Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 75 786
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
фастъците са бобови, т.е. не са ядки

# 631
Супер сте ,благодаря ви

# 632
фастъците са бобови, т.е. не са ядки
Ама са толкова мазни и калорични, че е добре да се мисли за тях като за ядки

# 633
На някои не им пука за калории и мазнини и си ги ядат, като се съобразяват с други критерии.
По същия начин информацията за лененото семе (птича храна) не е "некоретна", а съществува противоречива информация, точно както е противоречива информацията за яденето на месо, пилешко, риба, хуск, соя, бадеми  и т.н. Като се добавят и периодичните санитарни скандали за храни (последния по дата за сусама) и някои морални/етични съображения (бразилски орех, мексиканско авокадо и други "супер " храни) нещата се усложняват допълнително.
Така, че си търсете информация от проверени източници и преценявайте за себе си.

# 634
Била съм вегетарианка 5 години. Никъде няма протеин от ленено семе. И това не е случайно. Толкова от мен.

На някои може да не им пука, но аз не информирам някои, а момиче което задава въпроси, подсказващи че не е съвсем наясно с голяма част от нещата около храненето.

Почти съм се отказала да пиша в темата, защото няма мнение, което да не ми коментираш и да не си в тотално различна гледна точка и ме напряга тая работа. Нямам желание да споря във всеки си пост

# 635
При нас и за улеснение на гражданите при пазаруване има nutriscore
https://www.mangerbouger.fr/Manger-mieux/Comment-manger-mieux/Co … ue-le-Nutri-Score
Добрите храни са растителни, нискокалорични и нискомаслени,  без захар. Схемата е като при електроуредите: най-добрите са с буква А на зелен фон.
Получава се това

Замразените картофки и кока-кола без захар са много по-полезни от пресно овче био сирене.
Картофките отговарят на критериите,  защото са сурови, а суровите картофи са нискокалорични, без мазнини и нисковъглехидратни. Ваша е вината, че ги пържите/печете.
Така, че всеки според критериите си.
Вегетарианското хранене не ми е познато,  сподели случайно срещната информация с цел да дам идея/да помогна, за което съжалявам и моля за извинение. Видях, че лененото семе има 20% протеин и също, че се използва за заместване на яйца при веганите. Явно това ме е подвело.
Едно яйце се замества с 1 лъжица мляно ленено семе и 3 лъжици вода. Оставя се няколко минути да престои преди употреба в вегански печива.
https://fr.peugeot-saveurs.com/fr/inspiration/comment-faire-des- … simple-et-rapide/

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 13:47 от tania6

# 636
Благодаря ви,въпреки че си мислех,че съм добре запозната със здравословните храни,явно не е така,но трябва нещо да променя,че наистина само с тия салати по време на прозорец,а вече и ефект няма.

# 637
Ето нещо пролетно -мартенско -нисковъглехидратно от Дени
https://healthywithdeni.com/2021/02/lowcarb-march/?fbclid=IwAR2Y … dLcM2xsxnUFeu1QYE
А и отговори на някои въпроси може да намерите.

# 638
Таня, прави се като заместител заради консистенцията и лепкавостта, която придава, а не заради количеството протеин. Както и чията.

Сигурно си добронамерена, може би аз просто не съм те разбрала правилно

# 639
Направих аз 45 часа фастинг, през който си позволих само половин чаена лъжица мед. Никак не ме затрудни, нямах зверски апетит и изпих около литър и нещо джинджифилов чай. Странично действие - нямах сили при ходенето пеша, много се изморявах и като бабичка трябваше да сядам да си почивам, за да продължа напред.
Днес в 13:00 направих захранване с една чаена лъжица фъстъчено масло и една порцийка пюре от леща и една консерва грах. Повечко зехтин ползвах при направата на пюрето от леща, но да се надявам, че няма да ми развали режима. И така, днес беше по-скоро протеинов ден.

# 640
Дух(:, така става с виртуална комуникация. Друго е, ако обсъждаме протеините една срещу друга с по чашка кафенце. И май физическото общуване е на път да изчезне.
Като стана въпрос за протеини да де възмутя и тук.
Гледам една поредица за Аляска и живота там. Ясно е, че хората се изхранват основно с месо, което не е лесно за намиране. Много ме дразни, като говорят "трябват ми протеини" и побеснявам при "отивам на лов за протеини". Някак си не ми се иска хранене/гастрономия да се превръщат в ядене на протеини/въглехидрати.

# 641
При нас и за улеснение на гражданите при пазаруване има nutriscore
https://www.mangerbouger.fr/Manger-mieux/Comment-manger-mieux/Co … ue-le-Nutri-Score
Добрите храни са растителни, нискокалорични и нискомаслени,  без захар. Схемата е като при електроуредите: най-добрите са с буква А на зелен фон.
Получава се това
Скрит текст:
Замразените картофки и кока-кола без захар са много по-полезни от пресно овче био сирене.
Картофките отговарят на критериите,  защото са сурови, а суровите картофи са нискокалорични, без мазнини и нисковъглехидратни. Ваша е вината, че ги пържите/печете.
Така, че всеки според критериите си.
Това звучи като ужасно лоша шега... егати фарса!

# 642
Наистина изглежда лоша шега, но не пречи да е официално, по правителствена препоръка и в рамките на Национална програма за хранене и здраве.
Знаех отдавна, но не бях обърнала внимание, не купувам или много рядко пакетирана храна , а и съм "те ще ми кажат на мен".
Моят мъж беше "нагазил" в магазина две студентки с ограничен бюджет за храна, че купуват антихрана и горките се оправдаваха с нутрискор. Накрая с наша помощ за по-малко пари купиха повече храна и ги научихме как да варят яйца в електрическа кана.
Сега имам голямо забавление в магазина. Има направо шокиращи "препоръки".
Голям вой се е надал за замразените картофки и производителя е отговорил, че в пакета картофите са сурови и суровите картофи отговарят на критериите.

# 643
Ами за това калориите не са най-важното в храната, както кола Лайт го доказва.
Аз за картофите съм съгласна. Имам еарфраер и в него си правя много вкусни картофи, които са като пържени, но са нискокалорични, защото слагам една лъжица мазнина

# 644
Ами да сложат хубави точки и на пакет сурови пържоли тогава? Grinning Сурови са, нали? Захар също нямат. И сол нямат добавена. Мазнините им едва ли са съществено повече от на полуизпържени картофи, ако изобщо са повече че не знам в картофите в пакета колко са. На мен ми звучат добре, не знам за вас...
Дух, аз го разбирам че става дума за пакет замразени бланширани картофи че бил с хубави точки в тая скала. Тези дето са полу или направо почти изпържени в не ща да знам каква мазнина и после само си ги доизпържваш вкъщи. Ама пък знам ли, то не е и баш сурови там, та може и да не са такива.

Общи условия

Активация на акаунт