141-ва Пролетна гобленарска с доиграване.

• 32 139
  • 712
  •   1
Отговори
# 195
  • sof
Ревизия на пълен работен ден, чак се поуморих и успях да разбера какво имам от DMC,ами доста, и сега остава да шия. Предполагам, че това извънредно положение ще се задържи по-скоро дълго, отколкото напротив и сега е момента!

Pyypi, он-лайн може да се поръчва още, и ще ти доставят до офис или адрес, аз поне като известен любопит, чакам с нетърпение следващото ти Геройство!

Walnuss, здрасти, не е условие да шиеш (в момента) за да си с компанията. Хубаво пишеш.

# 196
  • Ямбол
Мааалее колко много сте изписали Simple Smile
Аз да се запиша с напредък, цяла страница! Simple Smile

Преди
Скрит текст:

След
Скрит текст:

Хубава вечер и много да се пазите Flowers Hibiscus

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и вие ме карате да си показвам миндила след тези двете платна, по-големи от тавана на сикстинската капела!
завирам се под масата и няма да се показвам още две лета.
и една зима.
Simple Smile

# 198
и вие ме карате да си показвам миндила след тези двете платна, по-големи от тавана на сикстинската капела!
завирам се под масата и няма да се показвам още две лета.
и една зима.
Simple Smile

Сладурана, ти сега като онези, дето обявяват Оскара- и името на носителя еееееееее, и се чака пет минути в тръпка. И ни подгряваш нехубавите качества като любопитство примерно. Ама ти е простено, че ме разсмя пак!:stuck_out_tongue:

Aetera
, прелест!
Има едно клише, дето го ползват често  стипендианти на НОИ/пенсионерите де/- Ех, какви жени/,филми, стоки  и тн блага/ имаше едно време! Времето украсява спомена само дето. Иначе не е  истина.
Та и аз сега по никой начин не мога да си изкривя душата като тях да кажа - ех, какви гоблени имаше едно време! Имало е еднотипност някаква, която е била налична във времето на дефицитните 94-5-6та и нагоре години..И сме се кефили, каква наивност. Сега са ми смешни някои мои гоблени...има изключения де, ама..
Това, което виждам в момента е прекрасно! Ако има нещо да е дръпнало в тая държава, то определено е в това изкуство!

# 199
Aetera,ех, от кога чаках да видя напредъка ти по тази красота. Не ми се мисли какво ти е на теб, докато го шиеш, но определено предизвиква възхищение и респект у гледащия го.

# 200
  • Ямбол
Много ви благодаря за похвалите!
Голяма радост ама понякога много ми писва. Започнала съм три други, утре със сутрешното кафе ще ги споделя Simple Smile Heart

# 201
  • Norge
Не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това нещо не беше ми се случвало от години.
Изписах един малък роман и...той изчезна.
Много съжалявам, изобщо не съм в състояние да започна отново, ужасно е! WearyRage

# 202
Не!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това нещо не беше ми се случвало от години.
Изписах един малък роман и...той изчезна.
Много съжалявам, изобщо не съм в състояние да започна отново, ужасно е! WearyRage

Започвам десети път да кажа нещо..Пиша и трия, все ми се струва глупаво и незначително това, с което исках да те разведря в загубата. Когато си в състояние, се надявам да го пресъздадеш.
Но и да не стане, не тъжи!

Руми казва - *„Отвъд представите за правилно и грешно има едно пространство. Ще те чакам там.”

Ние сме в това пространство. И думите не са толкова важни!
 Two Hearts

# 203
представям ви - дживгара!
първо конците. както се вижда китайчо ич не е пестил от мат'риала - 37 броя, като поне 4-5 двойки виждам, дето нямат разлика помежду си.
това както и да е, ама панамата е дървена, мноооого едра - 11 каунт и се шие с три ката конци.
имам дупка на поне три пръста, даже и на средния.

Скрит текст:

и пернатата  ми либоФФ.
видях го в базара и издържах една седмица без да го купя. много ми беше трудно, но издържах.
после го  разгледах и пак го харесах, но реших, че с тая едра панама, с тоя кол за игла и с тези конци за шиене на чували няма да бързам.

