамини. Това е един вид историята на косата ми. Понеже се омазнява бързо, се налага да я мия през ден, но със сухи шампоани успявам да откарам поне още ден. Знам, че не е хубаво да я мия често и затова за пореден път се опитвам да я "науча" да не се омазнява веднага. Както сега (предвид положението), преди също съм имала възможността да я мия веднъж седмично но аз не забелязах никаква промяна, а от седмица поне се появи нещо като пърхот, не ме сърби но е много ситно и бяло. В момента е ден за миене, нося я вързана вкъщи и се чудя да я измия ли или да изчакам пак?

# 638
Здравейте! Извинявам се, че така нахълтам в темата, но не знаех къде другаде да попитам. Боядисвам се червена от почти 7 години, използвам едни и същи марки козметика за коса, понякога пия витамини. Това е един вид историята на косата ми. Понеже се омазнява бързо, се налага да я мия през ден, но със сухи шампоани успявам да откарам поне още ден. Знам, че не е хубаво да я мия често и затова за пореден път се опитвам да я "науча" да не се омазнява веднага. Както сега (предвид положението), преди също съм имала възможността да я мия веднъж седмично но аз не забелязах никаква промяна, а от седмица поне се появи нещо като пърхот, не ме сърби но е много ситно и бяло. В момента е ден за миене, нося я вързана вкъщи и се чудя да я измия ли или да изчакам пак?
С какви шампоани я миеш - за мазна коса, хидратиращи...?

# 639
  • Light of Zartha
В момента имам мицеларния на Нивеа за боядисана коса и syoss за сухи краища и мазни корени(по спомен карам, един зелен е), другите които използвам са пак на syoss - с кератин (лилав) и протеин (златист). Извинявам се за аматьорското обяснение. Досега никога не съм имала проблеми от шампоана, затова ми направи впечатление като се появиха тези "прашинки" след миене. Знам, че трябва да се редуват шампоани за хидратация/такъв с протеин, но честно казано не съм толкова навътре в нещата и останах на ниво "шампоанът, с който се чувствам добре от години".

# 640
Пробвай с хидратиращ шампоан да я миеш. Понякога хората правят грешката при бързо омазняваща се коса да ползват шампоани за мазна коса, което не подобрявало нещата, а дори напротив. Фризьорка ми го е казвала това, че било грешно като подход.

# 641
Скарлет, от Syoss на мен ми излизаше пърхут и ми се омазняваше за няколко часа косата. Смених шампоана и всичко се оправи. Пробвай някоя друга марка.
Когато ползвах дрогерийни шампоани си спомням, че много обичах Pantene Aqua Light, розовата Schauma и Head&Shoulders за обем.

# 642
  • Light of Zartha
Много харесвам шаума, почти всички съм пробвала и са страхотни с изключение на конкретната розова. Направи косата ми не просто хидратирана а направо мазна и на клечки. От тогава повече не погледнах тази серия. За Пантен също бях чувала страхотни отзиви(моя близка приятелка) но след проба се получи същото - косата ми изглежда все едно не съм отмила маската с масла. Мислех си, че грешката е в мен, аз си втълпявам понеже е друг шампоан, но след като ме попитаха защо ми е такава косата просто бях в шок и отново бойкот и на тази серия. Преди време ползвах зеления елсев с глина и се чувствах добре, сега се чудя дали пак да не го взема. Ако не са корените, косата надолу е добре. Тя е с много тънък и фин косъм, но е много здрава и гъста, губи форма страшно лесно но пък е супер мека, с блясък и адски права. Баща ми, баба,леля са със същите коси, но ги мият всеки ден. От тук видях рецепта за домашен еластисайзър и съм страшно доволна, иначе заплетената ми коса седи с дни без заплитане но пустите корени не знам как да овладея.

# 643
За тази Шаума ли говориш?
https://kmax.bg/bg-product-details-65.html

Последното, което ми правеше, беше да ми хидратира косата. Много странно.

# 644
  • Light of Zartha
Да, пълен кошмар. След едно ползване го дадох на майка ми. Тя е с различен тип коса от моята но и тя беше недоволна от него и отиде в кофата почти пълен/или май го ползваше за пране...

Общи условия

Активация на акаунт