Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 355
Това с мигрената е гадно. Тези хапчета увреждат бъбреците. Понеже майка ми е с един бъбрек и нейната лекарка й е казала за приема само течен аналгин като по щадящо.

# 451
  • София
  • Мнения: 8 140
Като казахте за мигрената...
Никога, никога в живота не ме е боляла глава, освен последните години когато започнах да вдигам високо кръвно. И то ме боли само като го вдигна. Стотици пъти доказано с апарат за кръвно. Не е било просто да ме заболи глава от друго или без нищо. Само кръвното
Та последните месеци преди да излезем хоум офис си знаех - заболи ме глава - хоп - четвърт или половин Хлофадон. Нали съм доказала вече в годините, че причината е една.
Откакто съм вкъщи, бе реших като ме заболи глава да си премеря кръвното. Леле, каква изненада. Ми тя е започнала да ме боли и без високо кръвно.
Предполагам обаче, че моето не е мигрена. Дори не знам какво точно е мигрена. То ясно, че е главоболие, но предполагам е по-специфично.
Та така. Обзавела съм се с главоболие.

# 452
  • Мнения: 12 035
Поне за мен, мигрената е една специфична болка отстрани на главата, която тръгва надолу към окото, ухото, зъбите. Първия път тичах на ушен лекар в спешен кабинет, защото реших че е от ухото.

# 453
  • Русе, у дома
  • Мнения: 592
Четох една мед. книжка за видовете глаеоболие и там мигрената е определена като едностранна болка, т.е. боли или лявата или дясната страна., като болката може да реадира, стига до тила, врата, челюстта, очи, уши. При някои има гадене, повръщане, световъртеж. Пристъп съм отключвала по много начини - умора, недоспиване, вид храна, вид алкохол, хормоналния фон, пътувание (часова разлика), дехидратация..., много са..,
Има вид медикаменти, които са точно за мигрена - триптани, изписва ги невролог. За да се приемат трябва да е сигурно, че е мигрена. Хедана е моето спасение.
Тя като същност се причинява от разшир. на кръвоносните съдове на главата и те опирайки се в нервните окончания, болят. Триптаните - свиват съдовете...
Най-ме е яд, че не съм от тези дето никога не ги боли глава, заради виното..., толкова обичам, а такива зверски кризи съм имала после, почти го отказах последните години... Sad

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 21:40 от barfly

# 454
  • Мнения: 112
https://diagnozata.bg/билкови-рецепти/билколечение-при-менопауза

В този сайт има най-различна информация за болести и състояния. В търсачката може да се напише проблема или болестта и ще излезнат резултати. Ето какво намерих за менопаузата 😁🤪

# 455
  • Мнения: 306
Моята майка беше така като _re_ge...Помня, че едва се довличаше от работа и лягаше някъде на тъмно и тихо...Вдигаше и кръвно и също повръщаше...Беше като парцал по 2 дни...Винаги викахме Бърза помощ и слагаха системи, инжекции..Тогава още беше по комунизма и хората се отзоваваха и бяха по-състрадателни - не като сега...Като влезе в критическата започнаха да се разреждат и като спря цикъла напълно, изчезнаха и те...Обаче няколко години след това беше много зле с бъбреците/вероятно от лекарствата/ , та едвам ги оправихме...Сега е добре де - да е жива и здрава, на 72 год е...
Във една група във Фейса четох, че коментираха един продукт - много го хвалеха - Омни Биотик Мигра.Може да пробвате....
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/9159

# 456
  • Мнения: 522
Здравейте,
Не знам дали въпросът ми за тази тема, моля да ме насочите. От началото на март нямам цикъл. Отидох на лекар, казаха ми че нямам лигавица на матката и за това не ми се появява цикъл, яйчниците са ми ок. Направих си и кръвни изследвания, хормоните не мога да ви кажа как са, защото са с различни референтни в зависимост от състоянието ми, но пролактинът е нисък, под референтната стойност. От началото на март ми е малко нервно (от извънредното положение, не ми понесе явно). Мнението на лекаря гинеколога е да изчакам малко 3 седмици, да се рестартира системата. Само да отбележа, че съм отслаблана 1-2 кг, но не мисля, че това е проблем, аз съм слаба последните 5, 6 години. Чувствам се отлично физически. Някой имал ли е този проблем или да ме насочи към някой друг лекар за допълнително мнение. Благодаря.