Скрит текст:

бях решила да изненадам себе си и да участвам с него в пролетната игра. сега изненадата ми пропадна и ще трябва да измисля друго. Simple Smile

# 204
Скрит текст:
представям ви - дживгара!
първо конците. както се вижда китайчо ич не е пестил от мат'риала - 37 броя, като поне 4-5 двойки виждам, дето нямат разлика помежду си.
това както и да е, ама панамата е дървена, мноооого едра - 11 каунт и се шие с три ката конци.
имам дупка на поне три пръста, даже и на средния.

Скрит текст:

и пернатата  ми либоФФ.
видях го в базара и издържах една седмица без да го купя. много ми беше трудно, но издържах.
после го  разгледах и пак го харесах, но реших, че с тая едра панама, с тоя кол за игла и с тези конци за шиене на чували няма да бързам.

Скрит текст:

бях решила да изненадам себе си и да участвам с него в пролетната игра. сега изненадата ми пропадна и ще трябва да измисля друго. Simple Smile

Добриии, аз наистина съм извън играта. Не можах да схвана тия конци как къде..А втората картина дори не разбирам ушита или не е. Много е нежно. И ще е красиво... каквото и да следва оттук насетне..

# 205
конците, които са по-къси вече няма да ми трябват - свърших с тях.
дългите не съм ги почвала.
а пилето е наполовина ушито, другото е щампирано къде с кой конец да се шие.
Simple Smile ще се опитам да направя по-хубава снимка.

# 206
конците, които са по-къси вече няма да ми трябват - свърших с тях.
дългите не съм ги почвала.
а пилето е наполовина ушито, другото е щампирано къде с кой конец да се шие.
Simple Smile ще се опитам да направя по-хубава снимка.

Вече схванах. Но това е друг тип шев, а и щампа имало..додето разбера. Не съм правила такъв гоблен, но той май е много по-лесен. Няма голям шанс да сбърка човек след като рисува върху рисунка. Сега разбирам и защо казваш, че е панамата е дървена, вероятно е много твърда.
Ама всяко нещо с плюсове и минуси - това пък се шие по-лесно предполагам откъм взиране.
Ще зачирика врабчето скоро!

# 207
сега съм много заета да контролирам дистанционното обучение, да боцкам и да споменавам родата на китайците и на МОН, но по-късно ще снимам указанията.
както се вижда, на панамата има знаци.
в комплекта има и схема, на нея знаците са други. Wink
упътването е уникално. Simple Smile

# 208
  • Бургас
сега съм много заета да контролирам дистанционното обучение, да боцкам и да споменавам родата на китайците и на МОН, но по-късно ще снимам указанията.
както се вижда, на панамата има знаци.
в комплекта има и схема, на нея знаците са други. Wink
упътването е уникално. Simple Smile

Мдаа определено и със сигурност няма да посмея да си купя китайче! Open Mouth Да се редактирам защо! Ами щом упътването не е ясно и точно не ми се рискува! До сега само хубави отзиви съм чувала за китайските комплекти, но сега ме изтърваха като клиент!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 10:33 от pyypi

# 209
Божее, вече и китайски гоблени се внасят. Е, на това му се вика пазарна икономика - всеки намира ниша и пълни.
Аз съм шила само като имаше ТПК *България* - Казанлък и май някакъв още в София. Ако ти се пришие вилеров гоблен, впрягаш връзки или поне търсиш конци и благоволението на някой, който има схема да ти я даде и така се действаше. Аз имах честта да се запозная с една пенсионирана учителка, която шиеше по поръчка на цяла България. Клиентът праща материали, тя ги шиеше за някаква приемлива за нея цена и ги връщаше. Гладни години бяха, всеки се чудеше как да се препитава. А те вероятно са ги продавали на запад. Перфектен шев, каквото отпред, това и отзад като изглед.
От нея се запалих , иначе вкъщи имаше някой и друг гоблен от майка, но те бяха на едра панама и не толкова изразителни. А като видях  една  *Ифигения* при въпросната учителка, каква играчка падаше с това преливане на бели тоналности, после и останалите пейзажи, дето се търсеха по това време - хитлерови зими, воденици на Буше-та и тн. и бях сразена по-бързо от коронавирус. Любов от пръв поглед и се почна тайното запасяване с гоблени. Де къде лев събера, айдеее нов комплект и трупах за черни дни...
Всеки тук знае каква краста е това хоби, не усещаш нощите как свършват, а на следващия ден си на работа. Бая пъти се кандилках от умора...

Общи условия

Активация на акаунт