Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 166
  • 3 040
  •   2
Отговори
# 2 655
  • тук и там
Здравейте,Диана.Предстои ни ремонт и обзавеждане на ново жилище.Харесва ми дърво,паркет,ламинат и общо взето всичко в дървесно и задължително ще има такива акценти.По снимки виждам неща,които ми харесват,но не знам какво е това,как се слага,какво се води-стенни плоскости,ламперия,ламинат ..Показвам примерни снимки .
Тук под огледалото какво е примерно
Стената с телевизора и тавана с лампата
Тук това до телевизора ламинат ли е или ламперия(вертикалните дъски)?
Общо взето ме интересува,специално за стени ли се ползват материали от този тип или се ползват и подови настилки(паркет,ламинат), и какво е това-МДФ плоскост(на първата и втората снимка),ламперия?Защото с голяма дебелина ми се струват за МДФ-та искам същото,но не знам какво да търся и от къде да купя.Благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 10:02 от Кайсия

# 2 656
  • София
Здравейте,Диана.Предстои ни ремонт и обзавеждане на ново жилище.Харесва ми дърво,паркет,ламинат и общо взето всичко в дървесно и задължително ще има такива акценти.По снимки виждам неща,които ми харесват,но не знам какво е това,как се слага,какво се води-стенни плоскости,ламперия,ламинат ..Показвам примерни снимки .
Тук под огледалото какво е примерно
Стената с телевизора и тавана с лампата
Тук това до телевизора ламинат ли е или ламперия(вертикалните дъски)?
Общо взето ме интересува,специално за стени ли се ползват материали от този тип или се ползват и подови настилки(паркет,ламинат), и какво е това-МДФ плоскост(на първата и втората снимка),ламперия?Защото с голяма дебелина ми се струват за МДФ-та искам същото,но не знам какво да търся и от къде да купя.Благодаря предварително.

Здравейте,
радвам се, че имате вече формирана представа за това, което искате.
По повод илюстрациите - затова не обичам 3D, защото всички материали изглеждат някак мазни и трудно могат да се идентифицират. Та затова под огледалото: ако съдя по тухлата в съседство, трябва да са плочки с декор дърво, но щом има този обем /над тухлата/, може и да е ламперия. И по-добре да е ламперия.
За материалите:
- ламперията не е само вертикални или хоризонтални дъски, има я в големи плоскости от МДФ или шперплат. Обемът се получава от конструкцията, която го носи. Дебелината на плоскостите е малка, за да е леко. Това под телевизора може да Ви го изпълни мебелист.
- за другия ефект на "летвички" - това са специални МДФ плоскости, фабрично изработени с различен декор и отстояния между летвите. Предлагат се с размер 20-30 см х 2,60 метра, за да може да се използва цялата дължина, в зависимост от проекта. Те се монтират едно към друго, както ламината и е задължително да се вземе и завършващ профил, иначе стои грозно. Фирмите, които предлагат паркети, имат и това. Някои от тези плоскости са шумоизолиращи и малко по-скъпи.
- в някои случаи за подобен ефект се ползват и паркетите/ламинатите. Особено ако не искате да има прекалено много различни дървесни декори.
И сега нещо от мен:
- вкарайте и малко цвят, особено в банята. Дървесният декор в баня вече излиза от тенденции.
И винаги го казвам - много внимавайте с дървесните декори, дори с едно и също наименование, често стоят различно и рано или късно ще Ви дразнят. Посъветвайте се с търговеца на паркети, който сте решили да ползвате.
Много успех!

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 10:24 от Рaдост

# 2 657
  • София

Здравейте от мен,
този път аз имам въпрос - какво е отношението ви към тапетите?
Напоследък се усещам, че все повече ги харесвам...

# 2 658
Не ми харесват. Категорично не!

# 2 659
Ако ги заобичам, ще е заради теб! Wink
Не съм се докосвала до нови и модерни тапети. И най- вероятно ще си променя мнението, ако ги усетя на живо. Уви, спомням си как бяха преди много години.

