COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 450
Отворете Конституцията и четете - думите война, военно или друго извънредно положение са споменати в един и същи член,
https://www.parliament.bg/bg/const
четете членовете, потърсете по дума извънредно

Няма какво да търся. За разлика от Вас съм с юридическо образование и Ви казвам да спрете да пишете глупости.

# 451
Изхвърляте ли ползваните ръкавици като се прибирате?
Ръкавиците могат съвсем спокойно да се ползват многократно. Вирусът не преминава през кожата, а през уста, очи, нос. Може да се заразите ако пипнете фомити и след това си пипате очите или устата. Дали ще ги пипнете с голи ръце или с ръкавици е все едно. Ако сте болни обаче, ръкавиците ще предпазят да не оставяте чрез потта си вируси насам-натам. Достатъчно е след като се приберете да измиете ръкавиците със сапун, той отмие и унищожи евентуални вируси. Също така може да ползвате ръкавиците докато търкате с разни дезинфектанти.

# 452
Болния във Варна циганин ли е? Сигурно ли е?

Кой го е дефинирал като циганин? Щаба ли?
То отдавна ни е ясно, че циганските махали ще са червени зони.

# 453
Чл. 57.
(1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.

# 454
"Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26-27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня. Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане. "

Хора - спрете се - няма такава дезинформация. Какава е температурата в човешкото тяло?!? Какви 26-27 градуса ви гонят? Да не сте пингвини> Ми той жив-умрел короната ако го налапам - имам къде 36.7 температура Simple Smile хе хе

# 455
  • София
Oчевидно грешна визуализация, 13 случая тествани в София са свързани с купона в Лом.

# 456
  • Другата България
Още веднъж искам да призова хората да подават сигнал за хора, пристигнали от страни с доказани много случаи на коронавирус и не спазват карантина, ходят на работа и т.н. Също така за семейни и всякакъв тип други сбирки. За работодатели, които не позволяват на видимо болните си служители да си вземат болнични или не им разрешават хоум офис, ако има такава възможност. За голямо струпване на хора в даден магазин. Също така може да подавате сигнал и за спекула с цените в дадени магазини и аптеки. Бъдете конкретни в подадения сигнал за местонаходението на дадения проблем, за да бъдат взети бързи мерки. Подавайте сигнал на 112, РЗИ или МВР.
Отново призовавам да не пишете подвеждаща информация тук, която се чете от много хора.
От вчера тел.112 е превърнат в кошче за душевни отпадъци, буквално и преносно. Кой за каквото се сети, звъни там, и когато операторите логично отговорят, че не могат да съдействат по този въпрос хората отсреща започват да обиждат, да крещят, да казват къде са го чули или прочели, и става наистина карамбол. Никога досега, вкл. и сега там не са се приемали сигнали за болднатото в горния пост. Как точно си представяте службите, на които се предават сигналите да накарат работодател да пусне служителите си хоум офис или да разреши болнични? Как си представяте и на кого да се обадят работещите със слушалките на ушите за спекулата в аптеките? В магазините? Има и други органи в държавата, за работодателите е ИТ, за болничните и лекарите е ЗК, за спекулата са НАП и КЗП, всички имат електронни сайтове, ако не искате да ходите на място пишете, прекрасно разбирам, че е най-лесно да набереш трите безплатни цифри и да се обадиш за всичко, което и от което не си доволен в момента, но този телефон не е лампата на Аладин, нито е панацея за всички проблеми, които в момента са хиляди, свързани със създалата се обстановка. Моля ви, помислете, че докато целокупното население звъни за щяло и нещяло, ама наистина за всичко, което на хората им мине през ум /вкл. и за това, че понеже са се презапасили с лекарства са изхарчили парите си и няма с какво да изкарат до заплата/, то има хора, които наистина имат нужда от помощ, медицинска основно, за състояния, които нямат общо с коронавируса. Всеки ден хора /и много млади такива, деца/ получават инфаркти, инсулти, деца с епилепсия получават гърч, други деца неволно се самонараняват, падат, стават тежки катастрофи по пътищата, горят автомобили, къщи.....и пострадалите нямат възможност да се обадят, защото линиите са претоварени именно от хора, които питат може ли баничарницата да работи и защо в аптеката на Марешки аспирина е с 0,20 ст. по - скъп от този в аптека "Санита". Говорим за толерантност, говорим за това да си помагаме и да сме съпричастни. Не говорим да неглижираме проблема, проблемите.
Къде мога да сигнализирам за тия, които се върнаха от Испания и се разкарват къде ли не?
Не знам точния им адрес?
На 112. А знаете ли данни като имената им например? Ако не сте от голямо населено място, предполагам няма да е трудно да ги открият.
И това не е точно така. Отново подвеждаш.
Подават се сигнали само когато се знаят имената и адресните данни на лицата, неспазващи карантина. И си ги видял лично, че не я спазват. В момента органите на МВР са толкова претоварени, че сигнали от рода на "обади ми се братовчедка ми от Долно Нанагорнище, че брат на съседката ѝ си е дошъл от Испания и се разкарва навсякъде" не се проверяват, те дори не се приемат. И после разбира се МВР ще са виновни, че не са си свършили работата. А не някой, който "се чувства длъжен" да се обади за нещо, за което не знае...нищо. Обаждайте се, важно е това с карантината, но бъдете точни и конкретни.

