Септемврийската дружина мина първата третина - Тема 3 (2020)

• 35 467
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Само бъди спокойна! Всичко ще е наред! Ще си увеличиш елтироксина, но желязото трябва да се приема няколко часа след елтироксина, защото пречи на усвояването му.

Охх, момичета, тъкмо гледах пресконференцията по телевизията. Забраняват се разходките в паркове, посещаването на площадки, сутрин лица под 60 години няма да имат право да пазаруват, за да не се засичат с по-възрастните. Няма да може да се осъществяват междуградски пътувания. Може само със служебна бележка от работодател или по здравословни причини...

# 121
Здравейте,трябваше да сме на преглед на 23.02,но както знаете са отменени..та мнгоо се чудим с мъжа ми да отидем ли на частно,че то кой знае кога пак ще ги позволят или да чакаме ама 2 месеца да минат и да не знам какво е положението...имам и болки нощем,за които вече пия разни неща де,но друго си е да видиш бебчо.Има ли други като мен? Ще ходите ли на частно или ще чакате?

# 122
В понеделник ще ходя на инфузия, ще ми преливат желязо, за да стане по бързо трябвало да бъде около 60 за бременни, моето е под 10.. После ще продължа на таблетки. За ЩЗ ще увеличим двойна доза и след 2 седмици пак ще направя контрола. Просто се притесних Sad Каза, че съм развила анемия, за това се изморявам бързо и имам сърцебиене..

При нас не отменят ЖК, иначе ако трябва да чакам повече от месец бих отишла на частен преглед, когато започне да се усеща бебето енпо спокойно.. Аз за първи път започнах да усещам хормоите явно, вчера час ревах заради това, че ми е мъчно с този корона вирус кк умират хора, заплчнах да рева на мъжа ми да не ходи на работа, че не искам да умираме и някакви такива.. Направо съм шокирана от себе си!

# 123
Абсолютно ходя на частно. То ние иначе наистина може да си чакаме 2 месеца. Отивай смело, особено щом нещо те притеснява. Според мен така или иначе броя на ехографите по каса не са достатъчни и си ходя на частно от 6та седмица Grinning

# 124
Честита първа пролет 🌸 Днес минах първата фетална морфология, всичко си има бебчето, всичко изглежда добре и ще сме в отбора на момичетата 🧚‍♀️ каза че върви с една седмица назад заради по-късно овулация може би..та се притесних малко, според вас има ли място за притеснение?

# 125
Честита първа пролет 🌸 Днес минах първата фетална морфология, всичко си има бебчето, всичко изглежда добре и ще сме в отбора на момичетата 🧚♀ каза че върви с една седмица назад заради по-късно овулация може би..та се притесних малко, според вас има ли място за притеснение?

Добре дошла в моя клуб Diana!!! 😄😄🤞🤞🤞 Аз съм абсолютно в същото положение, но докторът каза, че товае погрешен термин “върви назад”, то всъщност си е точно на време, просто ову-то е била късно. 🤷♀🤷♀🤷♀ Да стискаме палци да бъде така до края!!! Късмет, мила!

Момичета, в крайна сметка моята докторка е на мнение също, че 3.27 е високо ТСХ за бременност. Ще търся ендокринолог в кризата! Пожелайте ми късмет, че пак и отново съм притеснена!

# 126
Честита първа пролет 🌸 Днес минах първата фетална морфология, всичко си има бебчето, всичко изглежда добре и ще сме в отбора на момичетата 🧚♀ каза че върви с една седмица назад заради по-късно овулация може би..та се притесних малко, според вас има ли място за притеснение?

Добре дошла в моя клуб Diana!!! 😄😄🤞🤞🤞 Аз съм абсолютно в същото положение, но докторът каза, че товае погрешен термин “върви назад”, то всъщност си е точно на време, просто ову-то е била късно. 🤷♀🤷♀🤷♀ Да стискаме палци да бъде така до края!!! Късмет, мила!

Момичета, в крайна сметка моята докторка е на мнение също, че 3.27 е високо ТСХ за бременност. Ще търся ендокринолог в кризата! Пожелайте ми късмет, че пак и отново съм притеснена!

За София препоръчвам д-р Начев! На частно преглежда.

# 127
  • Terra incognita
Evtixia123, не се притеснявай, завишено е, но не много, нищо фатално не е, просто трябва да се вземат мерки, за да не се повиши още, най- вероятно като за начало ще ти изпишат най- ниската доза от 25 мкргр, този хормон с нищо няма да ти наврвди, нито ще го усетиш. Всичко ще бтде наред.

