Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 март 2020, 10:40 ч.

Пети клас 2019/2020

 • 9 023
 • 302
 •   1
Отговори
# 270
 • Пловдив
 • Мнения: 1 036
Вижда му се края на учебната година. Ще избутат някакси. Къде с реални знания, къде с незаслужено високи или несправедливо ниски оценки. Само се моля до септември всичко да отшуми и да започнат нормално новата учебна година. Ако има стандартна грипна ваканция да си карат дистанционно, но постоянното дистанционно обучение ще доведе до огромни пропуски и празнини не само по отношение на образованието, но и на цялостното развитие на децата. Те не са само ученици, те имат нужда да общуват, да спортуват, да се срещат, да се влюбват. Не е нормално...

# 271
 • Мнения: 1 163
При нас всичко си върви спокойно. Вземат си материала, като по някои предмети вече са на края, като ЧП. Правят си тестове, по някога и не разбирам даже. Някои от тестовете са на бланки, друг път се пишат в тетрадките и се снимат. Изпитват пряко или пък се дава проект със срок. Последния такъв е по ЧП, като всяко дете си прави представяне пред класа. Малката няма търпение след края на учебната година да отиде на село. Сега не сме я пратили, макар тя да иска, защото по някои предмети, като история и география, я препитваме и допълваме пропуските. По НЕ пък работи с баща си, отделно от часовете, които имат в училище. Пък и интернета там не е много и може да има ядове ако се ползва всеки ден за ДО. Та така.

# 272
 • Мнения: 1 217
Аз с малко тъп въпрос,но .....няма как,така де ,понеделник учебен ден ли е?Питам,защото едни учители са казали,че ще почиват,а други(двама,по чп и бел) са насрочили изпитване и класно и са били категорични,че ще ги очакват.
Иначе очаквам въпросните класни и после ваканционно настроение.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 21:07 от bobsi81

# 273
 • Мнения: 896
Официален неучебен и неработен ден е.

# 274
 • Мнения: 1 217
Aз също няма да работя и се учудих,но от друга страна реших,че по време на ДО може да има други правила.Ще се обърна към класната...

# 275
 • Майничка
 • Мнения: 8 243
Официален почивен ден е за всички, защото 24 май е в неделя, съответно в понеделника се компенсира.

# 276
 • Пловдив
 • Мнения: 2 242
Аз сигурно съм от малкото доволни от това дистанционно обучение.Девойката стана бърза и организирана.Загубата на време в пътуване липсва и съм много доволна-английски инспански си вървяха онлайн. По български моя приятелка я подхвана и с 5-6 урока е безгрешна на анализите.По математика по принцип й взимам тока.Работим по 4 сборника.Понеже някой питаше- най-добрите за мен са Спирала на успеха.Два сборника са-алгебра и геометрия.
Преди не стигаше времето за всичко това и учеше до 6-7 вечерта.Сега до 3-4 е свършила.Единственият минус са живите контакти,но да се надяваме ,че му се вижда края.
Каза че класните са другата седмица,а бележниците ги занесохме по график в училище.

# 277
 • София
 • Мнения: 1 091
Момичета, честит празник!

Назад в темата срещнах мнения за минали тестове по История - специално за Рим ... моля, ако някой има възможност да ми изпрати примерен тест на лични.
За Никол историята е труден предмет ... споделяля съм и преди. Полага много, ама много усилия ... вчера изчете отново всички изминали уроци за Рим, изгледа ги в Уча се (по няколко пъти всеки), абе цял ден подготвка за теста във вторник. И отново е притеснена относно знанията си Simple Smile
А иначе учи и урока всеки път ... не да не е учила и сега да ги вижда ...

Предварително благодаря на отзовалите се Flowers Hibiscus

# 278
 • Мнения: 896
Честит празник!
Дъщеря ми го мина вече теста за Рим, но нищо не мога да изпратя, защото го правиха в Гугъл класруум. Въпросите са били около 20-25, имало е 2-3 въпроса със свободен отговор.