# 457
  • Мнения: 12 035
Да не би да си на някоя драстична диета, при много жени тогава спира цикъла.

# 458
  • Пловдив
  • Мнения: 644
Щом няма я лигавицата на матката, откъде да дойде този цикъл? Най-вероятно нещо с хормоните.

# 459
  • София
  • Мнения: 160
Напоследък лекувам хормоналното ми главоболие преди цикъл с етерично масло от мента. Облекчава болката в рамките на 5-10 мин.
Ментата я дават като най-доброто масло при мигрена.
Аз слагам 2 к мента - mentha piperita (може да се добави и 1 капка лавандула) и 4 капки базово масло (най-добре арган,  ако няма - бадемово, кокосово, че дори и зехтин) и мажа слепоочията и там, където усещам болка, като внимавам да е далече от очите. Слагам и на китките на ръцете.
Никога не съм имала силни мигренозни главоболия и не знам дали ще може да помогне, но поне не пречи да опитате. Мъжът ми го облекчава, когато има главоболие от сенната хрема.

# 460
  • София
  • Мнения: 12 106
Мигрената наистина е сложна работа... при мен може и да в комбинирана, защото имам проблем с шийните прешлени, което според мен е една от причните, другата е хормонална. Ама карто цяло е гадна работа. И аз съм имама пристъпи с гадене, после поутихнаха. Но наистина тихо и тъмно място много помага. Мен също ме боли едностранно, но мисля, че не е задължително. Преди време ми я лекуваха с едно лекарство дето не го помня и транксен. Е, от тоя транксен бях желязна Simple Smile)) Камъни да падат от небето, нямаше да се развълнувам Simple Smile)) Много яко беше Wink

# 461
  • Мнения: 522
Щом няма я лигавицата на матката, откъде да дойде този цикъл? Най-вероятно нещо с хормоните.
Хормоните са ми наред поне така ми казаха: TSH 1.59; Prolactin 63.7 той е нисък при реф. 125-635; LH - 2.39; FSH - 9.20; Estradiol - 88.50; Testosteron - 0.55.
Ще направя повторно изследване на пролактина. Другите не мога да ги засека, но лекаря при който бях  каза че са ок. Ако някой е по-вещ в хормоните, моля да сподели. Ще съм много благодарна.

# 462
  • Пловдив
  • Мнения: 19 909
Щом няма я лигавицата на матката, откъде да дойде този цикъл? Най-вероятно нещо с хормоните.
Хормоните са ми наред поне така ми казаха: TSH 1.59; Prolactin 63.7 той е нисък при реф. 125-635; LH - 2.39; FSH - 9.20; Estradiol - 88.50; Testosteron - 0.55.
Ще направя повторно изследване на пролактина. Другите не мога да ги засека, но лекаря при който бях  каза че са ок. Ако някой е по-вещ в хормоните, моля да сподели. Ще съм много благодарна.
За пролактина има изискване преди изследването...спази ли го? Да се лежи поне 30мин преди пробовземането и без разни ласки поне 1-2 дни Wink

# 463
  • Мнения: 522
Щом няма я лигавицата на матката, откъде да дойде този цикъл? Най-вероятно нещо с хормоните.
Хормоните са ми наред поне така ми казаха: TSH 1.59; Prolactin 63.7 той е нисък при реф. 125-635; LH - 2.39; FSH - 9.20; Estradiol - 88.50; Testosteron - 0.55.
Ще направя повторно изследване на пролактина. Другите не мога да ги засека, но лекаря при който бях  каза че са ок. Ако някой е по-вещ в хормоните, моля да сподели. Ще съм много благодарна.
За пролактина има изискване преди изследването...спази ли го? Да се лежи поне 30мин преди пробовземането и без разни ласки поне 1-2 дни Wink
Благодаря много. Без ласки ще го спазя Simple Smile а това за лежането не го знаех, нали сме на опашка пред кабинета...... но ще гледам да съм спокойна.

# 464
  • Пловдив
  • Мнения: 19 909
Ти изпревари опашката и легни на кушетката, докато вземат проби на другите.

Общи условия

Активация на акаунт