COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 208
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 585
Доброто от тази форсмажорна ситуация е, че бълг. образование най-сетне откри онлайн обучението. Можеше да се реформира по-рано за деца с хронични и специфични заболявания.
По закон децата до 18 г, нямат право на акаунт, но към момента такъв е необходим за платформата. Моля някой с опит и знания да се вкл. с разяснения. Предварително благодаря.

# 586
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
Българинът изведнъж се сети, че го е грижа за възрастните хора... Добре, че дойде вирус, който ги поваля като мухи, че да се сетят някои, че имат майки и бащи... Управляващите визирам, за тези в темата, които ще се припознаят в думите ми..

Какви изрази... "като мухи"... За цял свят (7.3 млрд.) са починали 5,800. За сведение - само от началото на годината прираста в планетарен мащаб (новородени-починали е 16.6 млн! Пак да призова за повече спокойствие и подбор на фрази.

Ето, за да съм голословен https://www.worldometers.info/bg/
Поредният "математик", посветил се на това да успокоява народа с неговата "математика". Моля те, не бъди голословен, а кажи нещо и за грипа. И след като толкова много обичаш математиката, ето ти една задачка-закачка:

При 7,5 милиарда население, 3% смъртност и ако се разболеят 70-80% от населението, колко потенциални жертви прави това?

И още една допълнителна задача. Каква част от тези потенциални жертви са хора над 60 години?

"Като мухи" е съвсем точно определение.

Еди ственото сигурно число тук е 7.5 млр население другото е спекулация. Не зная дали съм "поредния математик", но дори по допус атия от Вас хипотетичен и кошмарен сценарии жертвите ще са около 180 млн., като тези над 60 ще са около 75% или в цифри 135 млн.

При естествен глобален прираст около 105 млн на година - да ви видим математиката на вас - за колко време ще се "съвземем"? м?

Хайде ако обичаш не измествай фокуса. Нито този, нито други вируси са представлявали заплаха за нашия вид, ние тази игра я играем от милиарди години, така че това не е стояло на дневен ред, а дали и колко хора могат да умрат.

Въпросът е, че има хора като теб, които с лека ръка махат пред възможността за една година да умрат стотици милиони хора при пандемия, повече отколкото от война. И ни успокояват с това, че к'во толкова, нали няма всички да умрем, значи е ОК или вижте тук "само" 5000 са умрелите досега, ами то от грип умират повече и прочие алабализми. И после защо имало пътуващи, празнуващи, разнасящи вируса по всички краища на света.

И накрая, на теб възрастните(и не само) ти роднини и приятели ако не са ти мили и ако смяташ, че ще "се съвземеш", замествайки ги с нови хора, то за много от нас не е така. И ще се борим за всеки един живот докрай.

Чакай сега - цифрите са твои, мило дете - не мои. И са апокалиптични и измислени. Нищо такова няма да се случи. Повече от 20-30 хил едва ли ще умрат - ако говорим сериозно. Ето ти от Китай - те го преодоляха: 1.41 млрд население, 80,844 хил (САМО!) случая - 3,200 починали. Екстраполирано за България - 7.5 млн население (силно оптимистично) излизат 42,750 заразени и максимум 1,282 починали.

И се дръж малко по-сериозно - не съм на 20се ни на 30се. ти сметни от 7.5 млн какъв е шанса точно ти или близките ти да умрете и продължавай с паниката.

п.п. Изобщо не казвам, че не трябва да спазваме карантината, нито да се държим като неандертлци, но трябва безпристрастно да си дадем сметка какво следва и колко ще сме засегнати. Като гледам нивото - няма да отварям дума за икономиката.

Цифрите не са мои, а са на проф. Константинов, Ангела Меркел, британското правителство и т.н. И ако обичаш не ми обяснявай за Китай, аз когато съм следила ситуацията в Китай и знаех, че предстои пандемия, ти сигурно не си знаел какво е това коронавирус. Знам много добре китайците как го преодоляха това нещо, там полицията биеше всеки, който е на улицата без маска, а хората бяха буквално заключвани по къщите.

Аз също не съм на 20 и за твоя изненада мога да чета, мога и да смятам, така че айде нема нужда от твоето "успокояване" бас ловя зад което сигурно стои бизнес, който губи пари, затова е и този рев. Се ла ви, всички ще изгубим пари, на някои обаче животът ни е по-мил.

# 587
  • България <3
Някой знае ли дали е имало официално становище от Мутафчийси по повод симптомите на зараземите в Сф, Плевен и тн, които са хоспитализирани? Не тези без симптоми или с пневмония, а примерно момчето на 27, което беше определено като "средно-тежко"? Знам,  че циркулира пневмония, кашлица и температура онлайн, но нещо ми се върти в главата, че на един от брифингите се спомена кихане и хрема, което не го дават като симптом в чуждестранни сайтове. За колко дни се развива и след колко време са се оправили болните?(май в Бг още няма което значи че не е седмица). Малко ми се губи инфо по този въпрос за случаите в България.