# 128
Evtixia123, не се притеснявай, завишено е, но не много, нищо фатално не е, просто трябва да се вземат мерки, за да не се повиши още, най- вероятно като за начало ще ти изпишат най- ниската доза от 25 мкргр, този хормон с нищо няма да ти наврвди, нито ще го усетиш. Всичко ще бтде наред.

Благодаря ви, момичета! ❤❤❤ Не знам какво бих правила без вас и този форум! 

Гледахте ли новините? 🧐🧐🧐 Най-после казаха истината, че имало някакъв диоксид във въздуха, който причинявал повреда на бешите дробове и следователно корона вирусът? Ужасна работа! 😫😫😫

# 129
Убийте ме с камъни, но мен мн ме е страх какво се случва с тия карантини и принудително затваряне по домовете. Хората са се озлобили, истерични са и виждат болен враг във всеки. Страх ме е колко мн права ни отменят. Без ясна перспектива кога ще се възстановят. Това и затварянето вкъщи неминуемо ще доведе до още повече депресии, напрежение, спад в имунитета, болести. Как мислите, че се отразява на организма социалната изолация и липсата на движение, допълнени от непрекъснати лоши новини. Защо никой не говори за излекуваните, за тези с леки симптоми.. Изобщо не ми се мисли за икономическата криза и безработицата, такава бедност ни дебне зад ъгъла, че ми се плаче. И да, виждам какво се случва в Италия, но виждам и че е само там, въпреки че доскоро всички европейски държави бяха със свободен режим.
Нз дали помните пандемията със свинския грип преди 10 години. Тогава имаше мн повече болни и смъртни случаи, но всичко отмина за 2-3 месеца без такив а радикални мерки. Нз, страшно е и дано е само временно, защото отвсякъде намекват за месеци напред, в които да сме така.
Ако не вярвате на мен, има интервюта и изказвания на Мангъров, който трезв обяснява нещата, но за съжаление е глас в пустиня

# 130
Оф и аз почвам вече да се изнервям,депресирам и сякаш наистина почвам да се стресирам и паникьосвам покрай всичките тези новини...сутрин,обед,вечер,чак и извънредни 😒 страх ме е...ако не бях бременна сигурно нямаше изобщо да се впечатля ама сега...

# 131
Момичета, аз съм решила този проблем с новините и постоянното говорене за корона вируса, стоя си у нас, телевизора е само на музикален канал цял ден и си намирам приятни занимания с моя ММ, щото и двамата работим от нас и сме по цял ден заедно. Играем на бикове и крави вечерта, решаваме судоко, кръстословици. Не се оставяйте да ви обземе паниката и страха, нашите майки са преживяли Чернобил, който е имал последици върху нас като деца, много по тежки от тези, който този вирус може да причини. Горе главата, от вас зависи как ще си изкарате времето!

# 132
Бети, аз никак даже не съм паникьосана от самия вирус. Той, без съмнение, е опасен, но за мен е неизбежно да не се сблъскаме с него. Ако не сега, то след 2-5-8 месеца. Той няма да изчезне. За мен другото е страшно...не гледам тв, но познатите ми майки с деца са полудели и само за това говорят. Те очакват зомби апокалипсис 😂
Честно казано, ако бях само с половинката, щеше да е донякъде дори романтично - да си работим заедно, да се гушкаме, да гледаме филми.. Но имам тригодишно, то не пита има ли вирус, а всеки ден пита къде ще ходим днес, защо градинката е затворена и защо пак ще работите, аз какво да правя...
Впрочем случва се май обратното на Чернобил - тогава никой не е давал инфо, за да няма паника. Сега сякаш те информират твърде много, че да всяват повече 😂

# 133
Разбира се, всеки си размишлява от неговата камбанария, нямам все още дете, чакам първото, нямам истерясали приятелки с деца и съм на романтична карантина с половинката.

А колко ще трае вируса никой точно не може да каже затова е излишно да се напрягаме в мисли как ще ни се отрази, ще ни засегне ли нас пряко и тн. Както някое от момичетата тук или от Юнските мами беше писал, аз сега живея ден за ден и се радвам на малките неща дето ми се случват всеки ден. Дори според психолозите в момента мисленето в дългосрочен план е потискащо и водещо до депресивни състояния Simple Smile

# 134
Вече съм 15гс някоя има ли болки като мен в ляво в дясно,като кихам въртя се и т.н.? Имах в началото на бременността и сега пак ама и през нощта ги усещам и чак не мога да заспивам после

Общи условия

Активация на акаунт