Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 171 657
  • 2 008
  •   1
Отговори
# 1 965
Здравейте, докторе, жена съм 30год.преди 9 месеца родих второто си дете.
От няколко дни имам болка в дясно до пъпа, като болката се усеща по силно при допир и натискане отколкото при покои. Болката понякога се разнася на дясно към гърба и надолу към десният крак. Благодаря предварително.

# 1 966
  • София
Мога само да ви посъветвам да бъдете прегледана от хирург за възрастни.

# 1 967
Здравейте, проф. Бранков. Дъщеря ми е на 3 месеца и има хемангиом между бузите на дупето. Забелязах го към 2-3 седмици след раждането, защото беше малко гладко червено петно, което първоначално помислих за подсичане, но не се повлия от мазила за подсичане. За тези три месеца обаче нарасна доста и като площ, и като обем над кожата и релеф. Това, което ме притеснява, е, че пълзи към ануса (прилагам снимка). Според Вас наложителен ли е преглед и евентуално лечение на тази възраст или да изчакам, както.препоръчва личният лекар на детето? Благодаря за отделеното време.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 16:58 от AnMary

# 1 968
  • София
Здравейте, проф. Бранков. Дъщеря ми е на 3 месеца и има хемангиом между бузите на дупето. Забелязах го към 2-3 седмици след раждането, защото беше малко гладко червено петно, което първоначално помислих за подсичане, но не се повлия от мазила за подсичане. За тези три месеца обаче нарасна доста и като площ, и като обем над кожата и релеф. Това, което ме притеснява, е, че пълзи към ануса (прилагам снимка). Според Вас наложителен ли е преглед и евентуално лечение на тази възраст или да изчакам, както.препоръчва личният лекар на детето?

Не трябва да изчаквате. Трябва да кандидатствате за лечение с Хемангиол при неонатолог, дерматолог или детски кардиолог. В Токуда се обърнете към д-р Масларска или д-р Константинова, както и към дерматолога проф.Демерджиева.

# 1 969
Добър ден, проф. д-р Бранков.
За жалост вече трети месец се борим с различни диагнози и не намираме правилното лечение за сина ни на 3 години. От лятото започна да има по-редки изхождания на 2-3 дни, но като започна детска градина се влошиха нещата. Започна парене, мусколно свиване на ануса, той го описваше като болка! Първото предположение бяха глисти, тъй като видимо нямаше проблем. Бяхме на спешен преглед в Пирогов, където направиха преглед и изключиха опцията за проблем с дебелото черво. След което запазихме час за гастроентеролог, където ни обясниха че има доста газове и изпражнения, но отново не видяха проблем. Изписаха ни сироп Вая и цикатредина. Слагахме но не видяхме ефект. Успоредно пуснахме отново изследвания за глисти и бяха отрицателни. Все пак направихме лечение със Зентел. Болката намаля, но не изчезна. Изхожданията отново не станаха всеки ден. Бяхме при двама хирурзи, защото мъжа ми забеляза, че е издуто като топченце областта между ануса и гениталиите, но те казаха че не се вижда проблем. Запазихме час при дерматолог, той видя зачервяване и даде диагноза дерматит, изписа ни крем, но успокои само кожата около ануса. Запазихме час при паразитолог, като той ни обясни че схемата за даване на хапчето зентел е сбъркана и е нужен нов курс, съответно и курс за нас. Изпълнихме и това, но самото стягане на дупето и видимия дискомфорт при детето не изчезнаха напълно, може би намаляха. Направихче 2 пъти изследвания и отново са отрицателни за глисти. От над 1 седмица всяка сутрин му даваме Дуфалак 7мл и отново изхожданията са през ден. От няколко дни отново забелязваме зачестяване на движенията на дискомфорт, стягане и видимо неразположения. Забелязахме че като се опъне ануса има леки червени линии и подуването между ануса и гениталите отново се е появила, като този път е подуто много повече и започнахме да мажем с дефламол. За сега ефект няма… Вече нямаме идея как да процедираме. Имаме запазен час при вас на 12.12. от 10:30ч, но ме притеснява, че този дискомфорт до тази дата ще се е влошил.  Благодаря предварително, за отговора ви!

# 1 970
Здравейте, докторе.
Отново на Фетална морфология на детенцето ми се вижда някакъв малък остеом, според специалиста, между 7-8 ребро. Той го определи като особеност, която не е никакъв проблем.
Сега чета, че е доброкачествено образувание, но не намирам информация как се лекува, премахва. Изобщо как се подхожда, на хирург ли се ходи? Опасно ли е или наистина не е проблем?
Благодаря ви!

