COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 306
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, освен сухата кашлица знае ли се нещо свързано със сухото гърло, дали е като симптом. Гърлото ми е постоянно сухо, дори да пия непрекъснато топла вода?

Температура?

В понеделник отиди в Рамус да се изследваш.

# 526
Аз мисля, че църквата трябва да понесе отговорност за това безумие. Към тях да се обърне Мутафчийски, не към тези, които си стоят кротко пред телевизора.
Не им трябва Мутафчийски, той, човекът към всички се обърна достатъчно, безумие е това. Затварят офиси и предприятия, магазини, храмовете защо са отворени? Хиляди пъти казаха да не се пипаш с ръка по лицето, тия тук целуват целувана кой знае от кого икона. Като са вярващи, не е задължително в храм да висят, и вкъщи могат да се молят, никой не им забранява да вярват.

# 527
Преди малко ми пише фризьорка в месинджъра. Нейна позната се е върнала от Италия преди седмица и иска да отиде в дома на фризьорката за подстригване.  Думите били "Какво сте се панирали, нищо няма в Италия". Flushed
Посъветвах да съобщи за това поведение.

Аз не съм от паникьосалите се, но наглостта на някои хора е изумителна. Flushed
Да, доста българи от Южна Италия така мислят и говорят. И хората тук се успокояват и почват да дават и на другите акъл, как това било само заради парите от еврофонда и такива глупости......

# 528
Нещо повече, аз предвиждам наплив към църквите - много хора стават удивително вярващи, като се изправят пред заплахи...

За съжаление. Тази заплаха е свързана и със здрав разум. Бог как да ти помогне като целуваш едно стъкло със все 1000 идиоти като тебе.

# 529
Бла блааа

Чакам КОНКРЕТНИ мерки аз. Конкретни...

Всички държавни учреждения ли ще работят не разбрах ?
Не са давали инфо за намаляване на работата или облекчаване на държавните учреждения хоум офис или каквото и да е. Всичко май трябва да работи.

# 530
  • Bulgaria
Скрит текст:
Вчера ми се наложи да подам сигнал. След като се обадих на РЗИ, те ме свързаха с някаква друга институция, която също ми каза, че не знае към кого да се обърне. И в крайна сметка единственото място, на което можех да подам сигнал беше 112 и те да го предадат към съответната институция. Разбира се, че за различните ситуации се звъни на различен номер. Но в момента си прехвърлят топката и дори институциите не са много наясно кое и къде трябва да се подава.
Наложи ти се да подадеш сигнал къде? И за какво? В РЗИ или на 112? Не питам за подробности, а за това към коя "съответна институция" е предаден сигналът ти от 112.

Ами казаха ми, че трябва да се свържа с БАБХ, пробвах, но те нямат дежурен на телефон. В краен случай сигнала ми е пренасочен към МВР, а аз преди това се опитах да звънна на 2 техни номера без успех. Сигналът беше свързан с липсата на ограничение, пропусквателен режим и трупането на хора в големите вериги. Е, явно в цяла България е имало ефект, след като от днес вече са оставени само толкова колички, колкото хора имат право да влязат.
Точно така. Този сигнал, за струпване на много хора на едно място /не само пред големите хранителни вериги, а където и да е било другаде/, е за 112. И се предава на МВР. Не на РЗИ, не на БАБХ. На МВР, полиция отива и ако е вярно, първоначално се прави предписание, при последващи нарушения се затваря.
Аз говорех конкретно за призивите да се звъни за това, че работодателите не пускат хоум офис и не признават болнични, както и за спекулата в аптеките и магазините, мислех, че стана ясно. Затова и го болднах в предишния пост. Това не са сигнали за 112.

