Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 168 105
  • 1 978
  •   2
Отговори
# 1 770
  • София
Много оскъдна информация.  По принцип вече е време да се оперира, но би могло да се приложат и други техники. Зависи от появата, развитието, продължителност и доза на лечението, резултат от образни изследвания. За това може да говорим на място. Елате в Детския център на Токуда.

# 1 771
Здравейте Проф. Бранков! Радвам се, че сте тук!
Сина ми на година и десет месеца се роди с този родилен белег. Подвижно, капсулирано. Има ли нещо притеснително в него, понеже съм доста притеснена?
Тук е на 9месеца

На година и три месеца

Сега изглежда така

# 1 772
  • София
По принцип това е доброкачествен процес, не е проблем. Все пак трябва да се направи ехография.

# 1 773
Благодаря ви проф. Бранков!
Нужно ли е да се оперира или може да се изчака да порасне детето? Има ли възможност да се остави белега и да не се пипа оперативно?
Гледано е ехографски преди година, поради съмнение на педиатъра за остатъци от хрилни дъги. Не се видя каналче, такова каквото търсиха.

# 1 774
  • София
По принцип е редно да се премахне образуванието и да се изследва хистологично. Изключително малка е вероятността да има някакъв сериозен процес, но в тези случаи се действа по този начин. Освен това е добре лично да прегледам детето.

# 1 775
Благодаря ви, още утре ще се обадя да запиша час! Ехографията вие ли ще я направите или да минем преди това през образната диагностика?

# 1 776
  • София
Елате, аз ще я назнача.

# 1 777
Здравейте, проф. Бранков.
От вчера забелязах подутина на пениса на бебенцето ми. Той е на 7 месеца и не е обрязван. Забелвам по-малко, когато го мия вечер, но не съм сигурна как се справям. Доста плашливо подхождам, а сега и тази подутина ме притеснява много.
Благодаря Ви предварително!
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 11:54 от AnMary

# 1 778
  • София
Съжалявам, не мога да преценя по снимката.

# 1 779
Здравейте проф. Бранков, имам казус с едно двумесечно бебе, родено в Токуда недоносено в 32ра седмица. Без други усложнения ни изписват от интензивното, но в последствие се оказва бебето с пъпна херния. Не е единствено, разбрах, че при недоносените бебета се случва, но изпуснаха положението и докато я забележат на консултациите тя съответно се уголеми драстично. От там д-р Константинова ни изпрати за консултация в Пирогов. Хубаво, д-р Георгиев видя детето, не даде особено големи шансове да се избегне операция, обясни ми как сама да сменям лепенката на пъпа и до там. Днес обаче 10тина дни след консултацията с него при смяна на лепенката детето се поду в областта на слабините и започна истерично да плаче. Естествено ние тръгваме към Токуда с цел детето да бъде прегледано от тамошните специалисти, но от там отново ни отпращат и ни изпращат в Пирогов. Разбирам, че е напълно възможно в 00:30ч да няма на смяна детски коремен хирург, но наистина желая детето да бъде консултирано от вас или вашите специалисти. След прегледа в Пирогов се потвърди евентуална ингвинална херния. Казвам евентуална понеже докато стигнем до тях вече беше изчезнала подутината. Казаха следващия път да я снимам, а ако се появи и не изчезва да отидем за спешна операция вместо планирана такава. Та въпроса ми е, в случай, че ви е натоварен графика, до колко е възможно да се запише консултация при вас, докато не сме стигнали до спешен случай. Също и ако се стигне до спешна операция и дойдем отново в Токуда, те отново ли ще ни препратят в Пирогов..

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 13:48 от Bilyanannv

# 1 780
  • София
Здравейте проф. Бранков, имам казус с едно двумесечно бебе, родено в Токуда недоносено в 32ра седмица. .....

Та въпроса ми е, в случай, че ви е натоварен графика, до колко е възможно да се запише консултация при вас, докато не сме стигнали до спешен случай. Също и ако се стигне до спешна операция и дойдем отново в Токуда, те отново ли ще ни препратят в Пирогов.

В общи линии правилно са Ви разяснили нещата. Аз преглеждам понеделник - четвъртък от 10 до 14 ч. Моята колежка има по-рехав график. За спешни случаи трябва да търсите Пирогов.
Аз също бих Ви посъветвал да снимате надутата ингвинална херния, просто за пълно документиране. А за пъпната трябва да обмислим какво да се предприеме.
По принцип планови операции за ингвинална херния се извършват след 6-месечна възраст. За пъпните хернии сроковете са подвижни, но се изчаква поне 1-годишна възраст.
Разбира се, говоря за неусложнените.
Елате да Ви видя.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 11:03 от Рaдост

# 1 781
Записах час за днес, благодаря и за отговора! Доскоро.

# 1 782
  • София
Записах час за днес, благодаря и за отговора! Доскоро.

Здравейте, говорих с д-р Георгиев. Той утре е на работа, обадете му се или към 8.45 или след 13 ч

# 1 783
Здравейте имам въпрос детето е на 14 години и се оплаква от много силна болка между дясното краче по към влагалището до към дупето може да се каже че с от външната страна има 2 образования доста големи като топчета не може да стои седнала даже докато върви и е некомфортно и болезнено едвам върви какво може да е според вас доста се притеснявам.

# 1 784
  • София
Здравейте имам въпрос детето е на 14 години и се оплаква от много силна болка между дясното краче по към влагалището до към дупето може да се каже че с от външната страна има 2 образования доста големи като топчета не може да стои седнала даже докато върви и е некомфортно и болезнено едвам върви какво може да е според вас доста се притеснявам.

Съжалявам, нищо не се разбира от вашето описание, пък и така не се поставя диагноза. Потърсете хирург или гинеколог, по възможност детски.

Общи условия

Активация на акаунт