# 279
 • Пловдив
 • Мнения: 1 036
При нас контролното за Рим не е било тест, а писмен отговор на 4 въпроса. Дори доколкото разбрах, не били въпроси, а някакви цитати от нещо 🤔 Как разбирали тези думи и да разкажат нещо по тази тема. Резултати още няма. Очаквам неочакваното 🤭

# 280
 • Мнения: 1 217
Историята при нас е най-лошо преподавана.Нямат тестове,нямат оценки,само гледат клипчета с битки.Как ще приключат не желая и да си помислям.Иначе редовно си учи уроците,препитвам по въпросите,попълва уч.тетрадка,но проверка липсва от страна на г-жата.
По БЕЛ утре трябва да са на линия,днес преговорихме,дано да се справи.

# 281
 • Пловдив
 • Мнения: 2 242
Аз скоро не съм виждала учител като нашият по история.Видях го веднъж ,но думата възхитена е слаба.Дъщеря ми казва ,че се чувства като на театрално представление.Не знам от къде идва тази харизма.Друг е въпросът ,че първият срок е изпитвана веднъж и имаше 5 ,постоянно чакаше да я изпита и се готвеше.Това така и не се случи и й остави 5 за срока само с една оценка.Но за мен е по-важно ,че детето го харесва и хареса и предмета.

# 282
 • Мнения: 896
В края на шестия ден от Сътворението Господ сътвори Учителя.
- Но той прилича досущ на хората – за шушукали ангелчетата около него.

Господ се усмихнал и рекъл:

- Приликата е само външна. Този модел има страхотни характеристики и e УНИКАЛЕН като разработка. От него хората ще научат това, което не знаят и не могат.

Той ще е техният пример, водач и опора, без дори да е нужно те да съзнават това.

Той преподава жизненоважна информация, нужна на всеки човек, за да оцелее и да се чувства щастлив.

Ще се грижи за децата, както родителите им се грижат за тях, и ще им отделя повече внимание и обич, отколкото отделя за собствените си деца.

Ще умее да прави хиляди неща за доброто на учениците си, ще ги респектира и учи, но и ще е близо до тях, ще ги разбира и утешава.

Ще бъде вежлив, усмихнат, спокоен и справедлив, въпреки че ежедневно ще бъде критикуван, хулен и лъган.

Винаги ще дава на хората повече, отколкото ще получава, и ще е щастлив от това.

- Но това е изумително – възкликнали ангелчетата. – И изработката е БОЖЕСТВЕНА! Но защо в очите му има някаква влага? Не е ли това недостатък?

– Това не е влага – отвърнал им Господ. – Това са СЪЛЗИ.

- Сълзи! – зачудили се те. – Не е ли все пак недостатък на творението ти? За какво са тези сълзи?

- Сълзата е израз на радостта и гордостта да видиш как децата постигат и най-малката цел, която са си поставили. Тя е за самотата и страховете им, когато се отделят от семейството, тя е за съпричастността към чувствата на родителите и техните опасения за бъдещето на децата им.

Сълзите идват от болката да се чувстваш безсилен да промениш някого, който греши, и от разочарованието, което знаеш, че рано или късно ще го сполети.

Тези сълзи често се появяват по време на раздяла, когато Учителят е бил с един клас цяла година или поредица от години и идва ред да ги изпрати нагоре, към следващото стъпало, което трябва да преодолеят, а той да посрещне новите деца, за да им даде всичко, на което е способен. Тези сълзи...

- ... са гениална идея! – възкликнали ангелчетата.

- Да, но не са моя заслуга – отвърнал Създателят.

# 283
 • София
 • Мнения: 1 091
Аааа, грешно сте ме разбрали Simple Smile
Учителят ни по история е страхотен.
Проблемът при нея е, че трудно отсява "плявата". Дете, което е по точните и логични науки. По този повод историята й е трудна. Тя смята, че всичко в урока е важно ... не можело нещо да се пропусне, а да се запомнят само определени неща. Търси логика навсякъде. Кое е довело до това, че се е случило онова .... ей такава е Stuck Out Tongue Winking Eye
И по този повод един урок по история се учи дълго, прави си план, изваждаме заедно в тетрадка най-важното и така. Заради това казах, че полага много усилия по този предмет.
Друго си е математиката, физиката, химията (в учебника по ЧП) според нея.
Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 май 2020, 21:29 от ninnann

# 284
 • Мнения: 2 848
Историята, която учат нашите деца по старата програма се е учеше в 8-9 клас (ако не ме лъже паметта), а в 5 клас се надграждане Българската история (което беше по-добрия вариант) . Та си направете изводите за какво сваляне на материал става въпрос и дали е подходящо да се учи от толкова малки деца?!

Общи условия

Активация на акаунт