Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 24 685
Хвани го за ръката и го заведи в тях. Кажи, че си помислила, че се е загубило.

# 31
 • Мнения: 10 548
Едва ли ще ми позволи да го хвана за ръката и да го отведа, както вече казах е доста едричко и своенравно. Освен това количката му - тези детските, които вървят сами му е малка - коленете са му до ушите като се качи там. Залагам на активно метене и миене пред вратата, като го овъртя в мръсотия един път искам майка му само да ми каже нещо. На всичко отгоре преди малко видях, че отново пред вратата ми има нанесени боклуци НАРОЧНО върнати там. Не съм го видяла детето, но няма кой друг да го направи. Адски ми е неприятна тази ситуация. До този момент си мислех че е детенце, което не съобразява че пречи. Вече съм наясно, че го прави нарочно и се дразня сериозно. Ако не прекратят простотиите наистина мисля да си разхождам кучето точно пред вратата им и то по няколко пъти на ден - пътят е на всички. Да не говорим, че недоумявам как не ги е страх родителите нещо да не му се случи - там минават коли и то на практика си играе на платното без надзор.

# 32
 • Мнения: 7 923
Зачетох се в темата.
Така, както описваш детето, ми звучи като да има ментално увреждане...
Едва ли си дава сметка какво прави, ако е така.
Не знам, предполагам само.

# 33
 • Мнения: 10 548
Не съм общувала с детето, дано да не е това, но днес и аз си го помислих. Но това пък прави още по-неприятно поведението на родителите, които го пускат без надзор. Като цяло при такава ситуация мисля че е редно на родителите да се направи забележка, нямам работа да се разправям с чуждо дете. Още повече във връзка с куче - в подобни ситуации винаги си на губещата страна.

# 34
 • Мнения: 7 915
Да, и на мен ми се струва, че може да има някакво отклонение. Но е странно да е без родител на самата улица... явно и родителите не са много ОК.
Бих разпитала съседите - така и така, тук едно детенце тича по платното, на два-три пъти за малко да го удари кола, знаете ли чие е. С малко креативност ще изкарам име на маргинали на това семейство.

# 35
 • София
 • Мнения: 24 685
Отговаря ли на въпроса: На колко години си?

# 36
 • Мнения: 10 548
Не съм му задавала въпроси, просто го помолих да се премести и то забележете, за да почистя пред вратата, не заради кучето. То ме гледа, мълчи и не мърда, после стана, облегна се на вратата ми и натисна звънеца. Явно много му беше важно да чуе лая на кучето.......Според мен най-вероятно е разглезен калпазанин, на когото му е скучно /най-лошата комбинация/. Ама в такива случаи се пищи после във форума, как лошо куче ухапало ДЕТЕТО докато си играе.

# 37
 • София
 • Мнения: 24 685
Струва ми се, че ти нещо нямаш правилно отношение. Горе-долу на колко години изглежда? Не помисли ли, че детето не говори не защото е невъзпитано, а защото има проблеми с говора и поведението?
Впрочем извинявай. Може би нямаш деца и нямаш представа от това.

# 38
 • Мнения: 10 548
Имам вече отрасъл син и опит в гледането на деца. В случая писах, че не съм заговаряла детето, просто го помолих да се премести без резултат. И да - детето има проблем с поведението, стои като паметник пред вратата ми, след това звъни на звънеца, само за да чуе как лае кучето. Започнах да мета около него, той не помръдна. След това някой е върнал боклуците пред вратата ми. Да ви кажа нямам желание да разбера какви са проблемите на детето, подозирам че му прави удоволствие да ме ядоса и няма да му го доставя. Ако има проблеми най-малкото е да играе под надзор, не да го пускат на улицата да играе на платното при преминаващи коли. Вече писах , че е на видима възраст 8-10 годинки, не е малко дете, но в днешно време е опасно така да ги пускат да карат колички на платното при преминаващи коли непрекъснато. Улицата ни е тясна и ако то е пред дома ми няма как да премине друга кола, то е нещо като алея.

# 39
 • Мнения: 5 731
Няма как без да кажеш нищо. Това е твоят имот и твоята врата. Твоята животинка. Или казваш на детето да се махне и да престане да ти натиска звънеца и да дразни кучето и че кучето хапе. Или ходиш и се разправяш с родителите му. С метене и миене, то вижда,че може да продължи и откровено ти тества границите. Но не си му майка и не си длъжна да го търпиш. Ако ти е толкова неприятно да влизаш в конфликт,нека мъжът ти направи забележка. Вкъщи аз съм лошата😂

# 40
 • Мнения: 10 548
Ами там е работата, че и в къщи аз съм лошата. А съпругът ми смята, че това е просто едно дете, което си играе, и че ние трябва да си държим далеч кучето от него. И че улицата е на всички. Да де, ама аз не мисля така и затова писах в темата. Просто съм убедена, че ме предизвиква.  Дано да не го пускат повече, иначе ще се обърна към родителите. Мразя да се разправям с чужди деца, а и винаги аз ще изглеждам виновната.

Общи условия

Активация на акаунт