Карантинно и лично: За зодиите и коронавируса

• 14 636
  • 272
  •   1
Отговори
# 105
  • Тра-ла-ла
Поне във всеки пост отново си казвайте зодията. Иначе темата отива по ягодите и ще стане ежедневен спам отчет.

# 106
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Поне във всеки пост отново си казвайте зодията. Иначе темата отива по ягодите и ще стане ежедневен спам отчет.
От читам грешката си Stuck Out Tongue Winking Eye
Противен  Рак съм Joy

# 107
Аз си излизам, както и преди Короната, с кучето, то е Близнак, аз, все така - Телец, всеки ден по два пъти, даже сега ми е по-спокойно, защото никой от другите собствениците на кучета не ми досажда. Не че се избиват за мен самата, но е обичай, когато се срещнем по улиците, да се спрем, че кучетата ни да си подушат задниците. Моето е мъжко и душенето на задници му е любимо занимание, почва едно скимтене, една радост, оплитат се поводи...Изключително досадно!
Освен това, като го дърпам, някои колеги, кучкари, дори се сърдят: - Кучката ми е чиста, няма страшно! Или пък майките на малки деца: - Като не ви е приятно да го пипат, поне кажете!!  И са прави, не ми е приятно, и на кучето ми още по-малко, чихуа е, и децата, както и чуждите кучета, могат да са опасни за него, но е много трудно да се разбере това...
Навремето едно хлапе го грабна да го разнася като кукла, че го изтърва по гръб, едва не се изпочупи...
Сега, с вируса, няма такива неща и съм много доволна, но не от самият вирус все пак.
Вкъщи имам повече работа, защото всички си седят у дома, те не са много, само два броя, но не съм доволна, не обичам домашна работа, освен готвене и ядене. А те освен, че ядат, цапат. Не обичам да ми се помага, а в същото време, не обичам да чистя, не знам...
Ще си пусна някой филм на Куентин КАРАНТИНО и ще спя.

# 108
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Подкрепям те Акаунт - за филма и за спането...
Кучето определено трябва да го пазиш и от другите кучета, и от миличките сладки дечица, които като една Елмайра могат да го потрошат.. Grinning

Понеже в квартала ни няма обособено място за разходка на кучета, често се засичат с децата по площадките и става веселба..
Щерката се притесняваше от кучета извесно време, и аз винаги съм се възползвала от възможността да погали някое домашно животинче, НО винаги питам стопанина... И често казвам, че не ни е страх от кучето, а ЗА кучето... Децата могат да са опасни, ако няма родител около тях.

Мислех си тези дни - в Италия имало много изоставени животни, покрай Короната. А аз чак завиждам на хората, които имат оправдание да излязат по два пъти на ден Joy
Дали ще ми дойде добре и едно кучИ - у нас с децата, баща им и котката?!? Как мислите? Grinning

# 109
  • София
Като става дума за кучета явно и Телците и Водолейте ни дразнят едни неща. Аз по принцип не обичам да си говоря с другите собственици, защото разговорите са едни и същи и е досадно. Кучето ми не обича малки деца, и то от дребните мини шпиц 2 кила, то и аз не обичам много, а и майките/бабите или който там ги разхожда тях,  защото никога не съм сигурна дали ще се разсърдят, че го дърпам и не давам да го пипат или че не го дърпам и давам. Не че ще ме жегне, но искам да си спестя и тук комуникацията, понеже а като разхождам кучето съм със слушалките и си слушам аудиокниги.

Говорим си с моята приятелка Дева, тя днес разбра коя зодия съм, иначе ми знае рождения ден много добре, просто хал хабер си няма от зодии. Разсъждаваше как сега имотите ще поевтинеят и щяла да инвестира в апартамент. Разпитах я и аз малко за час на раждане и т.н, че ми стана интересно за асцедент и луна поне, каза ми че се занимавам с глупости. Иначе тя се оказа ужасен ужасон - тройна дева, даже не знам как може да ми е приятелка.Grinning Оплака ми се и че се е презапасила с тоалетна хартия и не и се побира в специалния шкаф за целта, имала цели 5 ролки извън него и се чуди какво да ги прави, че много я дразнят.

# 110
Аз пък много се дразня от борсук собственици на кучета. Ми мъцни нещо, не гледай само криво. Мисли не чета, пък моята /детето/ ходи като роботите навън с ръка напред и което куче докопа. Поне към кучетата е нежна, че къщната логорея - "Не гони котката" тече вече 3 години от сутрин до мрак. Разбраха стените и комшиите до последния етаж и обратно, но не и реципиента.
За протокола - Стрелец.

# 111
  • Тра-ла-ла
За по-социалните зодийки има забавна тема за дъра-бъра относно Коронавируса. Плийс Kissing Heart https://m.bg-mamma.com/?topic=1190542

Тези дни падна първата "жертва" на коронавируса в нашата рода. Нап*рдях се яко с дърт мъж зодия Везни. НЕ желае да слага маска когато посещава 90+ годишната ни обща роднина с няколко сериозни заболявания. Да
не говорим, че преди месец 14 дни я лекувах от тежка кашлица и хрипове, които той беше неглижирал. Има си собствено виждане за нещата около коронавируса, неговите информационни източници са най-верните и прочие дивотии. Интелигентен човек е иначе. От 9 кладенеца вода извади, само и само да е на неговото. Аз-ът е над всичко Rolling Eyes Пък аз, иначе що-годе търпеливо Раче...кат ми падна пердето и кат се отприщих...и му казах всичко, което мисля за липсата му на грижи за здравето на роднината ни с примери от сегашни и минали времена. Това Раците добре го умеем Joy Разбира се пред фактите Везната нямаше как да се защити, освен да се опита да напада и да изкривява действителността. За съжаление проблемът остава....

