Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 март 2020, 15:06 ч.

Дистанционно обучение за учениците

 • 19 646
 • 886
 •   2
Отговори
# 525
 • Русе
 • Мнения: 10 376
При нас не се използва конферетна форма и няма изискване за присъствие в определен час. Дистанцинното обучение е друг тип има много други възможности и не виждам смисъл да се набляга на конферетнта връзка в определен момент. Даже ми се струва нерационално

# 526
 • София
 • Мнения: 23 501
Ние имаме две оценки - една на малкия и една по испански на голямата, която беше особено решаваща.

# 527
 • Мнения: 200
И при  нас в  Канада  няма конферентна връзка,  а дистанционно обучение  в сайтове за определеният клас.

# 528
 • Мнения: 9 137
Не знам синът ми как не става разноглед от всичките платформи. За да не стават пропуски вечер с него проверявам всички публикации ( школо, класрум, вайбър и фейсбук), всички зададени за деня задания, кои е направил и кои отложил. Има абсурдни ситуации в които годпожите на едно място са публикували едно, на друго са дописали към заданието  още задачи за домашно. Пълен хаос е. И определено всеки дава задачи без да се съобразява колко може да бъде свършено за деня. В резултат работния ден на сина ми е удължен много повече от когато в сравнение с ходи на училище.

# 529
 • Мнения: 4 309
При нас всичко е в Moodle платформата. Много е удобно, защото има и табло за предстоящи задачи и се вижда систематизирано какво има да се прави за следващите дни със срокове за предаване. Въпреки това, от ръководството имаше писмо, децата да не се притесняват, ако изпуснат някои срокове. Всичко това обаче е за 5-и клас и нагоре. Не знам малките до 4-и клас как работят, но пък те са само с един учител и е по-лесно напасването.

# 530
 • София
 • Мнения: 261
Може ли да ми разясните или кажете къде да го прочета, но днес учителите, които се включиха казаха, че имало нареждане, който не е онлайн в zoom по време на разговора - часа, да се пишат отсъствия... Вярно ли  е?
На национално ниво не е вярно. Може да е някакво вътрешно разпореждане, но не ми се вярва.
Има значение обаче да има присъствие и ако няма обозначение, няма как да се разбере, освен кога последно е бил на линия, но не и дали е присъствал в час. Понеже не се знае на кой как ще му се зачита обучението, по-добре е да се отчита присъствие сега, за да не стане после - който има малко присъствия - да се явява на изпити.
Очакваме разпореждане точно по тези въпроси, както и за оценяването, все още не ни дават да поставяме оценки официално.
Незная какво се има предвид под обозначение, как трябва да покаже, че присъства, това за zoom програмата ли?
А относно оценки.....,че ние имаме 5 тази седмица...

# 531
# 532
 • оттам, откъдето започва България
 • Мнения: 7 735
При нас всичко е в Moodle платформата. Много е удобно, защото има и табло за предстоящи задачи и се вижда систематизирано какво има да се прави за следващите дни със срокове за предаване. Въпреки това, от ръководството имаше писмо, децата да не се притесняват, ако изпуснат някои срокове. Всичко това обаче е за 5-и клас и нагоре. Не знам малките до 4-и клас как работят, но пък те са само с един учител и е по-лесно напасването.

Напасването е лесно с родители в 4-ти клас, но то пък няма и какво да правят родителите реално.
Всички задачи се задават и решават в реално време, обясняват се от учителя, прави се онлайн връзка с децата, отделно звънят по телефона с въпроси, и  докато предадат и работите си отива цял ден.

# 533
 • Мнения: 9 286
Във всеки случай, намирам по-нормално в тази изолация децата да ползват електрониките за нещо смислено, за да научат нещо ново, отколкото както повече възрастни, видно от Фб и др, да си разменят малоумщини. Що вицове, картинки и глупости получих тези дни, уж от интелигентни хора, не е истина, явно някаква  форма на колективна психотерапия.

Иначе и аз се дразня-има 30 минути, детето се старае да се вмести във времето, занимава се, при конф. Връзка се вижда, че работи, вдига ръка, изразява отношение, решава задачи, ама сакън, не се обозначило. Но на него му се карам, де уча го да се съобразява с правилата.

# 534
 • Мнения: 2 932
Защо трябва да се обозначава? Нали на видеовръзката пеше кои са участниците.

Ние едва от вчера започнахме в Teams. Голяма мъка. Госпожата ни е много зле с технологиите. Налага се някои от родителите и децата да й помагат.

# 535
 • София
 • Мнения: 4 669
Аз ще вметна един друг аспект на дистанционното обучение и да подчертая изрично, че това съвсем не е домашно обучение.
Виждам, че доста от вас са си в къщи и някак се приема за даденост наличието на родител или възрастен през деня. Но има семейства, при които родителите се налага да работят извън дома дори по време на извънредното положение.
Също така потвърждавам с тъжен смях, че има семейства с повече от едно дете, както и работещи в къщи родители, което означава изведнъж нашето петчленно семейство от есента, ако въобще има учебна година, де, да трябва да се сдобие с достатъчен брой устройства и екипировка, защото ще имаме вече трима ученика едновременно.............

И за да не съм само негативна, вмятам, че има и позитивни истории, които се случват край мен, например ученици, които са убедили учителя за Дискорд и комуникацията видимо се е подобрила Simple Smile
Да са живи и здрави децата, все някак ще се справим.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 05:50 от зелено човече

# 536
 • Мнения: 9 286
Моето дете в определени дни от седмицата също е самО, но все пак е 8 клас, т е достатъчно голям да се справя и с бита, и с ученето. Има дни в които работим, има дни в които не при сегашното положение, просто споделих вчерашните впечатления. Иначе наистина, вероятно е трудно с повече деца, но предполагам, телефони всички имат, това е достатъчно за комуникация на живо с учител. Често им се поставя задача да работят по учебниците /тетрадките и да снимат. Не във всеки час се говори, но да, ако има  само една стая в която да седят децата на различни възрасти, вероятно ще си пречат, дори и да имат собствени устройства.

# 537
 • Мнения: 7 509
Аз пък мисля, че всеки може да намери начин, ако има желание. Има достатъчно хора, които биха дарили устройства, а за стая - и в банята можеш да се затвориш в супер краен случай.

# 538
 • Русе
 • Мнения: 10 376
Гледам задачите, които има да подготвя моето дете - 10 клас. По много от предметите има да прави нелеки проучвания, които си искат търсене ,анализиране и представяне на информацията. Това ще му позволи не само да назубри определения, а да прилага на едно доста високо ниво знания. Ако има въпроси ,има посочени часове за консултация, където учителят може да намери подходяща платформа и работи само с него или с няколко, според избора на учителя. За целта не е небходима кой знае каква техника и платформа. Мисля, че някои учители не могат да излязат от схемата - да си притикам часа и да си изпея песента, което нито за тях е по-лесно, нито за децата по-ефективно, и изисква качествена връзка и набор от техника.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 09:28 от A m b e r

# 539
 • Мнения: 2 932
Относно утройствата. За видеочат и телефоните/таблетите вършат работа. Обаче ако трябва едновремено с това да се гледа някакъв текстов документ например, или друг материал, по който се работи, тогава е доста трудно, да не кажа невъзможно, ако не си на компютър.

Общи условия

Активация на акаунт