# 2 660
Ами, зависи.

Да си кажа аз, като "големия разбирач" Simple Smile До преди 3 г. бяхме с "акцентна стена" в хола - тапет. Отначало много го харесвах. И после - срааашно ми омръзна, някак изведнъж. Хем не беше от най-шарените, вписваше се в интериора и беше високо качество, а и го имахме не повече от 5 години. Направо накрая ми идеше да го издера от стената и да стоя така, без нищо, само да не го гледам вече...като тия, дето почват ремонти - къртят и махат неща, но не знаят какво ще правят после и се седят години така, с дупките. Махнахме го, боядисахме и сякаш ми падна товар от плещите.
Скоро, по HGTV, видях точно същият тапет, който имахме, в "Ловци на къщи", не помня къде точно. И ми стана едно такова мило, но от друга страна видях колко е out dated, то цялото обзавеждане на показания апартамент си беше такова. Може би и защото точно тези тапети сега не са модерни и правят всичко да изглежда по-не модерно. Както и да е, много се радвам, че го нямаме вече.

Та, личното ми менение е, че това има УАУ ефект и те радва, но за кратко време и после започва да те дразни. Който е готов да прави по-чести ремонти - да си слага тапети. Една гладка стена винаги можеш да я разкрасиш с картина, снимки, друго изкуство или даже рафтове; тапетите, осбено тези с големите палми и птици, просто трябва да ги махнеш като ти писнат...
Е, ако е по-неутрален като на снимката горе, тогава е друга работата. Пък и си зависи от останалия стил, как ще се впишат.

# 2 661
Аз обичам английските тапети на Морис (каква изненада Simple Smile), по-съвременните повлияни пак от този стил на Ралф Лорънс, но на мен и самият английски интериорен стил ми е любим като цяло, както вече съм казвала, та и тапетите не правят изключение. Харесвам и други класически - с ненатрапчиво райе в сходни тоналности - самостоятелно или в комбинация със стилизирани цветя, копринени на дребни релефни шарки...
От друга страна някои стилове просто не могат без тапети - т.нар. провинциални стилове прованс, котидж и кънтри не си ги представям без типичните флорални тапети и туал дьо жуи. 
Не харесвам и никога не съм харесвала фототапетите, независимо от разновидностите и стила, предпочитам картини.

# 2 662
  • SF

Здравейте от мен,
този път аз имам въпрос - какво е отношението ви към тапетите?
Напоследък се усещам, че все повече ги харесвам...

Тези, които показваш, са доста добри, но предпочитам същият ефект да се докара с маламашката.

# 2 663
  • София
Ако ги заобичам, ще е заради теб! Wink
Не съм се докосвала до нови и модерни тапети. И най- вероятно ще си променя мнението, ако ги усетя на живо. Уви, спомням си как бяха преди много години.

О, надявам се!
Имаме дълга и тъжна история с тапетите. Заради панелните блокове, неравните стени и некачествената изработка на тапети. Бях толкова предубедена, че чак пренебрежително се отнасях.
Но мой приятел и колега от Академията е от години в Канада и е артистичен директор на фирма за производтво на тапети. Като го слушах - за материи, текстури и стилове, се подхилвах тайничко. Но от 2 години започнах първо да се заглеждам, а после и да монтирам. В коридор, в спалня, на тавана на стая...
Толкова съм доволна от резултата, а възможностите се безкрайни. Като всичко друго и това производство се е развило много. Лесно поставяне, възможност за размери...Дори за една спалня нарисувах нещо и ми го отпечатаха на тапет!

# 2 664
  • София
Аз обичам английските тапети на Морис (каква изненада Simple Smile), по-съвременните повлияни пак от този стил на Ралф Лорънс, но на мен и самият английски интериорен стил ми е любим като цяло, както вече съм казвала, та и тапетите не правят изключение. Харесвам и други класически - с ненатрапчиво райе в сходни тоналности - самостоятелно или в комбинация със стилизирани цветя, копринени на дребни релефни шарки...
От друга страна някои стилове просто не могат без тапети - т.нар. провинциални стилове прованс, котидж и кънтри не си ги представям без типичните флорални тапети и туал дьо жуи. 
Не харесвам и никога не съм харесвала фототапетите, независимо от разновидностите и стила, предпочитам картини.

Тук съм напълно съгласна - фототапетите са ужас, може би за заведения е допустимо, но:frowning1:
Покажи ми тапети Морис, моля!

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 10:02 от Диана Кръндева

# 2 665
  • София
Ами, зависи.

Да си кажа аз, като "големия разбирач" Simple Smile До преди 3 г. бяхме с "акцентна стена" в хола - тапет. Отначало много го харесвах. И после - срааашно ми омръзна, някак изведнъж. Хем не беше от най-шарените, вписваше се в интериора и беше високо качество, а и го имахме не повече от 5 години. Направо накрая ми идеше да го издера от стената и да стоя така, без нищо, само да не го гледам вече...като тия, дето почват ремонти - къртят и махат неща, но не знаят какво ще правят после и се седят години така, с дупките. Махнахме го, боядисахме и сякаш ми падна товар от плещите.
Скоро, по HGTV, видях точно същият тапет, който имахме, в "Ловци на къщи", не помня къде точно. И ми стана едно такова мило, но от друга страна видях колко е out dated, то цялото обзавеждане на показания апартамент си беше такова. Може би и защото точно тези тапети сега не са модерни и правят всичко да изглежда по-не модерно. Както и да е, много се радвам, че го нямаме вече.

Та, личното ми менение е, че това има УАУ ефект и те радва, но за кратко време и после започва да те дразни. Който е готов да прави по-чести ремонти - да си слага тапети. Една гладка стена винаги можеш да я разкрасиш с картина, снимки, друго изкуство или даже рафтове; тапетите, осбено тези с големите палми и птици, просто трябва да ги махнеш като ти писнат...
Е, ако е по-неутрален като на снимката горе, тогава е друга работата. Пък и си зависи от останалия стил, как ще се впишат.

Не бих могла да го опиша по-точно! Като в всяко нещо в интериора - ако не се вписва в стила или е твърде активен, няма смисъл. Благодаря!

# 2 666
Тапет на таван? Това ме впечатли. Wink  Има ли материи/материали, които трябва да се избягват защото ще се полагат на таван?

# 2 667
Скрит текст:

Тук съм напълно съгласна - фототапетите са ужас, може би за заведения е допустимо, но:frowning1:
Покажи ми тапети Морис, моля!
Ох, бих казала, че е добре за мен, че не се предлагат в България, толкова са скъпи, че ще се наложи с години сигурно да си стоя с тапетите и без друго обзавеждане, същото важи и за текстила на марката и все пак за него съм наумила нещичко, надявам се да го осъществя Simple Smile
Ар нуво не ми е сред фаворитите като стил, но тапетите и текстилът на Морис правят изключение. Ето няколко снимки:
На първата картината според мен не съответства, но гледаме тапетите.
Скрит текст:

# 2 668
Това няма как в тоя живот да го харесам.
Наистина ли се харесва?
Само като го гледам на картинка и ми докарва главобол. Отделно ми дъхти на старост, паяжини и мухъл Grinning

# 2 669
Това няма как в тоя живот да го харесам.
Наистина ли се харесва?
Само като го гледам на картинка и ми докарва главобол. Отделно ми дъхти на старост, паяжини и мухъл Grinning
Е, не бих казала, че са вложени по най-добрия начин точно на тези снимки, но целта беше илюстрация.
Аз не харесвам минимализма, ама никак, твърде ми е офисен и лишен от индивидуалност. Въпросът е в мярката, както и при активни тапети останалото да е неутрално /не минималистично като стил, а точно неутрално/. Виждала съм ги в много по-добри интериори.

Общи условия

Активация на акаунт