Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Операция на миома - 7

 • 40 347
 • 547
 •   1
Отговори
# 540
 • Под гъбата
 • Мнения: 1 425
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които са претърпели коремна операция на миома, на кой ден след операцията ви махнаха конците. Също така какви грижи полагахте за оперираното място след махането на конците и с какво мазахте, за да не останат белези? Благодаря предварително!
Конците от коприна се махат между 7-10 ден. Имах 5 такива, не е болезнено. Къпех се свободно, без превръзка като почиствах раната с Йодасепт. После мазах с Витасин и нямам останали ръбове, но това зависи и от кожата.

# 541
 • Мнения: 5 398
Зависи с какви конци ще те шият, така че не е задължително да ту махст конците. Белега е като при секцио, така че не виждам причина за притеснение.

# 542
 • Мнения: 635
Момичета идвам тук за малко подкрепа и евентуално някакъв съвет, като последното решение ще бъде взето заедно с лекар разбира се.
На 36 години съм, нераждала до сега. Забременявам само с ин витро, до сега имам два трансфера като и от двата имам постигната бременност, но и ранни аборти. Единият в 9та другият в 6та гестационна седмица. Третият опит не се увенча с успех изобщо защото ембриончетата не достигнаха до бластоцист.
Съответно на репродуктивната ми лекарка и хрумна от веднъж, както изобщо не пречеше да махам лапароскопски миомата, която до сега не беше
никакъв проблем за евентуална бременност. Да не говорим, че провалът на последното икси няма изобщо общо с нея.
Миомата ми е 3см, намира се на предната стена и фундуса, като не създава никакви прокървявания или проблеми.
Изключително съм раздвоена дали първо да се съглася на лапароскопско отстраняване на миомата и след съответния възстановителен период да направя следващият опит или да си направя опита без да я пипаме.
Утре сутринта имам преглед в болницата където ще ме оперират евентуално, обаче им нямам безусловно доверие, че няма да ме посъветват да я махна за да си вземат все пак парите от здравната каса.
Миомата ми е интрамуларна, но не достига цялата дълбочина мускулната стена на матката и съответно няма допир до лигавицата и кухината.
До сега от репро клиниката винаги са били против да се пипа...до сега....и сега не знам кое е по доброто решение за мен. В крайна сметка ще видим и на прегледа утре как е положението и ако е пораснала ще я махам първо, но ако не е, се чудя дали да си причинявам 3та лапароскопия вече.
Извинете дългия обяснителен пост, обаче съм кълбо от нерви.
Ще се радвам ако някоя от вас сподели успешно ли успя да износи с интрамуларна миома.Hug

# 543
 • Мнения: 612
И аз съм в същото положение с инвитро, но моите миоми са две и по-големи. До сега никой не искаше да ги маха, и в един момент хайде махни ги,защото могат да са проблем. Отидох на второ мнение извън клиниката и се оказа, че трябва да ги махна, ако не искам да рискувам, още повече, че аз имам два мисед след естествено забременяване. Хубавото е, че си на 36г, аз съм доста по-голяма и за мен е от значение всеки ден за инвитрото, но ще ги махна. Разбрах и от второто мнение, че никога не дават гаранция са безпроблемна бременност, ако си с миоми. Успех.

# 544
 • Мнения: 5 398
Много пъти съм го писала но имам няколко големи миоми от поне 15 години. В Бг ми казаха, че ако искам деца да ги махам, но в чужбина абсолютно никой дори не им обърна внимание и казаха, че не са проблем. Износиха и родих без абсолютно никакви проблеми и без да ги махам.

# 545
 • Мнения: 635
Благодаря ви и на двете са отговорите!
Аз също съм много изненадана от това, че изведнъж тази миома придоби такава важност. До сега никога  не е била проблем, 3ти трансфер също без да се замислят щяха да направят ако ми бяха оцеляли ембритата. Определено не знам какво да мисля...но утре в 9 ще се изяснят нещата. Изобщо няма да ги оставя да ми говорят каквото им падне, конкретни въпроси ще задавам за да изясним, за реален риск ли говорим при евентуална бременност или да я махаме на принципа ...абе незнаем дали ще помогне ама да сме я отрязали. Какво имаха в устите си тези от репро клиниката си преди втората ми лапароскопия да кажа да я махна още тогава, ами тогава ме съветваха да не махам, че не пречи.

# 546
 • Букурещ
 • Мнения: 7 652
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които са претърпели коремна операция на миома, на кой ден след операцията ви махнаха конците. Също така какви грижи полагахте за оперираното място след махането на конците и с какво мазахте, за да не останат белези? Благодаря предварително!

30 дни мажете сутрин и вечер

# 547
 • Мнения: 73
Нямах време да изчета цялата тема....
Накратко: предстои ми махане на матката, но при техническа възможност, което е малко вероятно ще ми я запазят + махане на киста на ляв яйчник. Матката ми е с множество миомни възли от всички видове като най-големия е около 51/40 мм. Имам няколко консултации и единодушно мнение за това. Имам дата за Майчин дом при Ангел Налбански. Моля ако някой има информация за там да пише. А и от всичко друго, което може да ми е полезно. Операцията ще е отворена. Иначе имам лапароскопска 2018 при Карагьозов , но сега пак..

Общи условия

Активация на акаунт