Подготовка за нормално раждане - информация, въпроси и отговори

• 55 412
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
  • Terra incognita
За пръв път чувам мускулите да са пречка за нормално раждане. Аз даже мисля, че е обратното.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 16:29 от VickyTaylor

# 211
А каква точно е причината за предположението, че ще родиш трудно? Мускулите на кое пречат? И кои точно мускули? На мен ми звучи като лекарите, които настройват жената против нормалното раждане за да избере секцио накрая.

# 212
  • София
Абсолютно!
Заключение от гледане,чудесно.

# 213
Каква е тая тъпотия??Май само такава глупост не съм чувала?

# 214
  • Terra incognita
Едно време, когато трябваше да покриваме нормативи по физкултура и правехме коремни преси, учителят ни мъмреше да се стегнем, че някой ден деца ще раждаме.
Мускулният тонус е много важен за раждането и само може да бъде от полза. Една тренирана жена би се справила по- добре, така мисля.
И ако можеш си смени лекаря.

# 215
По-голяма глупост не съм чела скоро !
По време на бременност (и липса на патология ),се препоръчва санитарно движение ,за да е по-лесно раждането .

# 216
  • Paradisе City
Ами не мога да кажа от къде идва тая логика. Може би, че мускулите ми са много стегнати и трудно ще мине. Как пък ги видя точно "онея" мускули, не разбрах. 🙄 Имах нужда да си изплача мъката, благодаря за подкрепата!

# 217
Мускулите са еластични ,а докторът ти е култов .Направи си консултация с някой друг .Най-вероятно иска да си вземе пари за операция .

# 218
И моят АГ ме стресира, че бил притеснен как съм щяла да раждам нормално. Взема ми секрет, то тогава и ми се пишкаше и ми се скара, че съм била много стегната. Не успях да се отпусна и страшно много ме притесни. Понеже нали отдолу е мускул и явно заради това и психиката играе роля. Толкова жени раждат естествени, това за мен си е най-естественото нещо. Сега гледам клипчета за дишане, напъни. Честно казано бях спокойна преди агто да ме зашамароса така. Sad

# 219
Ами какво да ви кажа, момичета, сменете си лекарите.

Коремните мускули участват в изгонването на плода, т.е. ако са тренирани, жената би могла по-ефективно да ги използва и най-вече да ги изолира. При избутването на бебето участват една част от тях заедно с ректума. Затова и напъването е сякаш ходите по голяма нужда. За да излезе по-лесно бебето, трябва напрягайки и използвайки тези мускули да е отпуснато тазовото дъно, а не стегнато. Предполагам, че лекарите ви са имали предвид, че стягането на тазовото дъно би забавило и затруднило излизането на бебето. Това по принцип е така, но по време на раждането ви тялото ви води към напъване и към това кои мускули да използвате, така че не е чак толкова трудно. А към момичето, което тренира, да кажа, че лекарката ти явно не е запозната, че ако не тренираш специално за тазовото дъно(упражнения на Кегел), то какъвто и фитнес да правиш, ти не тренираш тези мускули. Но всъщност тренирането на тазовото дъно е полезно и то не би попречило на процеса на раждане.

За да ви успокоя, когато бебето слезе вече надолу преди самото раждане, главичката му опира в ректума и оттам усещате все едно ви се ходи по голяма нужда. По този начин инстинктивно започвате да свивате необходимите мускули за да го избутате. Затова, ако стоите повече във вертикална позиция, и се изчака докато дойдат естествените силни напъни, то нещата ще се получат по-лесно.

# 220
  • Пловдив
Без да съм се интересувала мисля, че едно тренирано тяло много по-лесно ще се справи с израждането. Ако щеш вземи и дишането по време на бягане или коремните преси, които може би било помощник.

# 221
  • София
Моето секцио беше планово и първите дни след раждането беше много болезнено всяко движение. Мина месец и половина и пак си боли на моменти. Момичета да ви попитам как кърмите, пиете ли някакъв вид кафе или друго? Аз пия безкофеиново и безалкохолна бира, как мислите дали вредя на бебето да спра? Безалкохолната бира вредна ли е?

# 222
Може да пишеш в темата за кърмене, където ще намериш информация. Аз лично не съм спирала кафето докато кърмя, а кърмих и двете деца по 1 година.

# 223
  • Германия
Аз кафе си пия, ритуал си е за мен и ми действа много добре. Не съм забелязала да се отразява по някакъв начин на бебето. Пия нормално, по 1-2 на ден. Безалкохолен радлер също пия, особено в по-топлите дни. Колко да е вредна безалкохолната бира, нали все пак е без алкохол? 🤷🏻♀

# 224
Благодаря за темата. Почвам да се подготвям психически и с информация за трето поредно нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт