Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 11
Какво мислите за тези специалности? Каква реализация могат да имат те? Имате ли познат,който учи такава? С какви оценки влезе и доволен ли е?

# 1
  • София
  • Мнения: 23 545
Класическа - никаква.
Хора с гръцки се търсят. И все пак един " гол" език почти за нищо не става. Отиваш в Гърция и всички говорят гръцки. Виж за още някаква специалност, професия.
Говоря от личен опит, аз съм с няколко езика даже.

# 2
  • Мнения: 4
Аз съм завършила Новогръцка Филология в СУ, което значи, че мога да работя като преводач и преподавател по новогръцки език и литература, ако това отговаря на въпроса от предишния коментар с каква професия можеш да се захванеш взимайки дипломата. Според мен си заслужава много повече тази специалност отколкото 'Класическа филология', която се занимава по-задълбочено и предимно с мъртви езици, литература и писмени преводи на текстове, които няма да ти влезнат в полза, освен ако не станеш учен. Старогръцки, който е задължителен, и латински език ще опознаеш и в 'Новогръцка Филология'. През първата година ще учиш предимно граматика, лексика и ще опознаеш езика. Ще имаш и няколко предмета, от които '' История на Древна Гърция'' на български език. От втората година нататък дисциплините (повечето) започват да се преподават на новогръцки, което е много полезно, а в 3-ти и 4-ти курс ще правите страшно много преводи на специализирани текстове. Иначе в рамките на тези 4 години ще трябва да преведеш 1000 страници художествена литература - 100 страници в първи курс, 200 - във втори и т.н. Всички тези дисциплини и дейности много ще ти помогнат да научиш не само езика, но и културата и историята на Гърция. Разбира се, не се колебай да съчетаеш тази специалност и с друга/-и дейности/курсове/специалност, ако търсиш развитие в кариерата.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт