Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 75 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
О да, усеща се и още как. Моите бяха сериозни. Първо започваше със странно чувство на празнота в стомаха, следва разтреперване и потене, без значение от температурата, заедно със сърцебиене. Кратко след това чувство на зверски глад и интуитивно усещане, че трябва да ям нещо - без значение какво. Ако се налага и от кофите, само да хапна нещо. Не съм стигала до там де, ама усещането е плашещо и невъзможно за пренебрегване. Всичко това се развива в рамките на броени минути. Два пъти съм припадала, а няколко пъти съм се върщала от пътя да ям. "Озверяването" от глад също е хипогликемия, просто по-лека форма.

По-късно започна да ми прави впечатление, че ги получавах тези кризи няколко часа след хранене и особено след ядене на нещо сладко. Ама всички ми казваха, че се получава така понякога и решението е да си нося захарчета. Изследваха ми само КЗ и там всичко нормално. Инсулин никой никога не ми е изследвал. Аз сама си пуснах едва миналата година, но вече бях на НВ режим от година и половина. Инсулинът ми на гладно беше 7,56 mU/L. Колко е бил преди това, нямам идея. Откакто съм на режим - вече повече от 2 години, не съм имала нито една хипогликемия. Преди ми се случваше веднъж на няколко месеца.

# 571
Миоки, благодаря ти за изчерпателния отговор.
Значи няма как да не разбереш, че се случва нещо. Това се чудех.

# 572
Май се усеща като слабост, прилошаване.
И на мен не ми е познато.
Имам приятелка с минимум 25 кг в повече, 20 см около тялото повече от горната граница за жени и идеални кръвни резултати. КЗ около 5, "само" с високо кръвно. Смата се за абсолютно здрава.
Така, че най-добре е да се гледа как се чувства и изглежда човек, а останалото е за доуточняване/откриване на проблема. Днес в една група споделиха за "недохранване " в смисъл не като количество,  а като качество/съдържание.
...
Миоки вече е обяснила подробно. Мда, не ми е познато. Само веднъж ми се случи да ям като невидяла халва, морени (не бях спала цяла нощ) и си спомних за "славата" на дядо-диабетик , който е изяждал 15 баклави (от онези големите триъгълни едно време).
Нищо ми нямаше, но се замислих и веднага промених много неща.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 14:01 от tania6

# 573
Ако е сериозна криза, няма начин да я пропуснеш. Ако е по-слаба, може просто да си мислиш, че не носиш на глад.
Имала съм и по-слаби, макар че съм имала и такъв глад, който съм пренебрегвала съвсем спокойно, ако имам задачи за вършене или съм под емоционален стрес. С две думи, познавам всички (мисля) форми на глад и този който не може да пренебрегнеш не е нормален.

# 574
На мен ми се случва, но ако не съм яла, а не след храна. Ето сега ми е леко треперещо в краката и празно в стомаха. В общи линии само за вечерята си мисля. За това казвам, че на чист глад ми е трудно. На фреш изкарах три дни, но само на вода ми прималява. За сега държа, но е едва 14 часа.  Към края на фаста, ако бебето е заспало ще направя и една тренировка преди вечеря.

# 575
Аз съм виждала само при диабетици на инсулин такова прилошаване. Дори не знаех, че може да се получи при иначе здрави хора.
На мен ми е най-лесно гладуването само на вода. От кафе и чай ми е гладно, а по разни сокове никога не съм си падала.
Явно при всеки е различно.

# 576
То и аз като започнах да ровя, само за диабетици ми излизаше инфо. На някои места пишеше, че може и при здрави хора, но нямаше нищо конкретно нито като причина, нито като решение, само съветите за захар в джоба и ядене на често, което не беше никак задоволително като обяснение или решение след като освен хипогликемиите започнаха и проблеми със ставите.

Дух (:, смятам че ти се случва така, защото гориш глюкоза за енергия, не мазнини. Аз вече изкарвам 48 часа само на кафе и вода и не съм получавала нито един пристъп на  хипогликемичен глад.

# 577
Успях да изкарам 18 часа и 20 минути.
Основното ми хранене беше 16 часа с голяма салата, 125 грама скирела, половин авокадо, няколко бадема. За десерт парче печена тиква, чия накисната в бадемово мляко и 1 ч.л. тахан.

За вечеря по-малко салата, две малки кюфтета печени на еарфраер. Чаша домашно вино. И почвам пак фаста с цел утре 19 часа

# 578
Момичета, благодаря за съветите.
16/8 трети ден и съм минус 2 кг.
Въглехидрати почти не ям, както и захар.Дано това се окаже моят режим и успея да свикна с него.

# 579
Монк фрют е някакъв плод от южен Китай, не е химия. Не го лансирам, а уточнявам.

# 580
Сани, благодаря много за приложението, много ми допада .

Днес хапнах на 19-тия час. Тиква с чия и бадемово мляко, три-четири фурми и 3-4 бадема.
Вечерята ще е пилешко месо и салата.
Днес ми беше по-лесно, но понеже вчера в 22 хапнах три бадема, стартирах фаста вместо от 20, от 22 часа та реално 19 тия час ми дойде доста късно.

Доволна съм имам някакви минуси

# 581
Здравейте! Искам да ви попитам - мислите ли, че може да се обостри рефлукс от глад (по-скоро от ядене след глад) и да си докарам някоя беля. Втора нощ едвам изкарах, не съм спала от въртене. Принципно имам рефлукс от време навреме още от тинейджърска възраст, но от доста време не бях имала такива кризи. Чудя се дали да не променя схемата на по-лека. Rolling Eyes

# 582
за рефлукс не знам, но аз преди две седмици имах страшни болки в стомаха, бях разместила дните и бяха след партита в офиса, т.е доволни количества храна и алкохол
и фаста го изкарвах, но на другия ден от всяка хапка умирах от болка, а моят стомах мн рядко нещо го впечатлява
така де, искам да кажа - виж си и храната в нормалните дни

вчера  - 3 кафета и литър черен чай, лесно мина
днес сме на кино и май ще има пуканки 😛🍿

# 583
Съжалявам, аз нямам подобен опит. Не ме е болял стомаха след фаст, само след тридневния на фрешове, първия ден захраних с варени картофи и бях супер, втория ядох риба и не се чувствах добре.

След колко време започнахте да виждате ефект на кантара? Вече не зная, мисля че 3-4 ден съм на фаст и ям около 20 ия час. Не мисля че прекалявам с нещо, гледам да имам протеин за деня в добро количество

# 584
за рефлукс не знам, но аз преди две седмици имах страшни болки в стомаха, бях разместила дните и бяха след партита в офиса, т.е доволни количества храна и алкохол
и фаста го изкарвах, но на другия ден от всяка хапка умирах от болка, а моят стомах мн рядко нещо го впечатлява
така де, искам да кажа - виж си и храната в нормалните дни

вчера  - 3 кафета и литър черен чай, лесно мина
днес сме на кино и май ще има пуканки 😛🍿

Ами храната ми не е обилна. В никакъв случай не съм преяждала. Алкохол почти не пия. Но пия кафета и пуша, сигурно и това допринася. Освен и някоя съставка в храната да е причината (напр. сирене, домати - снощи това вечерях)...

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:57 от Кукумицина

Общи условия

Активация на акаунт