Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съмнение за глисти

  • 418
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 93
Здравейте, сина ми е на 1.4г. И от  неделя насам забелязвам бели неща изглеждащи и големи колкото зърна ориз в изпражненията му. Първо не се замислих, защото в неделя яде мляко с ориз, когато забелязах за първи път това и помислих, че може да не е сдъвкал добре ориза, но и снощи имаше отново такова нещо в акото. Това ме накара да се замисля дали не може да са глисти/яйца на глисти ако изобщо така се нарича?
Освен това от седмица може би нощем спи неспокойно, плаче насън, става в леглото и апетита му понамаля малко, което също ме усъмни.
Съжалявам за тъпия въпрос, по принцип досега щях да съм го завела на лекар, но предвид ситуацията в момента се страхувам да го водя в болници без основателна причина.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 23 350
Не го водете. Пуснете изследвания в лаборатория. Вземете комплект от аптеката (те знаят какъв) и пуснете проба. Детето може изобщо да не излиза от дома ви.

# 2
  • Мнения: 93
Не го водете. Пуснете изследвания в лаборатория. Вземете комплект от аптеката (те знаят какъв) и пуснете проба. Детето може изобщо да не излиза от дома ви.
Да, благодаря и аз мислех това да направим

# 3
  • Мнения: 323
И аз минах тъкмо вчера това. Носих проба в Паразитологията към Националния център по заразни и паразитни заболявания (ул. Кра Кра 3), ако си от София, това е най-достоверното място според мен за изследване на паразити, а и има лекар, който да те консултира, ако се окаже положителен теста. Работят от 08:30, приемат проби май до обяд.
Прави се проба със скоч-лента върху предметно стъкло и проба от акото (в аптеките продават и стъкла и контейнер чета.
И резултатите излизат на следващия ден.
При нас, Слава Богу, излезе отрицателно.
Между другото, яйцата на глистите са микроскопични и няма как с просто око да ги видиш в изпражненията. Обикновените глисти изглеждат по друг начин - като бели нишки, но пък има различни видове.
Според мен това са оризчета наистина, но ако ще те успокои, направи изследването.

# 4
  • Мнения: 4
Здравейте, искам да попитам като започнете да давате Зентел, какво се случва, има ли някакви коремни болки, диария, изхвърлят ли се паразитите, виждат ли се в акото

Общи условия

Активация на акаунт