Професионални серии за коса 134

• 44 132
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Ха.... обърнахте ми представата за русото. Аз съм най-некомпетентния човек на тема боядисване. От 2-3, че и повече месеци си ходя с изрусени краища(фалшиво омбре, демек пораснали 10-15 см корени :Д) и не ги боядисвам, за да ги пазя, нали са много увредени. Обирам по 1 см месечно, за да изравня косата, защото имам скъсани кичури.
И сега съм шах с пешката - явно трябва да не оставям русото без боя.
Обаче пък не искам да третирам здравата коса.
Да разбирам ли, че би било правилно да боядисам поне изрусеното ? Защото ако е така, то съм в груба грешка с това небоядисване и трябва да тичам за боя, било то и безамонячна.

# 541
На Тиги продуктите не са достатъчно силни за моята коса, та ще пробвам тази на Joico, напоследък те са ми на мерника. Някой ползвал ли я е да даде отзив че не ми се дават 50 лв ей така?
Моята коса обича най-вече силни и хидратиращи продукти.
Продукта от червената серия на Тиги не бих определила като лек, и понеже цената му е много добра бих ти го препоръчала .
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-urban-antidotes-resurrection … -iztosshena-kosa/
Синята серия на Джойко имам Балма ( от линковете по долу ) и кондишънъра ( извинявам се за чуждицата - по лесно да ги отделя я използвам ) Продукта от линка е като маска. Допада ми.  
https://www.arlen.bg/product/9075/rehidratirasht-krem-za-gruba-i … t-balm-250ml.html( 500 ml - https://www.notino.bg/joico/moisture-recovery-maska-za-sukha-kosa/p-81663/ )
Но Хидратора е .... https://www.notino.bg/joico/k-pak-moisture-maska-za-sukha-i-uvre … ena-kosa/p-80953/ най-добрият продукт на марката за моята коса.

По повод натрупването на протеин моля за съвет. От месец забелязвам че започна да ми се накъсва косата, предполагам че е накъсване защото стърчат по къси косми, но не толкова близо до корените, че да са нови разтежи ( а и от тях имам доста ) И си мисля че може да е точно от това че се обзаведох с някой неизползвани за мен неща покрай ЧП - маската на Лалга , Олаплекс, Термика за дълга коса. Възможно ли е от напротеинчване ?

Хм, като казахте пигментиране, достатъчно ли е това че обливам дължините за 5 мин при измиване на боята при боядисване на корен ?

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 10:05 от Casual

# 542
  • София
Ами аз съм забелязала че в вярно това за пигмента.
Моята коса е тънък косъм права на ниво 9-10 и също като на момичето от коментара е третирана от много еанна възраст все на ниво 9-10.
Преди никога не съм си боядисвала дължините защото знаех че е лошо на вече боядисана коса да боядисваш дължините (за русо говоря). После открих тонера на престиж който вкарва все пак някакъв пигмент.
След него косата ми 2 седмици стои добре и после пак става вяла като лъсна по дължини. Въпроса е как да го вкарваме тоя пигмент.
Сега пробвах рецептата от форума за мат с 8 см чиста осмица и лилав коректор и ще дам отзив

Casual , а хидрататора от к-пак в протеин нали?

# 543
Момичета, коя четка е подходяща за сресване на мокра коса?

Побутвам си въпроса 😇 и добавям нов: някой пробва шо вече  brazilian builder bond и може ли да съпостави терапията с олаплекс?

# 544
  • Варна
Точно въпросния мат е вкарването на пигмент в косъма. Може и без коректор и с чист гланц само. Трябва обаче да има малко оксидант разреден естествено.

# 545
А не става ли просто да я боядисам с безамонячна боя ? Дрогерийна, защото нямам смелост да си бъркам оксиданти и винаги ме е било страх да не направя голям гаф.
Всъщност веднъж направих гаф и от тогава не пипам боя - направих се маслено зелена, а идеята далеч не беше такава... това чудо нямаше махане, остави ми травма.