# 1 971
  • София
..... Забелязахме че като се опъне ануса има леки червени линии и подуването между ануса и гениталите отново се е появила, като този път е подуто много повече и започнахме да мажем с дефламол. За сега ефект няма… Вече нямаме идея как да процедираме. Имаме запазен час при вас на 12.12. от 10:30ч, но ме притеснява, че този дискомфорт до тази дата ще се е влошил.  Благодаря предварително, за отговора ви!

Няма как да дам съвет без преглед. Това, което описвате, вероятно са фисури от напъването, затова вместо дефламол използвайте крема Проктен. Може да дойдете и на 10.12, като кажете на детската регистратура, че имате уговорка с мен.

# 1 972
  • София
Здравейте, докторе.
Отново на Фетална морфология на детенцето ми се вижда някакъв малък остеом, според специалиста, между 7-8 ребро. Той го определи като особеност, която не е никакъв проблем.
Сега чета, че е доброкачествено образувание, но не намирам информация как се лекува, премахва. Изобщо как се подхожда, на хирург ли се ходи? Опасно ли е или наистина не е проблем?
Благодаря ви!

Не е ясно за какво говорите. За пръв път ли ми пишете? На фетална морфология нещата са едно, а след раждането може и да няма следа от проблема или да се окаже нещо друго. Щом не вреди на плода запазете спокойствие.

# 1 973
Извинявайте, скоро бях питала за хемангиоми на черен дроб,които се бяха видели на последната фетална. Също на тази фетална морфология се видя и този остеом, някакъв костен израстък, който докторът не коментира изобщо като някаква опасност. Просто някакъв костен израстък, натрупване. След раждането възможно ли е да го израсте или ще трябва друго да се предприеме? Това знам и затова съм малко хаотична. Извинете ме

Здравейте, докторе.
Благодаря ви!

Не е ясно за какво говорите. За пръв път ли ми пишете? На фетална морфология нещата са едно, а след раждането може и да няма следа от проблема или да се окаже нещо друго. Щом не вреди на плода запазете спокойствие.

# 1 974
  • София
Извинявайте, скоро бях питала за хемангиоми на черен дроб,които се бяха видели на последната фетална. Също на тази фетална морфология се видя и този остеом, някакъв костен израстък, който докторът не коментира изобщо като някаква опасност. Просто някакъв костен израстък, натрупване. След раждането възможно ли е да го израсте или ще трябва друго да се предприеме? Това знам и затова съм малко хаотична. Извинете ме

Тази "остеом" не е проблем. Съветвам ви спокойно да изчакате раждането на бебето.

# 1 975
Здравейте професоре, имам един проблем. Детето ми момче на 9 години от 3 години е с суха кашлица като казва че нещо го гъделичка в гърлото. Понякога при физическо усилие бягане или друго кашлицата се активира. Зимата се разболява често като най последното беше като се събуди с лаеща ларингитна кашлица. Назначиха ни инхалации с пулмокорт и противоалергично - но не помага кой знае колко. Няма промяна в гласа но нощем кашля доста. Давам и ефира от 1 месец всяка вечер. Какво може да е според вас? И какво може да се включи още? И на какво може да се дължи тази кашлица която е от три години?

# 1 976
Здравейте,докторе.Проблема ни е следният.Преди около седмица при забелване на пишлето на малкият ни син който е на 3 годинки,забелязахме образувание (торбичка).Мога да ви изпратя снимки,само ме упътете къде.

# 1 977
Здравейте, проф. Бранков!
Имам близнаци, момчета на 4 месеца (коригирана възраст 2.5 месеца, ако има значение). Вечер при баня дърпам съвсем леко кожичката, за да измия. При единия близнак няма никакъв проблем, при другия обаче почти нищо не се получава. Педиатърката успя на едната консултация да постигне някакъв успех, но аз пак нищо не постигам. Самата кожичка е много стегната.
Това проблем ли е на тази възраст?

# 1 978
  • София
Не е проблем за тази възраст. Но при кърмачетата изобщо не трябва да се забелва насилствено, получават се разкъсвания на ципата и вторични сраствания. Освен това се преценява индивидуално кога може да се започне с нежно подръпване на кожичката.

# 1 979
Здравейте докторе искам да попитам за моето внуче то е на месец и половина и му се появи подутина до ушенцето

Общи условия

Активация на акаунт