COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 021 266
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 375
За мен лично трябва да се затворят границите за всички влизащи, които не са БГ граждани. БГ гражданите, които влизат в страната, задължително да се изолират за 14 дни. Както и забрана на БГ гражданите да напускат страната.

Извинявам се, но това е тъпо предложение. Много страни обновиха правилата за влизане в страната, не забраняват на чужденци да влизат. Просто по закон ги слагат 14 дни в карантина на техни разноски.

# 376
Някой има ли инфо за жената от София , която с мъжа и ги разкарвали от болница в болница?

Аз продължавам да смятам, че тези фантасмагории са родени от човек с болни фантазии. Чакам да назове профила на мъжа за да се извиня...
Мисля, даже Карбовски го беше споделил.

# 377
Здравейте,

Опитвам се да открия мнение от предните дни за коментар, в който някой беше споделил за софтуер, който дава представа за реалния брой болни на база данните за регистрираните в момента случаи...

Не успявам да го открия с търсачката..

https://www.worldometers.info/population/
Това да не е?

# 378

Щото и тези, които пишем приложенията сме под стрес и не много продуктивни. За едно такова приложение - дори да има пари си трябва поне месец в писане, тестове, внедряване и после - разгласа - не става светкавично, а в БГ - ептен Simple Smile Когато поръчката идва от МВР - сложи още 2-3 месеца бюрокрация

А ако си купим лиценс за приложенията от Китай и Тайван и само ги преведем пак ли ще е месец, а?

# 379
Дано поне като обявяват какво ще и какво няма да работи - да изброят точно, а не да е отворено на интерпретации. Например ветеринарите са лекари - дали могат да работят. Добре, че поне правихме ремонт скоро и имаме резервни кранчета и всякакви материали, ако нещо протече.
 Дали би имало спешни екипи от електро и вик в случай на аварии като не работят водопроводчици и електротехници, че не върви ако на някой му се спука тръба да седи 2 седмици без вода.

# 380
Мама Нана, по-добре да работят всички хранителни магазини, така няма да се струпват хора и ще става по-бързо.
Да и това е вярно, но едни и същи хора обикалят като ....
Не знам , кое е по добро, явно страховете ми пречат да мисля рационално.

# 381
Това споделено от лекар във фейсбук. Не е лъжа и в профила си го е публикувал, лекар е , бе изобщо пълна проверка направих.
Скрит текст:
Та...лекарите нямат защитно облекло и се страхуват. Прави са, Май сме единствената държава , която не осигури защита на медиците. Чета обаче и че много доброволци са се записали в Александровска болница, дано е вярно, ще ни трябват такива хора. Има надежда донякъде, винаги сме изплували и обединявали в тежки моменти. Дано да е така и сега.
Но този лекар сякаш отива на ....

Йордан Петров обнови състоянието си.
4 часа ·
Мили мои приятели !!!

Искам да знаете ,че за мен беше чест да дружим и се забавляваме във ФБ и в живота.В понеделник отивам на работа без никакви предпазни пособия в лекарския ми кабинет,освен обикновенна неефективна маска,защото няма от къде да се снабдим с такива,което означава почти сигурно заразяване и не дай Боже смърт.Напускам утре семейството си докато не отмина тази зараза.Ще живея сам.Искам да се обърна към вас да бъдете дисциплинирани и отговори,да носите маски и да спазвате указанията на щаба за извънредни ситуаций.Така ще запазите вашия живот,на вашите близки и на нас хилядите лекари който съвсем съзнателно ,испълнявайки дълга си в понеделник отиваме да се изложим на инфекцията.Много от нас лекарите ще загинат ,но това е нашата съдба.Клели сме се пред Бог да се борим за живота на нашите пациенти.Утре ще отида в нашата черква с костюм и бяла риза да ме опее свещеника приживе,както нашите четници са отивали преди почти сигурна смърт в бой с поробителя.Облечени в бели ризи и с най - хубавите си дрехи.Защото не дай боже при смърт от Коронавуруса нито някой ще те облече нито ще те види .Сандъците са запечатани.Прощавам на всички който са ме мразили и ви моля и вие да ми простите.Ако нещо се случи с мен помогайте на семейството ми поне с отношение.
Бог да бъде с нас лекарите и с вас пациентите!!! Гороко на обречените и Бог да се смили над душите им.Молете се непрестанно на Бог ,само той има силата да ни спаси.Правете молебени и всеки в себе си да се помоли за спасението на нас ,на света ,на България.Амин !!

