Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 15

• 68 719
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Този път ускорения пулс и сърцебиене бяха моята подпомагаща причина да ги спра. И без това исках, но това ме побутна съвсем. Един ден видях пулс 215 на часовника и съответно бях Dizzy Face
Отидох разбира се при ЛЛ и после кардиолог, за щастие вс беше наред, но продължих със същите симптоми и се усетих, че са само по време на пушене. Часовника ми никога не ме е лъгал вече 2 год, но имах и това усещане за  все едно ще ти изкочи сърцето. И, да подчертая-не мисля, че пулса наистина ми е бил толкова, просто часовника го е изчислил раз ира се за времето в което е отчитал. Знам,че ще има много кризистни периоди, но силно се моля да не им се поддам повече. Искам си живота без цигари!

# 601
Аз в момента съм бременна и имах стимул да ги спра.Но понякога адски много ми се допушва и се притеснявам като родя да не ги започна пак.Виждам във форума,че има момичета които не е пушат от две години и пак имат моменти в които им се допалва.Тия гадости толкова ли трудно се отказват,егати и наркотика!Добре че е форума,когато ми се допуши да ви почета 🤗

# 602
  • София
Те се отказват не чак толкова трудно, малко инат и се случват нещата. Но психиката се лекува бавно, без значение от какво Simple Smile

# 603
Бременноста е най добрия предтекст, въпреки че имам 2 деца и дори след втората бременност не ми се пушеше, запалих, за да си открадвам онези няколко минутки само зс себе си...Rolling Eyes
Тъпа история, но тогава не исках да ги спирам и за това, изобщо не се бях концентрирала в/у подобно нещо. Та, трябва си и психическа настройка, не само да чакаш сламката да се хванеш за нея - не винаги може да те издържи. Успех Simple Smile

# 604
До тези, които са ги спрели преди повече от 6 месеца, кога се нормализираха нещата с килограмите при вас?

# 605
  • София
Какво им е на килограмите ти? Качваш ли? Аз не знам защо, но не качвам повече от 1-2 кг при спиране; усещат се след около месец и малко, после си оставам все на същите килограми, стига да не дойде зима и да започна да ям тесто като невидяла (ама това и със, и без цигари, си е все така). Ако качваш, вероятно хапваш повече, за да компенсираш липсата на цигари; бих те посъветвала да опитваш да се движиш по-често - дали ще чистиш из къщи, дали ще пресаждаш цветя, ще спортуваш или ще си намираш повод да идеш пеша до магазина - ти си знаеш Simple Smile
Ако е заради метаболизъм, т.е. не си увеличила храната, вероятно ще се нормализира, но нямам знанието, за да опитам да ти кажа кога Sad

# 606
И...ей така, като дойде някакво яко напрежение в ежедневието и се задържи, не само да премине и почваш с умиление да търсиш онзи помощник... нож с две или повече остриета. Сещам се тези дни и така ми се приисква... добре, че дадох всичко до последната цигара вкъщи на съседката... все пак най трудното е да си купиш цяла кутия цигари. Не спирам да се радвам от изпаряването на тази зависимост, но все се чувствам една подута. Предполагам от факта, че метаболизма сега работи по бавно, но и много ужасен проблем - газове. Сигурно пак поради същата причина. При някоя да има нещо подобно?

# 607
За допушването при стрес, да. Но подуването и теглото, не. Обърни си внимание на стомаха, на храненето. Повече фибри, пробиотик. Може нещо също да не понася добре. Еспумизан помага за подуване.

# 608
Много ми е труден този период на мен и едва се сдържам. Напоследък при всеки настъпил проблем се сещам за 🚬. Докога ли ще е така? Нека хората с повече от две години след спирането им да споделят. Интересно ми е. Благодаря

# 609
  • Карлово
Е и аз се сещам и си казвам. Сега щях да пална цигара, ама нали не пуша, няма.

Не мисля, че спрането на цигарите е причина за подуването. Прочети кои храни образуват газове, аз бях изненадана от това, че овесените ядки са в тази група. Смени си храната.

# 610
  • Русе
При мен минаха месеци докато започна да ходя нормално до тоалетната без цигара
И...ей така, като дойде някакво яко напрежение в ежедневието и се задържи, не само да премине и почваш с умиление да търсиш онзи помощник... нож с две или повече остриета. Сещам се тези дни и така ми се приисква... добре, че дадох всичко до последната цигара вкъщи на съседката... все пак най трудното е да си купиш цяла кутия цигари. Не спирам да се радвам от изпаряването на тази зависимост, но все се чувствам една подута. Предполагам от факта, че метаболизма сега работи по бавно, но и много ужасен проблем - газове. Сигурно пак поради същата причина. При някоя да има нещо подобно?

# 611
  • софия
Много ми е труден този период на мен и едва се сдържам. Напоследък при всеки настъпил проблем се сещам за 🚬. Докога ли ще е така? Нека хората с повече от две години след спирането им да споделят. Интересно ми е. Благодаря
Четири години не пуша. Като цяло се имам за непушач. Обаче! понякога , макар и рядко, като ми се вдигне адреналина (независимо дали в добра или лоша ситуация) се случва да ми се дошуши. В такива моменти се сещам че съм била пушач.

Според мен това усешане няма да мине - то е било потушаващата сила в напия живот. Приела съм го.
Иначе изобщо не ми се пуши и не сещам.

Съжалявам ако ти звучи разочароващо, но е според мен е добре да го знаеш- така няма да чакаш да дойде някакво идеално положение. Ще си знаеш, че понякога е така и точка.

# 612
Е и аз се сещам и си казвам. Сега щях да пална цигара, ама нали не пуша, няма.

Не мисля, че спрането на цигарите е причина за подуването. Прочети кои храни образуват газове, аз бях изненадана от това, че овесените ядки са в тази група. Смени си храната.
Уууу...закусвам ги всяка сутрин от много време. Благидаря!

# 613

Да Ви кажа, аз не съм ги спрял преди повече от 2г. но определено имам какво да споделя с Вас. Колкото повече време минава от спирането, толкова повече забравяме какво е било когато сме пушили. Постоянното посягане към цигарите, отнетата свобода, зависимостта. Когато Ви се допуши много, не си мислете какво изпускате като не пушите сега, а се радвайте, че сте успели да преодолеете тази зависимост и с лекота можете да не запалите цигара, понеже вече не сте зависима.
Опитайте се да се сетите какво е било, преди някога въобще да пушите, за съжаление на мен ми е трудно, понеже бях дете, преди близо 30г. , но въпреки това се сещам, че бях свободен. Затова се радвам, че вече мога да изляза и да разходя, без постоянно да се чудя имам ли цигари или не. Сега като ми се допуши, особенно сутрин с кафето, си мисля, колко нелепо е това и с радост изчаквам 2-3 мин. докато ми мине. Незнам какво би ме накарало да пропуша отново и да попадна пак в този безумен капан.

# 614
  • София
Аз също не съм ги спряла за повече от две години (засега), но изобщо не ми се допушва. В ситуация на адски стрес - не нещо служебно или някаква разправия с институции/хора, а буквално светообръщащ момент (който я се случи на човек, я не), ми се допуши и запалих цигара. Но не ми се пуши по принцип и, предполагам, след още 2-3 години дори в такава ситуация няма да ми хрумне.

Общи условия

Активация на акаунт