# 546
Имам един коректор (май така се води - сив, вкарвам го в боята за допълнителна пепел) на Лакме, дали ще стане матиране с оксидант само ? И в какво съотношение ? По правило добавях сантиметър към боята при стандартно боядисване.

# 547
  • София
Аз сега чакам да ми изсъхне косата и се моля да не съм лилава... мн е объркваща рецептата защото според мен зависи интензивността на коректора.
Аз си поръчах от рибата при едно намаление наскоро боя лакме колаж чиста 8ца, коректор пак на лакме ама все пак взех лилавия макар рецептата да казва лилав или син (викам си ако объркам нещо по-добре да стана лилава отколкото синя) И добавих оксидант 9% лакме пак. Имах и др оксиданти по слаби но на други марки. Добавих малко шампоан, малко балсам и вода и забърках.
Въпроса е че не съм сиг колко да седя и на око е много трудно, не съм сигурна цялата коса ли да мажа или само дължините, не съм сиг дали няма да стана лилава, нито каъв оксидант да избера.
Дано да се е получило добре, поне не трябва да излизам и затова сега реших да рискувам.
С коректори според мен е многоо опасно да сгафиш...

# 548
  • Варна
Не не става.
 Дрогерийните бои също не са чак такъв майтап. Хайде за теб пак ще го напиша. 8см. боя изстискана от тубичката,две лъжици оксидант без значение амонячен или без,някакво хубаво масло една лъжица,една лъжица маска или балсам и две лъжици шампоан. Разбъркваш буламача хубаво и добавяш горе долу същото количество вода. Да стане с консистения на боза. Хващаш четката за боядисване и мажеш. И да попадне върху небоядисаната ти коса нищо няма да и стане споко,но не е нужно да мажеш и нея. Та намазваш,седиш 10мин. и миеш стандартно с шампоан. Нататък си знаеш.

Мélisande при всяка коса е различно. Тя не иска мат и не и трябва коректор.

# 549
  • София
Имам един коректор (май така се води - сив, вкарвам го в боята за допълнителна пепел) на Лакме, дали ще стане матиране с оксидант само ? И в какво съотношение ? По правило добавях сантиметър към боята при стандартно боядисване.

И имаше ли ефект? При боядисването, стана ли по-пепелен?
Иначе според мен няма да стане, за пигмент май трябва една идея по-тъмна боя от твоята

# 550
  • София
Не не става.
 Дрогерийните бои също не са чак такъв майтап. Хайде за теб пак ще го напиша. 8см. боя изстискана от тубичката,две лъжици оксидант без значение амонячен или без,някакво хубаво масло една лъжица,една лъжица маска или балсам и две лъжици шампоан. Разбъркваш буламача хубаво и добавяш горе долу същото количество вода. Да стане с консистения на боза. Хващаш четката за боядисване и мажеш. И да попадне върху небоядисаната ти коса нищо няма да и стане споко,но не е нужно да мажеш и нея. Та намазваш,седиш 10мин. и миеш стандартно с шампоан. Нататък си знаеш.

Мélisande при всяка коса е различно. Тя не иска мат и не и трябва коректор.

А мога ли да вкарам пигмент на дължини с боя 9.1 и същата смесица?

# 551
  • Варна
Поне при моята чума бои над 8-ца не вкарват пигмент само оттенък. Т.е. ще вкараш само малко сиво ако косата не е на ниво 11-12. Или с други думи ще направиш едно гланциране без да влияеш на цвета,а само на структурата.

# 552
При боядисването да, но внимавах доста, защото веднъж явно бях попрекалила с количеството и зеленееше 😁

# 553
Не не става.

Това за тъмна коса ниво 5-6става ли?

# 554
  • Някъде там
Поръчах си този спрей.Тези дни очаквам да пристигне.Какво да очаквам от него?
Става ли за термозакита.Наистина ли приглажда косата?

Общи условия

Активация на акаунт