Начиии...въздушните зодии понякога са толкова над нещата, че от въздуха никога не виждат проблемите или им изглеждат като някакви дребни точици на фона на пейзажа...

# 112
Но везната без отговор няма да остане Grinning Винаги ще намерим какво и как да извъртим или да насочим към противника Grinning

# 113
  • Тра-ла-ла
Но везната без отговор няма да остане Grinning Винаги ще намерим какво и как да извъртим или да насочим към противника Grinning
Joy

Въпросът е дали извъртането и насочването са състоятелни. Или е измислено дърдорене, колкото да не сте валат. И безкрайно...че да се умори противника Joy

# 114
Раците са майстори във вменяване на вина,такива доводи ще намерят да изкарат другия виновен,че човечецът ще се смали до точка в безкрайността. Везните пък са майстори в дипломацията, такива доводи ще изкопаят,че ще ви "закопаят" и то без да се нервират.Но точно сега е времето на хора с повече планети или Слънца в Козирог,Овен,Рак и Везни да  имат проблеми по между си . Най-неприятно за тези 4 зодии ще е времето от 10.04 до 20.04 ,когато Слънцето в Овен ще направи квадратура към планетите в Козирог Юпитер и Плутон. После това влияние ще се прехвърли върху хората,които имат планети в първите пет градуса  на  Лъв ,Скорпион,Водолей и Телец. Аз съм Водолей ,милото Лъв и тогава .... ще видим Grinning

# 115
  • Тра-ла-ла
Като чета...ще взема за по-безопасно да се заключа в една стая до края на карантината Trollface Аз съм Рак, Меркурий и Марс в Рак, асц.Козирог, Сатурн и Плутон във Везни. Май сама със себе си се очертава да имам проблеми Joy Под карантинния покрив сме 2 Рака, Лъв, Коза и малък Везньо. Приятелят ми е Овен. Голям купон се очертава Joy Ще има фойерверки и бомби Joy

Вярно е, че Раците умеем да вменяваме вина като позасилваме и драматизираме нещата. Но понеже сме много наблюдателни и анализиращи - винаги можем да извадим такива факти, че отсрещната страна да няма как да се защити. И понеже сме склонни да си трайкаме в името на мира...идва моментът на изненадата, когато изведнъж изсипваме всичко на дразнителя и той не знае от къде му е дошло Joy МП Овньо казва, че е трябвало да стана адвокат или политик Joy

Скрит текст:
По отношение на скандала с Везньото - фактите са неоспорими относно здравословните истории и взаимоотношенията между възрастната ни 90+ роднина, нашето семейство и възрастния Везньо. Няма нюанси, които всеки да вижда различно, няма доукрасяване и драматизираме, няма "от моята камбанария". Нещата са черно и бяло. Аз и майка ми 2 пъти сме спасявали живота на роднината ни, когато Везньо е махвал несериозно с ръка, че няма проблем. Както и да извърта г@за - няма насрещни факти, които да ме закопят...това е положението

# 116
Джулая, аз като Везна 5 пъти, т.е.5 планети в натала, не заставам в подкрепа на тоз изявен _ негативно-противно_ Везньо.
 А, бе, имаме ги ние тез черти донякъде обаче, но у твоя екземпляр съвсем засилени, бре! Аз се уча да си признавам, когато съм сгрешила в преценката или когато съм неглижирала проблем. Случва ми се и на мен отгоре-отгоре да поглеждам на нещата, а пък после с насочване от някой земен образ взема да се задълбоча, някак издребняването и втелясването не ми идват на прима виста.

# 117
  • София/Севлиево
ММ - Близнаци ,едва го свърта вкъщи.Постоянно иска навън и се чуди по какъв повод да излезе.Май 48 часа му е личния рекорд по неизлизане...Даже и предпазни мерки не взима,а аз само вървя след него и мърморя.Но той работи с китайци,още от началото преди да кажат,че има такъв вирус ми разказа какво се случва в Китай.
Аз като един рак в началото бях супер хепи,че ще си седя у дома.Е да,ама не.Вече и мен не ме свърта на едно място(аз ограничих излизанията още на 8.03,когато казаха ,че има първи случай в Бг).Всеки ден едно и също-учене, готвене, миене,четене,спане(тв почти не гледаме,че ми влияе зле на нервите).Добре че времето малко застудя та ми уби ентусиазма за излизане навън,ама като се оправи-не знам...

# 118
Баща ми е Близнаци, не може да стои на едно място. Добре, че не живеят в апартамент, иначе не знам. Сега си намира занимания из двора поне.

# 119
Към ден 13 от извънредното положение мога да кажа, че съвсем изгубих страх от вируса. Мия си честичко ръцете, но това и преди съм го правила (Луна и Сатурн в Дева), друго нищо конкретно не правя. Имах само един страх, че ще ни затворят всички както в Испания (бих го преодоляла, но как ще е с детето не знам), но вече ми се струва, че няма да се случи. Relieved

Общи условия

Активация на акаунт