Няма начин толкова неграмотно и тежко мелодраматично излияние да е направено от лекар. Писано е под въздействието на Азис и "Донеси ми, жено, бялата риза...."   Но със сигурност една-две бабки са пуснали някоя сълза, особено на "сандъците (?) са запечатани" Сега много болни, но не от "коронавуруса" ще изпълзят, за да ни запознаят с психичните си отклонения. Не разбирам останалите, които им дават трибуна.
Е има, няма начин, човекът е лекар-коремен хирург. Писах, че съм го проверила (нали държите на това)
Не знам какво се толкова филмирате, сякаш сме тук да си правим купон.
Това му е профила на човека, досега го търсих, защото излизам лъжкиня едва ли не.
Същото и с лекарствата, много интересна информация има вече, ако е вярно, ама с това нахвърляне тук, няма да стане да си споделяме полезни неща или нещо тревожно от нещата в страната
ето го
https://www.facebook.com/iordan71?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARCt56EkLwaACtS6JXQ4NW7SphsXbz3mW74uJOD-iihkMFanoN4CykzxsEYz1O3K3DsIAUVOeYDPu0Lk&tn-str=*F

# 382
Знаете ли кога се очаква обявяване на по-строгите мерки?
В момента Борисов и Радев са на спешна среща относно затягането на мерките.
Предполагам че съвсем скоро. Но след като бъдат обявени няма да влязат в сила веднага. Първо
трябва да ги гласува Парламентът след това да излазят в държавен вестник. Мерките ще са специално законодателство което ще бъде в сила само в условията на извънредно положение. Между другото трябва да се помисли и за отлагане на плащанията на данъци и осигуровки които да бъдат част от това извънредно законодателство.

# 383
  • София
Вярно е, сега сутринта  пред магазина се нареди една жена, която носеше пликче с продукти, явно купени от друго място. Жената беше поне на 60 години. То и старите не се спират, половината опашка беше от пенсионери, а поне половината от тях бяха без нищо. Мен ме е страх, а тях не ги ли е страх не знам.

Вече има извънредно положение и правителството може да прави каквото прецени, да издаде заповеди преди да мине през парламента. нали затова се гласува положението, за да стават по-бързо нещата.

# 384
  • Germany
Някой пита по напред в темата, да питам и аз. Имате ли идея дали Вентолин е удачен при този вирус? Малкото ми дете е с астма. Имам Вентолин и кортикостероид. По принцип инструкциите от пулмолога са, като почне да кашля, да почвам кортикостероида. Сега обаче, след последните данни за някой лекарства, се чудя какво да правя, ако се появи кашлица.

# 385

Щото и тези, които пишем приложенията сме под стрес и не много продуктивни. За едно такова приложение - дори да има пари си трябва поне месец в писане, тестове, внедряване и после - разгласа - не става светкавично, а в БГ - ептен Simple Smile Когато поръчката идва от МВР - сложи още 2-3 месеца бюрокрация

А ако си купим лиценс за приложенията от Китай и Тайван и само ги преведем пак ли ще е месец, а?

И от космоса да дойде - явно не си запознат/а със системата за държавни поръчки в БГ - дори и спешните такива с директно договаряне - поне месец не мърда - после превода, договаряне с платформи за разпространение, оператори - да - със сигурност над 2-3 мес

# 386
  • София
Хора защо искате военно положение? Чели ли сте какво е това според конституция и закони въобще?!?

# 387
  • Sofia
Скрит текст:
За мен лично трябва да се затворят границите за всички влизащи, които не са БГ граждани. БГ гражданите, които влизат в страната, задължително да се изолират за 14 дни. Както и забрана на БГ гражданите да напускат страната.

Извинявам се, но това е тъпо предложение. Много страни обновиха правилата за влизане в страната, не забраняват на чужденци да влизат. Просто по закон ги слагат 14 дни в карантина на техни разноски.
Малко по-спокойно с тона и определенията, ако обичате! На кой му трябват чужденци в нашата държава, които да ги държим под карантина?!? И къде според Вас да трябва да ги настаним за да ги наблюдаваме? В нашите болници, в които вече и за нас вече няма места ли?

# 388
  • София
Дано поне като обявяват какво ще и какво няма да работи - да изброят точно, а не да е отворено на интерпретации. Например ветеринарите са лекари - дали могат да работят. Добре, че поне правихме ремонт скоро и имаме резервни кранчета и всякакви материали, ако нещо протече.
 Дали би имало спешни екипи от електро и вик в случай на аварии като не работят водопроводчици и електротехници, че не върви ако на някой му се спука тръба да седи 2 седмици без вода.

Откъде-накъде реши, че водопроводчици и електротехници няма да работят? Работят абс всички, с изключение на заведения, където има струпване на голям брой хора - театри, кина, ресторанти, магазини (без хранителните).

# 389
  • София
Вярно е, сега сутринта  пред магазина се нареди една жена, която носеше пликче с продукти, явно купени от друго място. Жената беше поне на 60 години. То и старите не се спират, половината опашка беше от пенсионери, а поне половината от тях бяха без нищо. Мен ме е страх, а тях не ги ли е страх не знам.

Вече има извънредно положение и правителството може да прави каквото прецени, да издаде заповеди преди да мине през парламента. нали затова се гласува положението, за да стават по-бързо нещата.

А кой да ги обслужва тези пенсионери докато младите искат да са скрити?

Общи условия

Активация на акаунт