Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

  • 48 982
  • 639
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 249
Съжалявам, не съм наясно, особено по конкретния случай.

Да, разбирам. Благодаря ви за отговора все пак.

# 601
  • Мнения: 27
Здравейте проф. Бранков.
Защо в Европа извършват операция за крипторхизъм след 6 мес.възраст.,а в България се препоръчва да бъде около годинка. Моля Ви разяснете в подхода ли има значение, апарарурата ли е важна?

# 602
  • София
  • Мнения: 2 630
В световните указания пише, че операциите при крипторхизъм трябва да се извършат между 6 месец и 1 годинка, но не по-късно от 1,6 годишна възраст. Определянето на срока за операция е въпрос на лична преценка и зависи от физическото състояние на дететето, родителската нагласа, социални фактори. Аз лично предпочитам това да стане около 14 месец на детето.

    # 603
    • Мнения: 27
    Благодаря Ви.
    А бихте ли препоръчали ваши колеги/ болница в Европа , където извършват операция за крипторхизъм на по- ранен етап ( 6-12 месеца)?

    # 604
    • София
    • Мнения: 2 630
    Елате в детския център на Токуда да видя детето и ще говорим.

    # 605
    • Мнения: 951
    Здравейте! Нашият проблем е банален в сравнение със случаите, които тук се коментират, но се чудим към кого да се обърнем. Синът ни (7г.) падна и си разцепи бузата, отидохме в Пирогов, където го зашиха (външни и вътрешни шевове). Отидохме днес по график да му свалят конците, на осмия ден. Обаче ми се струва, че в единия край раната стои някак по-отворена. Така е още от момента на свалянето на конците, колегите Ви не казаха да има нещо притеснително, освен лек оток, за който предписаха антибиотичен крем. Бихме искали да се консултираме с още някого, дали може да ни насочите? Благодаря предварително!

    # 606
    • София
    • Мнения: 2 630
    Елате утре при мен в детския център на Токуда

    # 607
    • Мнения: 620
    Здравейте проф Бранков
    Майка съм на момченце на 1 годинка .
    Искам да ви попитам за вашето мнение по въпроса със заголването на пишлето.

    # 608
    • Мнения: 951
    Елате утре при мен в детския център на Токуда
    Благодаря! Свързах се с регистратурата и ми дадоха час за утре в 9:40 за свободен прием.

    # 609
    • София
    • Мнения: 2 630
    Здравейте проф Бранков
    Майка съм на момченце на 1 годинка .
    Искам да ви попитам за вашето мнение по въпроса със заголването на пишлето.

    Като цяло съм против ранното забелване, особено при бебенцата. Природата е създала цикличен механизъм за естествена аблация. Но често възникват проблеми с кожичката вследствие запарване от памперсите или замърсяване. Тогава трябва специалист да прецени, или поне аз да преценя, защото съм от малкото, които се ръководят от световните стандарти.
    Препоръчвам това: https://www.bg-mamma.com/?topic=1342174

    # 610
    • Мнения: 620
    Здравейте проф Бранков
    Майка съм на момченце на 1 годинка .
    Искам да ви попитам за вашето мнение по въпроса със заголването на пишлето.

    Като цяло съм против ранното забелване, особено при бебенцата. Природата е създала цикличен механизъм за естествена аблация. Но често възникват проблеми с кожичката вследствие запарване от памперсите или замърсяване. Тогава трябва специалист да прецени, или поне аз да преценя, защото съм от малкото, които се ръководят от световните стандарти.
    Препоръчвам това: https://www.bg-mamma.com/?topic=1342174
    Аз също мисля като вас.
    И него пипам .
    Много се радвам че сме на едно мнение.
    Лека вечер ви пожелавам.

    # 611
    • София
    • Мнения: 2 630
    Все пак един преглед не е излишен. Понякога има нужда от краткотрайно намазване с кортизонов крем.

    # 612
    • Мнения: 620
    Все пак един преглед не е излишен. Понякога има нужда от краткотрайно намазване с кортизонов крем.
    Проф Бранков за моето бебе ли става въпрос

    # 613
    • София
    • Мнения: 2 630
    Все пак един преглед не е излишен. Понякога има нужда от краткотрайно намазване с кортизонов крем.
    Проф Бранков за моето бебе ли става въпрос

    Да, казвам това по принцип, без да има тенденция за забелване.

    # 614
    • Мнения: 620
    Все пак един преглед не е излишен. Понякога има нужда от краткотрайно намазване с кортизонов крем.
    Проф Бранков за моето бебе ли става въпрос

    Да, казвам това по принцип, без да има тенденция за забелване.
    Здравейте др Бранков
    Работите ли със здравната каса.
    И

    Общи условия

    Активация на акаунт