Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 75 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Искам да ви попитам - мислите ли, че може да се обостри рефлукс от глад (по-скоро от ядене след глад) и да си докарам някоя беля. Втора нощ едвам изкарах, не съм спала от въртене. Принципно имам рефлукс от време навреме още от тинейджърска възраст, но от доста време не бях имала такива кризи. Чудя се дали да не променя схемата на по-лека. Rolling Eyes

Напротив, чела съм, че се оправя. В момента не мога да се сетя къде, но ако се сетя ще пиша.
Изобщо за всичко има оздравителен ефект, говоря за фаст на вода, кафе без захар и макс със супена лъжица мляко или чаена сметана, чай, евентуално домашен бульон, вода от туршия, оцет, сол.

# 586
Ама и храненето трябва човек да си оправи, не да разчита, че като фаства, а през времето на хранене яде джънк, ще коригира проблемите си. Така че, да зависи какво се яде през времето на хранене. Фстването само по себе си не води до проблеми с храносмилателната система - храната която яадем докато не фастваме води.

# 587
Привет!Някой пробвал ли е 72 часов фастинг?За първи път мисля да го опитам като през тези дни съм само на зелен чай и вода.Казаха ми, че било добър начин така да се компенсира един празничен ден в който си се изпуснал, не си успял да се контролираш и си преял ,за да може съответният този ден да не наруши създадения калориен дефицит през седмицата.

# 588
Че ти ще припаднеш,ако караш три дена само на това.

# 589
Глупости, няма да припадне, но причината ми се струва неоснователна

# 590
Здравейте! Искам да ви попитам - мислите ли, че може да се обостри рефлукс от глад (по-скоро от ядене след глад) и да си докарам някоя беля. Втора нощ едвам изкарах, не съм спала от въртене. Принципно имам рефлукс от време навреме още от тинейджърска възраст, но от доста време не бях имала такива кризи. Чудя се дали да не променя схемата на по-лека. Rolling Eyes

Напротив, чела съм, че се оправя. В момента не мога да се сетя къде, но ако се сетя ще пиша.
Изобщо за всичко има оздравителен ефект, говоря за фаст на вода, кафе без захар и макс със супена лъжица мляко или чаена сметана, чай, евентуално домашен бульон, вода от туршия, оцет, сол.

И аз така си представях нещата (и съм чела), че даже е полезно за храносмилателната система. Кафето ми е без захар, с една малка течна сметанка. По принцип не слагам захар нито в чай, нито в кафе.

# 591
  • София
На въпроса за 72ч. фаст, аз съм изкарвала максимум 63 ч, не е лесно, но не съм припадала. Но имам известна подготовка, правя редовни различни фастове вече 7-8 месеца и мисля, че затова и успях. Ти колко най-дълго си фаствала досега?

# 592
По 24 часа може би съм фаствала и то неволно когато просто не съм имала възможността и настроението да ям.72 може и да е много всъщност, идеята ми беше дали фастинга компенсира едно преяждане? Примерно на рожден ден си преял адски много и единствения начин да поправиш тази грешка е на другия ден да не ядеш нищо и така се възстановява калорийния баланс един вид, но за това мисля, че и 24 ч.може да е достатъчен.

# 593
  • София
Разбира се, че 24 ч са достатъчни за разтоварване след преяждане, ти да не си изяла цяло прасе , че 3 дни да го гладуваш? А ако изобщо издържиш 3 денонощия на глад, после е много вероятно от прегладняване пак да прекалиш с хапването. Успехът на всичко е в умереността, без крайности по възможност.

# 594
Ани, много се изложих.Цяло прасе не е , но поех 6000 калории за един ден от глупости.Знам каква глупост беше, не се усетих, беше заради многото месеци стриктност през които си забранявах въпросните неща, които ги имаше на рождения ден на който бях.За това обмислях за такъв дълъг фаст.Но май няма смисъл, режима , който спазвам и продължавам сега след махмурлука си е на 1100 калории така или иначе.Ще ги намаля на 800 за около седмица.Казаха ми, че организмът не може да усвои толкова много храна от един-единствен ден преяждане и просто да си простя, да се премеря след около 10 дни когато се изкара цялата водна задръжка и да видя, че нищо не съм качила.

# 595
Няма такова нещо като прегладняване от фаст. Прегладняване е дума описваща състояние на ниска кръвна захар - от там и изпитването на силно чувство, че трябва да се яде.

# 596
  • София
Добре, но как тогава се нарича състоянието след 3 дневен глад?
Анабаел, и аз съм лакома по принцип, но 6000 калории за 1 ден не съм поемала Simple Smile

# 597
Ами глад как. Фастовете не предполагат наличие на силен глад след приключването им. Обикновено се яде нормално, даже в по-малки количества, ако фаста е бил по-дълъг.

# 598
Да, аз също споделям, че през деня може и да съм била много гладна, но ако мине вълната с вода и чай при самото приключване на фаста изобщо нямам зверски апетит и се наяждам с по малко. Примерно ако ям в 17 после в 20 часа не съм почти гладна

# 599
Аз мисля, че Анабел изобщо не разбира принципа на интервалното гладуване и много смело крачи към хранително разстройство. Преяждане - 3 дни глад - 800 калории за една седмица - после преяждане отново. Преяла си, хубаво, случва се, move on.

Общи условия

Активация на акаунт