Дистанционно обучение за учениците

• 31 337
  • 886
  •   1
Отговори
# 195
Тя и нашата за 1 клас така, ама не знам за 1 клас какво друго.. Взели са всички букви, оттук нататък е яко четене и диктовки. Имат 5 помагала, всичко се попълва и така...
Понеже ходеше девойката на частна занималня, от там г-жата им прави диктовки по вайбъра. После ги проверява и пишат сгрешените думи по 2 реда.
Та тъй.. Класната пуска, г-жата от училищната занималня и г-жата от частната. Не мога да й смогна на дребната да хвърлям по едно око какво прави, но тя се справя на 90% съвсем сама като й кажа по страници какво са казали да пише. + я влече ентусиазъм и гледа уча се + уроците на БНТ. Пращам и клипчета как чете, като им дават текстове + снимки на всички 100 страници дневно 🙄

8класникът само ръмжи като го питам какво правят, ама послушвам на вратата и си тече процес учебен като в класна стая.

Моите ще излязат свръх-обучени от тия дистанционни системи хахаха.

# 196
  • София
ох, защо ги карат да пишат сгрешени думи по два реда! Защо им губят времето така! Сгрешените думи трябва да се "чуят", да се "анализират", да се "огледат", да се "изговорят". Обаче това иска основно усет и познаване на езика, до голяма степен е до личността на учителя.

# 197
Не са обучени да рабтят с технологиите имам предвид. Нашата учителка дори не знае как да си редактира поста във ФБ.

# 198
  • Пловдив
Мистик, в кое училище сте?
СУ Софроний Врачански. Защо?

Дали може някъде да напиша, че съм от Недоволните за начина на преподаване? Simple Smile

# 199
ох, защо ги карат да пишат сгрешени думи по два реда! Защо им губят времето така! Сгрешените думи трябва да се "чуят", да се "анализират", да се "огледат", да се "изговорят". Обаче това иска основно усет и познаване на езика, до голяма степен е до личността на учителя.

Е аз ги обяснявам де. И проверките правим. Особено някои грешки и тя сама си ги намира и се сеща.
Ама ще ги пише няколко пъти, как няма. Само с анализ не го виждам... А и без това им трябва трениране на ръката още, за 5-10 мин не го намирам за губене на време

# 200
При нас вчера направо бяха затрупани с материали хем не карат цялата програма.
Щели да имат и физическо. Аз не държа, честно казано, за всички останали предмети. Ако карат часове по цял ден, детето ще изпуши.

Добри, влез в темата за тренировки в домашни условия. На първа страница има много линкове. В ютюб fitness blender имат безплатни тренировки.
Може да се регистрираш и във vk.
В облака на групата Insanity във vk има страшно много програми.
С щерката правихме последно 21days fix. Понеже нямаме гири на селската къща, съм напълнила едни бутилки с вода.
Има и една програма за родители и деца, но ми е на компа вкъщи. В темата обаче ще знаят коя беше.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:37 от Дъждец

# 201
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря Simple Smile сега се мятам.
не искам много и някакви супер-дупер неща. само да пошавне малко, че щр му стане плоска трътката от толкова седене. Simple Smile Simple Smile

# 202
  • София
духи-пухи, ще напиша своето виждане, не си длъжна да го приемаш.
- няма смисъл да кипи безсмислен труд - можете да тренирате ръката с писане на собствен текст, комбиниране на четене-писане (писмен отговор на въпрос), диктовка, дори с рисуване. Два реда дума е скучно, изморително и демотивиращо.
- анализът - какво е значението, има ли думи, които произтичат от тази дума (обикновено са с някакви представки, наставки, окончания - ходя - разходя, походя, ходил...). Произнасяте думата на срички, може и нарочно да правите засилен контраст между правилното и грешното звучене, давайки примери с други думи - често се грешат око и ухо - какво казваме, очен или учен, каква е разликата в значението. Вкарвайте думите в контекст и да пише цялото изречение. Ето ви десет минути в нещо смислено.
- писането минава през четенето 0 когато се автоматизира четенето и особено четенето с разбиране, тогава се получава и писането по-лесно.

# 203
Тенкю, приемам Simple Smile
Лошото е, че какво казвам аз няма никаква сила да я накара да го прави, ако г-жата казва друго 😁
Затова правим и двете поотделно и паралелно, маскирам покрай даденото от г-жата...
Така е в малките класове, г-жата е закон.

# 204
  • Пловдив
Мистик, в кое училище сте?
СУ Софроний Врачански. Защо?

Просто питам. Защото и от други училища се оплакват. За Пловдив иде реч, де. При нас (Д. Хаджидеков и МГ) както писах всичко върви под пара. Даже на малката й иде в повече.

# 205
  • София
щом трябва ще ги пише двата реда думи, и моите като бяха малки съм се съобразявала с изискванията на учителката, обаче малко подмолно им обяснявах, че им казвам неща, които може би другите не знаят, а те ще знаят и ще могат повече.
Покрай неудобството от стоенето на децата вкъщи се възползвай да засилите общите знания по езика, така или иначе ще му трябват на детето.

# 206
  • sofia
 В  нашето училище цари пълна анархия. Учителите само прашат клипове от уча се и искат целия урок да е разбра ни после пращат тест, за да видят дали си усвоил материала. Директорката най-накрая ги накара да започнат реално обучение.

# 207
  • София
Добре де, а не ги ли е срам така да правят? Публична тайна е, а и е лесно да се досетят, че има поне един родител наоколо, който вижда и чува какво се случва. Наистина ли толкова много ги мързи!

# 208
  • Най-красивата страна
Госпожата преподава нов урок по Човек и природа и математика.
По четене-кратък преразказ.
По английски-преговор и тест,който децата попълват и изпращат на госпожата.
По човек и общество-общ проект.Групи от 5 деца.
И настана лудница.
Защото учат по Вайбър.
Рисуване-всеки рисува на тема Първа пролет,снима и изпраща снимката на госпожата.
По физическо-вчера господина пратил клип от you tube урок ,,Шопска ръченица.,,
И тримата снощи се учихме.
Разнообразие...

# 209
Ум, като казахте шопска ръченица - моите и двамата ходят на народни танци - от вчера им пускам записи от концери, на които са играли, за да си ги преповтарят Simple Smile Та голямо рипане се случва из нас.
Госпожата по музика пък напуска поне 20 песни от youtube и дребното реши, че задължително трябва да ги изпее наведнъж всички..
Много музикално днес Simple Smile Simple Smile
(като цяло ми харесва домашното обучение и работа)

Общи условия

Активация на акаунт