Подготовка за нормално раждане - информация, въпроси и отговори

• 55 480
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ти, Happy_mommy! Даваш ни доста полезна информация, най-вече за първескини, като мен! 😅

# 241
Страхотна тема!
Искрени благодарности и ще следя с интерес! Много искам да се получи естествено раждане и при мен и слава Богу док досега не ми е налагал секцио, въпреки че съм с висок диоптър и на двете очи и даже на последния преглед бебо беше застанал хоризонтално. Трябва само да мина през офталмолог и бебко да си застане главично. Успокоявам се, че има време - в 29 г.с съм.

# 242
  • Пловдив
Минах през офтамолог и имам разрешение за нормално раждане, нж вси пак иска да ме види отново и септември.

# 243
Минах през офтамолог и имам разрешение за нормално раждане, нж вси пак иска да ме види отново и септември.
Може би е най-добре да се отиде директно в края на 8-ми или началото на 9-ти месец?
Мисля да изчакам още малко в такъв случай. Днес ще ходим до декатлон и мисля да се запася с една топка за гимнастика 😅

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 13:05 от Buku88

# 244
При наличие на диоптър трябва да ви направят едно изследване, наречено оглед с Голдман. С него се установява дали има изменение на ретините. Ако всичко е наред с тях, ще можете да родите нормално. То е най-добре да се направи в 8ми месец - така ми беше казал офталмологът, тъй като и аз съм диоптър и съм го правила.

# 245
  • Пловдив
Предполагам на мен АГ ми даде направление да отида по-рано, защото разбра, че имам желание за естествено раждане и един вид, ако има някакъв проблем да мога от сега да се наглася. Очната и тя каза, че рядко се вижда изменение, когато веднъж си минал преглед, но каза, че за нейно спокойствие иска пак да се видим.

# 246
  • Terra incognita
Със сина ми имах 5см разкритие без да ги усетя още в 37г.с., но за съжаление се наложи секцио.

# 247
  • София
Каква беше причината, защо се наложи?
Извинявам се, ако питам нещо лично, просто събирам инфо, да знам какво да очаквам.

# 248
  • Terra incognita
Защото бебето остана седалищно. Насрочиха ми дата за 39г.с. с уговорката, че същия ден ще ми направят ехография и ако се е обърнало, секциото се отлага. Но не беше.
Сега имам чувството, че ще се случи същото. Бебе номер 2 е заело абсолютно същата позиция като батко си- с дупе надолу и глава под десните ребра. Явно матката и тазът ми имат някаква особеност, която ги кара да заемат тази позиция. Началотожна август ще имам консултация и ако все още е седалищно, ще се процедира по същия начин. Моля се само да не вземе да тръгне предварително, защото позицията му никак не е благоприятна, всеки път се препотяват, докато го огледат и вземат мерки.

# 249
Здравейте. Мога ли да предупредя екипа преди да родя, че не искам да ми натискат корема докато раждам? Мога ли да се предпазя от издевателства докато съм безпомощна? Таткото ще присъства ако не измислят пак някоя глупост с фалшивата пандемия, но ще настояваме до последно. Частна или държавна клиника да избера?

# 250
Здравейте. Мога ли да предупредя екипа преди да родя, че не искам да ми натискат корема докато раждам? Мога ли да се предпазя от издевателства докато съм безпомощна? Таткото ще присъства ако не измислят пак някоя глупост с фалшивата пандемия, но ще настояваме до последно. Частна или държавна клиника да избера?
Извинявам, се ако ви се стори грубо, но напоследък все повече чета такива глупости за "издевателстване" върху родилките.. Не знам дали си давате сметка, че не всяка родилка я натискат по корема?! Това се прави, когато при естественото раждане настъпи риск за плода по една или друга причина. Чрез натискане се подпомага излизането, за да се роди ЖИВО детето, защото е възможно да настъпят безброй усложнения, а когато ви натиснат ще ви заболи за секунди, но нищо повече.. Информирайте се!

# 251
Здравейте! Имам следното притеснение, което сигурно ще се стори на някой глупаво. Днес отидох на кръвни изследвания в Синево, лаборантката там е супер. След това с мм решихме да отидем на планина. По пътя си хапнах един кроасан, избягвам ги по принцип, но по принцип съм с ниско кръвно, което от бременността е още по- ниско. Разходихме се и както си седяхме на една беседка и аз слушах как ромоли потомето до нас, прилоша ми и за една бройка да припадна, няколко секунди всичко ми беше в мъгла. Мм светкавично ми даде да пия кола и щом изпих на екс половин бутилка ми мина. Толкова пъти ми взимаха кръв напоследък и нищо ми нямаше, иначе и преди се е случвало и то като гледам. Уплаших се за бебо и сега си мисля като тръгна да раждам да не припадна.😩 Иначе хемоглобинът ми е добър, но комбинацията ниско кръвно и загуба на кръв не ми се отразява добре. Понякога съм го засичала да е около 80 на 40. Дано контракциите да ме мобилизират.

# 252
  • Terra incognita
Мисля, че по време на раждане адреналинът няма да те остави да припаднеш.

# 253
Мисля, че по време на раждане адреналинът няма да те остави да припаднеш.
И аз на това се надявам!🙏

# 254
На мен с първото раждане напълно легнала ми причерняваше на два пъти. Втория път исках да съм поизправена - полуседнала и всичко беше под контрол.

Общи условия

Активация на акаунт