Магията на изтока - тема 60

• 14 989
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Ели,не.Ти каза,че след Дарк няма да е същото.

Още една новичка реклама на Марио

# 436
Мисля, че кръгчето е "ng" и когато е в началото на думата не се чете.

Л и Р се пишат по един и същ начин, както и Г-К, Д-Т, Б-П, С-Ш. Има си правила кога се произнася едната и кога другата. Нямат В и Ф и често ги заменят с П (например coffee го произнасят "копи").

Анньонг - Здрасти
Анньонгхасейо - Здравей
Анньонгхашимникка - Здравейте (уважителна форма)

Имат форма на неформална и формална реч. С по-възрастни или по-вишестоящи говориш задължително с уважителната/формална реч. С приятели/връстници можеш да си позволиш и неформална реч. Имат и хиляди обръщения, които използват в ежедневието си.
Общо взето при тях правила и обръщения да искаш Joy.

# 437
Ели,не.Ти каза,че след Дарк няма да е същото.
След ДарК, ще ти се стори много муден Sad

Но ако искаш да разнообразиш от азиатско, можеш да си го пуснеш, с ясното съзнание, че не е ДарК и няма да те зариби толкова. Не е красив сериал.

Аз сега за 7-ма серия съм зарибена, защото се очаква развръзка. Иначе, естестически, сериалът не е кой-знае-какво. Актьорската игра не е ниво, според мен.

НО, ако подходиш с ниски очаквания, може да вземе и да ти хареса пък.

Анньонгхашимникка - Здравейте (уважителна форма)

Това КА накрая на изреченията уважителна форма ли е?

Така ми се набива в главата, като ги слушам, че имам чувството, че постоянно го повтарят това чудо. И даже подозирах, че е или форма на бъдеще или форма на минало време.

То пък било уважителната версия ... hahaha

НИДА също е някаква форма на учтивост. Накрая на изречението често се чува ... бла-бла-бла НИДА ...

Мисля, че кръгчето е "ng" и когато е в началото на думата не се чете.
Да, кръгчето не се чете, то се слага, за да стане сричка.

Например, в Елена, сричките са Е-ЛЕ-НА. Но те не слагат никога само Е като сричка, а добяват кръгче, когато пишат.

Затова става:
엘레나 = Кръгче Е - ЛЕ - НА

В първата сричка, обаче, има още едно Л, което са го написали отдолу. Не знам защо ...

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 15:18 от Elena Pau 663353

# 438
Но ако искаш да разнообразиш от азиатско, можеш да си го пуснеш, с ясното съзнание, че не е ДарК и няма да те зариби толкова. Не е красив сериал.
След Дарк вече нищо не е същото. Smiling Imp
Обаче не очаквах,че Западен свят 3 ще ми хареса толкова,може би,защото е по-човечен Joy

# 439
ГледА ли го?

За мен, този сезон е най-слаб като философия и нови идеи (нищо ново под слънцето, дето да не сме чували за него (Китай, DeepMind, NeuraLink)), но е зрелище. Ела в темата за ЗС, ако искаш ...

Някой да е гледал Searching for the Elephant с Jang Hyuk?

# 440
  • MJF
Аз, аз съм го гледала. Но само толкоз мога да кажа. Нищо не помня. Blush . Като гледам оценката ми в imbd по шестобалната м/у 4 и 4,5. Не повече. Blush

Ей на,  някои бързо с корейския език а аз не съм и сядала BlushWink. Но такива изначално езици с хиляди уговорки и нюанси..... кауза пердута съм за тях. Имат шанс само ако са ми зададени като майчин език такива при мен. Wink. Иначе съм пас. На корейския фонт ми е достатъчно че има няма половин сериал си уточняват имената а и току се уточняват кой от кой е по-голям та да знаят как да му говорят Tired. В някои заглавия туй цялото нещо трае до последния епизод . Всеки път в такива моменти си казвам "добре че не съм корейка" Satisfied

Wise Prison Life
Скрит текст:
Е не можаха да се удържат кор-сецанирстите. ГГ освен че затворник и "убиец" излезе и онкоболен. То има ли какво още да "набутат" в образа?! Освен и да умре. Пепел ми на клавиатурата. На 6-и епизод съм. Поне пуснаха хумор със съкилийниците му.

