Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

 • 21 553
 • 485
 •   0
Отговори
# 465
 • Мнения: 5 157
Сега говорих с Оля. Операциите в Бел Медик си текат по план. Точно в момента там са Коледните празници, така че за тези празници няма операции. Но Оля каза, че щом има назначени дата, значи доктора си е предвидил дадите и операциите и работи, а вече има дати за януари.
petiazkв темата има описани точно операциите на Момчилов. Ти сама ще направиш твоя избор, ние тук си пишем, разказваме и съветваме. Но избора е на твоето семейсто. Аз лично не бих избрала д-р Момчилов. Има много подробно описание защо. Моля те изчети подробно темите назад 6-7. Отдели време, ако трябва ги препрочети. Там има толкова много информация, мнения и обосновка.
Има много случаи на деца оперирани от Момчилов уж с лека хипоспадия, които стигат до 3-4 операции.
Иначе най - подходяща възраст казват, че е около 1.7 г. Но и по - късно не е проблем. Третата операция на синът  ми е направена на 9 г.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 22:33 от marychery

# 466
 • Мнения: 2
Здравейте! До момента следях темите като наблюдател и събиращ информация родител на дете с диагнозата Хипоспадия. Днес се включвам, за да споделя нашата история съвсем синтезирано. Разбрахме за диагнозата по време на преглед при доктор Пеев (заведохме синът ни на 6 месеца на преглед при уролог по препоръка на педиатъра). Д-р Пеев ни даде амбулаторен лист, където беше написал Хипоспадия-неопределена (защото не успя да установи видът по време на прегледа) и каза да отидем отново след като детето навърши година, за да забели пенисчето и да насрочи дата за операция. Той сподели, че операцията не е лесна, на пръсти се брояли лекарите, които мога да я извършат в България и той бил един от тях. Около седмица бях в шок и си задавах въпроса, защо точно моето дете трябва да преживее подобна операция, след тази седмица се мобилизирах и започнах да събирам информация. Тук е момента да благодаря на всички, които са споделили детайли от личните си история, гмурнах се във всяка една от тях, също така се информирах и за правото на ТЕЛК (подадох документите около две седмици след прегледа при Пеев). От тогава до момента водих комуникация с доктор Джинович, имахме намерение да направим операцията през есента на 2020 (тогава синът ни навърши 1г.7м.), но предвид COVID 19 и финансови съображения взехме решение да е тази година. И така преди два дни с доктор Джинович определихме дата 31.03.2021 за операция на сина ми Максим. Макар, че изчетох всички теми имам своите въпроси, ще се радвам да споделите.
 1. Доктора писа ли ви колко време ще е престоят в Белград при уточняване на датата за операция? в нашата комуникация не е споменал, аз го отправих като допълнително питане, но все още нямам отговор. Този детайл ми е необходим, за да знам от коя до коя дата да резервирам апартамент. Стандартна ли е продължителността на престоя за всички оперирани от Хипоспадия?
2. Писах и на Олга (на вайбър и на мейл), но и от там все още нямам новини. Има ли възможност да резервирам апартамент при Олга онлайн или трябва да е в комуникация с нея?
3. Ще се нуждаем от AN***CTIM, който да мажем два пъти дневно месец преди операцията (такива са указанията от д-р Джинович). Към момента все още търся контакти във Франция/Сърбия и Германия, от където да го закупя, но ако има родители с приключили операции, които имат останало количество за едно дете, ще се радвам да го закупя от тях.
За финал, благодаря още веднъж на всички, които помагат на новосбъскали се родители с диагнозата Хипосладия да вземат максимално информирано решение къде да оперират детето си! 

# 467
 • Мнения: 5 157
Здравей Ralitsa,
 Ще започна по реда на  въпросите ти.
 1) за хипоспадия престоя в Сърбия е около 14 дена. Поне доктора така пише. Но от опит бих ти казала да предвидиш поне един ден преди операцията, това е деня в който ще се срещнете с педиатър и той ще оцени здравното състояние на детето. Престоя в болница е 1 ден или около 24 часа.  След това оставате в наетата квартира за още 14 дена. През този период ще ходите на превръзки в болницата и д-р Джинович или асистентите му ще следят детето. Децата обикновено са с цистофикс - катетър който излиза през коремчето и малък стенд в пишлето. Цистофикса и стенда се премахват на 14 ден след операцията. През тези 14 дена детето ще пие и Антибиотик. Предвидете си и следващия ден за всеки случай. Така ще сте по спокойни, и ще имате време да видите как пишка детето и всичко наред ли е.
По т. 2) на Олга можеш да пишеш на имей. В началото на темата има линк към апартаментите на Бг език  както и календар и възможност да видиш за вашите дати има ли свободен такъв. Ако всичко е заето, в темите назад има линкове на апартаменти на частни лица. Оля също може да ви насочи. Цените в района са еднакви.  Всички апартаменти са позиционирани на около 5 мин. пеша от болницата.
За кремчето, мисля че някоя майка ще ти пише, на която и е останало.
Що се отнася до Пеев, прав е, че операцията е сложна и изисква голямо майсторсто. Нещата изглеждат не осбено сложни, но всъщност са много сложни. Аз съм писала достатъчно назад, и мисля да се въздържа от послвдващи коментари.
Ако имаш и други въпроси пиши.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 01:03 от marychery

# 468
 • Мнения: 168
Относно Пеев, на нас ни каза, че видът хипоспадия е много лек - коронарна и че само той и още 2-3 лекаря в България правят такива операции. Беше много самонадеян, показа снимки от негови операции. Всички казваха, че е нищо и никаква козметична операция, но се оказа, че изобщо не е така. За Момчилов има коментар - бях изчела доста негативни коментари, а и бях свидетел на много арогантно поведение от негова страна към притеснени родители на детенце. За крема мисля, че едно момиче имаше, пишете ми на лично да ме подсетите да я питам Simple Smile

# 469
 • Мнения: 22
По въпроса на Ralitsa за престоя, мисля че зависи от вида на хипоспадията. При нас понеже е пеноскротална и ще са 2 операции, доктора ми беше писал различен брой дни престоя за едната и за другата операция.