# 457
Болния във Варна циганин ли е? Сигурно ли е?

Кой го е дефинирал като циганин? Щаба ли?
То отдавна ни е ясно, че циганските махали ще са червени зони.
Ами аз чак вчера чух от Каракачанов за случаят с хората от Лом.Каза:Събрали се в гетото да празнуват.

# 458
  • тук-там
Тук може да видите по обратен ред: при Х починали, колко са реално заразените:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca

# 459
Цитат
https://nova.bg/news/view/2020/03/14/281330/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-% … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

За който изпусна брифинга от 20:00

След този брифинг съм убедена, че ген. Мутафчийски е следял първата тема в бг-мама. Евала за речта!

# 460
Аз близките седмици ще пазарувам само от малки магазинчета и аптеки, където няма много хора. То и без това така ми се е стегнало гърлото, че не мога да разбера тези вагони с храна как ги преглъщат някои. Минавам с по две-три хапки и вода, не ми се мисли за големи трапези

# 461
  • София
Радев най-накрая пусна полата на жена си и се появи, но с тези заучени фрази, писани от ПРите му, ще ме приспи.

# 462
Аз лично ще карам със запасите от хладилника. Като свършат ще го мисля. Смятам изключително глупаво точно в момента да се редя на опашки по магазините.

# 463
Вече и Бойко изглежда уморен... До преди няколко дни беше свеж като морков.

# 464
Скрит текст:

Скрит текст:
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/
Поредният "математик", посветил се на това да успокоява народа с неговата "математика". Моля те, не бъди голословен, а кажи нещо и за грипа. И след като толкова много обичаш математиката, ето ти една задачка-закачка:

При 7,5 милиарда население, 3% смъртност и ако се разболеят 70-80% от населението, колко потенциални жертви прави това?

И още една допълнителна задача. Каква част от тези потенциални жертви са хора над 60 години?

"Като мухи" е съвсем точно определение.

Еди ственото сигурно число тук е 7.5 млр население другото е спекулация. Не зная дали съм "поредния математик", но дори по допус атия от Вас хипотетичен и кошмарен сценарии жертвите ще са около 180 млн., като тези над 60 ще са около 75% или в цифри 135 млн.

При естествен глобален прираст около 105 млн на година - да ви видим математиката на вас - за колко време ще се "съвземем"? м?

Хайде ако обичаш не измествай фокуса. Нито този, нито други вируси са представлявали заплаха за нашия вид, ние тази игра я играем от милиарди години, така че това не е стояло на дневен ред, а дали и колко хора могат да умрат.

Въпросът е, че има хора като теб, които с лека ръка махат пред възможността за една година да умрат стотици милиони хора при пандемия, повече отколкото от война. И ни успокояват с това, че к'во толкова, нали няма всички да умрем, значи е ОК или вижте тук "само" 5000 са умрелите досега, ами то от грип умират повече и прочие алабализми. И после защо имало пътуващи, празнуващи, разнасящи вируса по всички краища на света.

И накрая, на теб възрастните(и не само) ти роднини и приятели ако не са ти мили и ако смяташ, че ще "се съвземеш", замествайки ги с нови хора, то за много от нас не е така. И ще се борим за всеки един живот докрай.

Общи условия

Активация на акаунт