Дистанционно обучение за учениците

• 31 337
  • 886
  •   1
Отговори
# 165
А законно ли е дистанционното обучение?
У дома имаме техника, моб. интернет без проблем. Но дали всички имат? Познато детенце от вчера сутрин нямат интернет. Днес очакват отстраняване на повреда. Ами то и техниката се разваля. Какво правим тогава?

# 166
  • София-Младост
А законно ли е дистанционното обучение?
У дома имаме техника, моб. интернет без проблем. Но дали всички имат? Познато детенце от вчера сутрин нямат интернет. Днес очакват отстраняване на повреда. Ами то и техниката се разваля. Какво правим тогава?
Ами не е незаконно. И едва ли всички имат, отделно има деца и родители без особено сериозно отношение към обучението като цяло .Все пак България не е е само големите градове и столицата.
При нас бяха писали да се уведоми класния, ако детето няма опция да ползва дистанционното обучение. Единия вариант е да му се предават от някой нещата по телефон и той да си ги пише. Другият е сам да си чете уроците, ако има въпроси, гледам че учителите дават и телефоните си.

# 167
Е ние като не ползваме никакви технологии в учебния процес, какво правим?

# 168
Ами започвайте да ги ползвате ( новите технологии), те за това са измислени, а не за забавление.

# 169
  • Русе
Работя често в движение , а почвките ни са неорганизирани на възможно най-дивите,високи и безлюдни места. На много малко места нямам покритие на интернет. Има високопланински хижи, където нямам обхват на телефона , но имам интернет.
   Видеоконферентните връзки не са задължители, даже ги намирам в редки случаи полези.Доста по-работещо, гледам и по сина ми, който каза че толкоз много никога не е учил - изпращат материал и задачи, понякога и индивидуални, които може да се изтеглят в удобно време. Изпълняват се на компютър или в тетрадки, които може да се снимат и с телефон. Връщат се работите. Преподавателите ги оценяват в удобно време и връщат резултатите. Даже наблюдавам по ефективна работа.
  Ако на някой му се струва по-удачно да се въведе нулева година, да седят без ангажименти децата и си мислят че в часовете стават чудеса, си е негова работа. Понеже синът ми съчетаваше състезателна дейност на много високо ниво и имаше в 6 клас,а партньорът му в 12 - най-високият ранг състезания за младежи - Европейско и Световно  съм я правила тази работа между другите си служебни ангажименти,без да съм учител,често към му разработвала уроците по всеки предмет . Включително и в 7 клас. Партньорът  му си взе матурите с 5 и 6. От спортно училище. Синът ми влезе в езикова гимназия.С това искам да кажа, че технологиите са много удобни и полезни и дистанционното обучение има потенциалът да свърши работата, която трябва да се свърши

# 170
Да Ви попитам, нали уча се е безплатно?
А трябва ли регистрация за да се гледа целия урок?

# 171
  • София
а как се разбира кой е в час? може да се е логнал и да спи.

# 172
При нас по английски език са на аудио връзка и се проверяват по именно и кой е онлайн

# 173
  • пак там
Нашето училище няма пари и възможности, затова работим през вайбър.

Досега - прекрасно. Като изключим желанието за игра и мързела на децата, който трябва да преодоляваме постоянно. Simple Smile

# 174
Ами започвайте да ги ползвате ( новите технологии), те за това са измислени, а не за забавление.

Ами нямаме нужда все още в първи клас от тях. Ползавме си по друго време за извънкласни обучения.

а как се разбира кой е в час? може да се е логнал и да спи.

И аз се чудя как нашата учителка разбира кой какво прави.

# 175
  • пак там
Няма как. Разбират по изпратените отговори. Не е нормално училище, да. Но и дистанционното никога не е било реално нормално училище.

# 176
  • София
Не мисля, че ще бъде обявена нулева година.
Въпреки трудностите децата се справят и са доста отговорни. Дадените задачи и тестове връщат на учителите в определеното за това време. Сами си разпределят времето. Въпреки многото платформи и моите притеснения...
Учителите по информационни трябва директно да им пишат 6, защото децата се справят чудесно.

# 177
Да Ви попитам, нали уча се е безплатно?
А трябва ли регистрация за да се гледа целия урок?
Да, трябва регистрация. И катонсе логнете пише, че е безплатно. Аз имам абонамент и също ми го изписва.
Няма да има нулева година, министърът беше категоричен.

# 178
  • пак там
Министърът беше казал, че няма да има нулева година, защото е преподаден 60% от материала.

# 179
  • София
Не мисля, че ще анулират годината, освен ако не настане съвсем ужас с този вирус.  Надявам се да не се стигне дотам.

Общи условия

Активация на акаунт