# 441
И аз съм го гледала,но и аз нищо не помня.Ама чета резюмето и си мисля,лелеее какви неща - наркотици,секс и всичко това в корейски филм.
Ама е едни 144минути,а е възможно да има тай лакорн-и с по-дълги епизоди.
Ако не ти хареса спираш.

# 442
И аз съм го гледала,но и аз нищо не помня.Ама чета резюмето и си мисля,лелеее какви неща - наркотици,секс и всичко това в корейски филм.

Добре почва ... Jang Hyuk e чисто гол под душа ... Flushed

Скрит текст:

Мда, филмът си е секс, наркотици и рок-енд-рол май ...

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 19:41 от Elena Pau 663353

# 443
И аз в групичката на гледалите го без кой знае какви спомени. Трима приятели мъчещи се да се справят с депресиите и зависимостите си. Единият беше зарязан и от това депресиран, вторият май беше секс-манияк и беше женен за сестра му, а третият спеше с жената на втория.

# 444
Егати готиния филм! Абсолютно естестически издържан.

Възхитителна кинематография. Кефи. Не мога да разбера, защо има такъв нисък рейтинг ...

Кинематограф е Oh Seung-hwan.
Режисьор Oh Seung-hwan, но няма много филми.

Чанг Хьок е шизофреник. Супер си играе ролята.

Добре де, тия корейските актьори къде точно учат актьорско майсторство?

# 445
Шо, а аз току-що изгледах днешния Wise Doctor Life - епизод 5 и вече сериозно започна да ми издиша този сериал. Корейска мелодрама.

Скрит текст:
И тук днес имаме рак. Е, как?! Не си само ти с болестите.
То няма да е корейско. Главната героиня с рак на гърдата и сега биопсия. Все "весели" корейски истории, като че ли не стигат тежките случаи в болницата, а трябваше и някой от главните герои да разболеят тежко.
Отделно най-готиният доктор (играе го Ю Йон Сок), който е на 40 години, но е все още девствен. Ще става свещеник, като братята си, но майка му не дава. Поредният досаден образ на аджума, която се меси в живота на отдавна порасналия си син.
И не, това не стига. Имаме и лекарка на 30+, ама тя още дори не се била целувала с никой през живота си. Тая е най-дразнещата патка в сериала. Няма такава глупачка, а е лекар.
Такива смешки, а уж трябва сериалът да е сериозен - все пак лекари, че дори с титла "професор", извършват сложни операции, а образите им като на 12-13 годишни. Чисти и невинни.
Героят на Чонг Кьонг Хо и тук залепен за сестрата на един от главните герои, точно като в Prison Playbook.

Всичко е една каша. Комедия ли е, трагедия ли е? Не се разбира. Манджа с грозде, знаеш ги корейците.

# 446
  • DE
Снощи загледах "Heart of Stone" (2019) http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/15223-heart- … ts#comment-197665  Гост май го е споменавала. Типична тай боза, но ми харесват главните, а и второстепенните си играят добре ролята, но много ме дразня типичните в латино и индийски сериали сцени на две кучки които се гледат злобно няколко минути на фона на драматична музика Grin
Затова с мишката набързо, основно сцените с главните. Продължих да гледам, защото главния много ми напомни друг образ който много обичах преди години. От тези актьори е дето на пръв поглед е много грозноват, но като го видиш в действие и те залепя за екрана. Ако не се прави на лош и нацупен си е направо симпатичен.
Скрит текст:
Силно ми заприлича на Рай Дюпюи от "Никита".

# 447
Силно ми заприлича на Рай Дюпюи от "Никита".
Преди много години обожавах Roy Dupuis ... Типична френска мутра има ...

За езиците и акцентите малко смях ...

Скрит текст:

След малко ще си пусна Dance Of The Dragon ... Видях, че има нисък рейтинг в IMDb ... Значи е хубав hahaha

# 448
Здравейте, момичета! Днес петък ли е, или да?

Скрит текст:

# 449
Бел, този кой беше? Нещо не мога да ги помня ...

Някаква смеска ли е? Европеидни черти има ...

Ама щом казахте, че пак е петък Broken Heart:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт