Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да разкрием и използваме своя личен потенциал?

  • 16 064
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 17
Здравейте дами!

Хубав ли е за вас декември? Стресиращ ли е? Искате ли да свършва вече тази година или успяхте да превърнете лимоните в лимонада?

Имате ли настройката да планирате своите цели за 2021?

Преди да формулираме нещо като цел, то е желание в главата ни. Flowers Leaves

„Искам да съм по-уверена“, „Искам да имам по-хубава работа“, „Искам да се грижа повече за здравето си“ не са цели, не са все още и желания, а са мисли, преминаващи през главата ни обикновено за много кратко, под въздействието на ситуация – например билборд, рекламиращ спортно облекло, новина за проведено проучване за нивото на възнаграждение в даден сектор или репортаж, разказващ за успеха на някого.

За да се превърне мисълта в желание, е необходимо да я конкретизирате за себе си. Dart

Кои са вашите конкретни цели за личностното и професионланото ви развитие през следващата година?

Споделете!

С приятелски поздрав,

Светослава

# 31
  • Мнения: 1 649
Аз от известно време си търся работа, но удрям на камък. Най-много да ми се обадят от някой кол център или оутсорсинг фирми, а това не е сфера, в която искам да се развивам. Търся организация, компания или институция със стандартно работно време т.е. не на смени, прилична заплата и възможности за развитие. Това за мен са елементарни неща, но явно са мираж, а и в пандемия са още по-недостижими. Не познавам хора, които биха ми помогнали или препоръчали. А най-лошото е, че не намирам и възможности за кандидатстване. Повечето обяви онлайн са горепосочените кол центрове, ИТ специалисти, може би маркетинг и това е в общи линии. Къде може човек да си намери офисна работа, откъдето да започне? Човек с желание съм, но все пак трябва и да се издържам и заплатата ми е доста важна на този етап.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 13:49 от Soft_Rain

# 32
  • Мнения: 17
Здравейте, Soft_Rain,

много хора са във вашето положение сега и това е едно от истинските предизвикателства на 2020, което за съжаление, още по-отчетливо ще се отрази и в 2021 г.

Кои са компаниите в които си предствяте идеалното за вас работно място?

Каква позиция, която отговаря ако не на опита, то на компетенциите ви, си представяте да заемете в някоя от тези компани?

В повече от един отдел ли са възможностите за вас?

Не нужно да пишете тук, но помислете и като си набележете поне 3-4 компании, потърсете контакти в сайтовете и  / или социалите мрежи, седнете и им напиште по един мейл, заедно с автобиографията ви. В това писмо опишете защо точно на тях пишете, с какво можете вие да им бъдете ценен кадър и защо искате и си представяте да сте част от техния екип?

Колкото внимание и време инвестирате в подготовката за комуникацията ви към тях, толкова е по-голям шансът кандидатурата ви да бъде разгледана и без да има в момента отворена позиция. Вероятността да се свържат с вас сега и да станете част от екипа им след няколко месеца е налице.

Пожелавам ви успех!

Светослава


Аз от известно време си търся работа, но удрям на камък. Най-много да ми се обадят от някой кол център или оутсорсинг фирми, а това не е сферь, в която искам да се развивам. Търся организация, компания или институция със стандартно работно време т.е. не на смени, прилична заплата и възможности за развитие. Това за мен са елементарни неща, но явно са мираж, а и в пандемия са още по-недостижими. Не познавам хора, които биха ми помогнали или препоръчали. А най-лошото е, че не намирам и възможности за кандидатстване. Повечето обяви онлайн са горепосочените кол центрове, ИТ специалисти, може би маркетинг и това е в общи линии. Къде може човек да си намери офисна работа, откъдето да започне? Човек с желание съм, но все пак трябва и да се издържам и заплатата ми е доста важна на този етап.

# 33
  • Мнения: 133
Не съм щастлива от работата си. Но тя ми дава доходи. Иначе няма как да живея. Тъй че търпя и я работя.
Но все пак искам да я сменя, дори искам да е в друга сфера.
Работата е там, че не знам в коя сфера! Колко прозаично! Мечтата ми е неосъществима - няма да ви я кажа, тя си е моя!
Така че трябва да отида пак в същата сфера. Защо да сменям тази рбаота със същата работа в същата сфера! - единственото което мога да спечеля е по-голяма заплата и то с колко? Исках определена сума и никой не се обади след интервютата. Търсене - предлагане, нали!
Иначе, другото са само негативи: пак ще трябва да се доказвам, да се опознаваме с нови колеги, които няма да са нови, а същите познати характери - нали ще е в същата сфера, нищо по-различно няма да намеря, просто обвивките, имената ще са други, но характерите и особняците ще са си все същите
Ако не беше епидемия, щях да продължа с интервютата
Кой друг е същата ситуация на духа?

# 34
  • Мнения: 2 133
Здравейте!  Преди няколко месеца писах и друг пост тук, сега отново се обръщам към вас за съвет..
Накратко след завършването на училище, нямах много идея какво ми се прави и не записах нищо в университет. Горе-долу имах някакви колебания, но в последствие едно по едно отпаднаха. Мислех си, че ми се работи нещо творческо, много ми се искаше да се занимавам с кино или дизайн,но в последните месеци малко ми се съсипаха мечтите. Записах курс по графичен дизайн, защото смятах че това е 'мечтаната професия ".  Преди да запиша курса не знаех какво представя работата е тази индустрия, но още след първия месец.. 🙃 Много ми е трудно да го споделя, но вместо това да ми носи щастие и радост, защото съм избрала нещо което наистина смятах, че ще ми хареса, на мен ми носи повече стрес и безпокойство. Миналия месец например трябваше да направим филмов постер и докато не измислих идеята 3 дни не спах и се нервирах. И вече целият този стрес започна супер много да ми тежи. Осъзнах, че имам проблем с вдъхновението и единствено ми харесва да създавам нещо, когато го чувствам от вътре, а не когато трябва да се свърши насила. Може ли да ми дадете някакви техники или съвети как да открия наистина това което ще е най-правилно за мен? Благодаря предварително ❤️

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:26 от Isssii17

Общи условия

Активация на акаунт