Всеки ще трябва да прецени точно към коя институция да се обърне във всеки различен случай. Това са трите най-разпространени. Разбира се, че ако работодателят ти отказва да те пусне болничен няма да звъннеш на 112. Но това не означава, че не трябва да се подават сигнали.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 12:51 от bubanka

# 531
  • София
Какви са новите мерки, къде мога да прочета?
И последно - за ибопруфена какво се оказа - фейк или истина?
Не знам фейк ли е или истина, ама нурофена така или иначе не лекува инфекциите. Парацетамола и аналгина вършат същото- обезболяват и свалят температурата. Вместо да се тормозим по-добре да пием аналгин и парацетамол и това е. И без това Нурофена мен ми докара малко след първото пиене тежък гастрит и я докарах до гастроентеролог и предупреждение повече да не пия несецифични противовъзпалителни освен ако не са изписани от лекар и в комбинация с понижаващи стомашната киселинност.

# 532
Тази сутрин от Метро Пловдив - видях двама души на кръст с маски, с ръкавици никой. Само персонала. Хората се правят, че не им пука. Една ОЧЕВАДНО болна жена със подути зачервени очи и нос, кашляше като магаре - без маска, без шал, без нищо. Пазаруваше с мъжа си. Направих им забележка от 5 метра - да сложат по една маска поне - те само ме изгледаха като телета - никаква реакция. Предлагам и на входа на магазините да мерят температурата - един такъв термометър е 50 лв. - всеки магазин може да си го позволи!

# 533
Скрит текст:
Преди малко ми пише фризьорка в месинджъра. Нейна позната се е върнала от Италия преди седмица и иска да отиде в дома на фризьорката за подстригване.  Думите били "Какво сте се панирали, нищо няма в Италия". Flushed
Посъветвах да съобщи за това поведение.

Аз не съм от паникьосалите се, но наглостта на някои хора е изумителна. Flushed
Да, доста българи от Южна Италия така мислят и говорят. И хората тук се успокояват и почват да дават и на другите акъл, как това било само заради парите от еврофонда и такива глупости......

Ас бих я репортнала тая нагла жена на властите. Аман от такива, ей.

# 534
Природата не знам дали си знае работата..Оцеляват най-силните физически .Не най-интелигентните примерно, или най-добрите,или най-талантливите..

Оцеляват най-приспособимите, не най-силните според Дарвин.

# 535
Някой от вас опитвал ли е да пазарува хранителни продукти днес в София? Каква е ситуацията? Кварталните магазинчета не работят в неделя, а вчера бяха обрани. Решихме да не се поддаваме на масовата истерия и пропуснахме традиционното петъчно пазаруване. Но ако не го направим днес рискуваме домакинство от 6 души да останем буквално без храна.

# 536
Malaysia reports 190 new coronavirus cases, most linked to mosque event

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-malaysia-i … m_source=facebook
Не ходете да целувате икони по възможност

# 537
  • Другата България
Всеки ще трябва да прецени точно към коя институция да се обърне във всеки различен случай. Това са трите най-разпространени. Разбира се, че ако работодателят ти отказва да те пусне болничен няма да звъннеш на 112. Но това не означава, че не трябва да се подават сигнали.
В предходен пост ти твърдеше точно това. Затова исках да го уточня. Ако не съм разбрала правилно, моля за извинение.
Върнах се и прочетох отново -
Цитат
Подавайте сигнал на 112, РЗИ или МВР.
, това казваш.
За въпросния казус с работодателите нито на едно от трите места не се подава сигнал.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 12:57 от Merri_An

# 538
Скрит текст:
Тази сутрин от Метро Пловдив - видях двама души на кръст с маски, с ръкавици никой. Само персонала. Хората се правят, че не им пука. Една ОЧЕВАДНО болна жена със подути зачервени очи и нос, кашляше като магаре - без маска, без шал, без нищо. Пазаруваше с мъжа си. Направих им забележка от 5 метра - да сложат по една маска поне - те само ме изгледаха като телета - никаква реакция. Предлагам и на входа на магазините да мерят температурата - един такъв термометър е 50 лв. - всеки магазин може да си го позволи!

Защо не викнахте полиция? Такива от забележка не разбират. Думи като съвест и правилно са им извън речника.

# 539
Това с църквите е безумие! Къде им е акъла на тези хора?

Общи условия

Активация на акаунт