# 588
  • София
От коя църква са снимкте? От къде се сдобихте с тези снимки? Ведната сигнализирайте органите на реда!

# 589
Здравейте, освен сухата кашлица знае ли се нещо свързано със сухото гърло, дали е като симптом. Гърлото ми е постоянно сухо, дори да пия непрекъснато топла вода?

Температура?

В понеделник отиди в Рамус да се изследваш.

Температура преди два дни имах 36.9. Вчера и днес е около 36.5

В Рамус платен ли е тестът и каква е цената? Аз съм от Варна

# 590
...
Давам него и комшиите като добър пример. Simple Smile Не е трудно.

Не, бе, човек! Напиши това конкретно населено място, за което говориш!! Какво ми трябва на мен как се казват баба ти и дядо ти! Щом ще е конкретно, ми нека да е конкретно.
Аминка, по-спокойно, за какво ти е името на селото, в което правилно се грижат за възрастните си роднини?
Само вижте ненормалщини от сутрешните служби
Скрит текст:

Нямам думи. Преди няколко дни с колегите се възмущавахте как иранците ближат някакъв олтар. Явно съм имала прекалено големи очаквания от нашите съграждани. Полицията трябва да се намеси.

Ако трябва - ще се намеси. Служителите от Църквата също би следвало да следват Заповедите на МЗ, както всички граждани. Ако не се следва, да се подаде сигнал е редно. Тука не бива да дискутираме кой е прав и кой крив - вярващия или невярващия. Има си протоколи. Следват се. Не се ли следват - сигнализира се.

# 591
В Иран + 1209 нови случая /общо 13 938/, + 113 смъртни случая /общо 724/, + 251 излекувани /общо 4 590/

Малко бакалска математика, но
- 724 от 13 938 е 5.19% смъртност за сега
- 4590 от 13938 е 32.93% излекувани
- за 61.87% от населението още нищо не се знае. 13938-4590-724=8624

Обаче, АКО се запази същият тренд:
- 5 от всеки 100 ще умрат
- 33 от всеки 100 ще оздравеят
- за останалите не се знае

Но, в Иран е 18 градуса, постоянно високи температури, а в България е 4 и променливо.

# 592
Къде мога да видя в Италия на 7-8 ден колко случая имаха?

# 593
  • гр. София
В Рамус теста е 120лв, но се прави само на едно място в София.

# 594
На Тесла, който писа по повод на моя пост, че коя съм аз да наричам вярващите малоумници, предлагам да отиде и той да целува икони и ръце, и да се прегръща с вярващите. Имам право да ги наричам така, щом застрашават живота на семейството ми. Откъде да знам с кого се срещам на улицата и в автобуса. Можеше БПЦ да създаде адаптирани правила, без да накърнява религиозните чувства на вярващите. В Италия вече е направено, да не би там да са по-малко религиозни?

# 595
  • Пловдив
Какво очаквате от Православната Църква? Да промени своите вярвания? Да измени на себе си??? Много малко познаваме своята религия, официална за нашата страна.
С целуването на икони предполагам, че може да се направи компромис. С причастието - не!
Доколкото чух в 120 мин по БТВ днес гост ще бъде духовник. Полезно ще е да го гледаме.

# 596

Дано имат идея как да не стане струпване, защото ще е тъпо някой да се зарази докато чака.

# 597
  • София
Скрит текст:
Здравейте, освен сухата кашлица знае ли се нещо свързано със сухото гърло, дали е като симптом. Гърлото ми е постоянно сухо, дори да пия непрекъснато топла вода?

Температура?

В понеделник отиди в Рамус да се изследваш.
Температура преди два дни имах 36.9. Вчера и днес е около 36.5

В Рамус платен ли е тестът и каква е цената? Аз съм от Варна
Моя пост защо така удобно го пропусна? Или викаш ако ти си болна, м@йната им на другите, важното е аз да си реша проблема? Само, че ако нямаш ковид19, и се скупчиш с други умници мисле
и като теб пред лабораторията, имаш реален шанс да си го "хванеш"!

# 598
  • София

Дано имат идея как да не стане струпване, защото ще е тъпо някой да се зарази докато чака.

Струпване няма да стане, защото на "подозиращите и притеснените" не им се дават 120 лв. Искат някой да ги приеме в болница и да ги обгрижи безплатно. Нищо, че по всяка вероятност нищо им няма.

# 599
  • София
Да, това очаквам от БПЦ! Да се съобразява с текущото състояние на нещата, ако миряните са й важни! Ако ли не, все повече хора ще се отдръпват. Аз съм християнка, но не мога да се съглася със закостенялостта на нашата църква. Ако трябва и с причастието ще направят компромис - каквото може да е за еднократна употреба, да има пропускателен режим и всичко, което решат, че може да се направи. Нали трябва да са водачи на миряните, да прояват отговорност!

Общи условия

Активация на акаунт