# 470
 • Мнения: 5 157
По въпроса на Ralitsa за престоя, мисля че зависи от вида на хипоспадията. При нас понеже е пеноскротална и ще са 2 операции, доктора ми беше писал различен брой дни престоя за едната и за другата операция.
Да това пропуснах да кажа, че при необходимост от две операции, първата обикновено е с по кратък престой, около 10 дена, втората е по - сериозна и изисква по - дълъг престой  - 14 и повече дни, според състоянието на детето, а при тежките урологични аномалии, престоя е + 21 дена.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 10:26 от marychery

# 471
 • Мнения: 52
Моето дете е със скротална хипоспадия и сме минали първата операция. Но се наложи при него до махнат катетъра не на 10, а на 12 ден. Така че оставете си резерва от два-три дена при престоя. Докторът или Богдан могат да прегледат детето и след махане на катетъра, няма да откажат.
А и ако сте на квартира при Оля и решите да си тръгнете по-рано, тя ще ви върне пари. Пишете й на мейл, на вайбър не отговаря. Препращайте мейла няколко пъти, защото тя е доста заета.

# 472
 • Мнения: 2
Здравейте! За по-малко от 24 часа имам решение на моите въпроси.  Marychery ме свърза с дама, която ми предложи крем безвъзмездно. Междувременно и Оля ми писа, запазин 16 нощувки (един ден преди операциятаи ден след свалянето на катетъра).
Благодаря на всички, които споделиха мнения и съдействаха!

# 473
 • Мнения: 83
Здравейте! И при нас има развитие. Операцията ще се състои на 15.03.2021 г., с уговорката да следим ситуацията с коронавируса. Запазихме си апартамент за 16 нощувки, благодарение и с препоръките на друга мама от форума. Снабдихме се и с гелчето, отново благодарение на форума, за което изказвам големи благодарности. Въпросът ми е относно мазането с гела - наблюдават ли се някакви странични - раздразнителност, безспокойство, агресивност, нервност. Имам подозренията, че при нас мазането ще е доста трудно, както е и с всяко даване на лекарство - доста гонене и залъгване трябва, за да изпие обикновен сироп за кашлица например. Как успявахте да залъжите мъниците, за да ги намажите по-лесно и безопасно?

# 474
 • Мнения: 52
В началото мазането ще е трудно. Като сложите гел на пръста си духвайте леко, за да се изпари малко спирта. Използвайте ръкавици. Ще го боли и ще плаче. Ще му е некомфортно, ще получава ерекция. Аз успях да го прилъгвам с детски филмчета и песнички, със солети или бисквита, с някоя играчка. Ще има гонене и криене, но ще посвикне, ако го направите рутина и го можете по едно и също време.

# 475
 • Мнения: 73
За преминаване на сръбската граница от днес не се изисква PCR-тест (поне, ако някой има със себе си допълнителен придружител, може да не прави и на него):
https://coronavirus.bg/bg/news/1142

# 476
 • София
 • Мнения: 4 623
И ние вече имаме дата 24Април(събота), някой друг имал ли е дата събота? .
Сега съм в търсене на кремчето Анд.. , бях получила преди месеци от друга майка Тест... , но го предадох нататък, защото се забавихме и поотложихме. Ще платя каквото е нужно. Хем ни олекна, че вече имаме дата, хем се насметох.
Всичко съм чела и всичко забравих.

Редактирам- доктора ми писа пак, объркал е датите, не оперира в събота. На 21 ще сме.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 16:19 от trikitil

# 477
 • Мнения: 168
И ние вече имаме дата 24Април(събота), някой друг имал ли е дата събота? .
Сега съм в търсене на кремчето Анд.. , бях получила преди месеци от друга майка Тест... , но го предадох нататък, защото се забавихме и поотложихме. Ще платя каквото е нужно. Хем ни олекна, че вече имаме дата, хем се насметох.
Всичко съм чела и всичко забравих.

Редактирам- доктора ми писа пак, объркал е датите, не оперира в събота. На 21 ще сме.
Пиши на lyn lyn за кремчето Simple Smile Успех!

# 478
 • Пловдив
 • Мнения: 10
Здравейте, бихте ли ми казал и какви точно снимки и клипове трябва да се изпратят на Др Джинович?Освен обяснение за вида на хипоспадията и общи други по важност неща друго какво пишете в писмо до него, за да ви насрочи дата? Благодаря

# 479
 • София
 • Мнения: 4 623
Аз изпратих снимки показващи състоянието на пишлето, от различни ъгли снимах, ако детето позволява може би едно клипче от близо също ще е от полза.Тъй като има при него лека кривина, се постарах да го снимам и в ерекция където ясно се вижда тази кривина и е добре изразена. Първия път писах  диагнозата на бг доктора, която се оказа погрешна. В писмото директно пиша, че искам той да оперира и да обсъдим дата за операция.

Общи условия

Активация на акаунт